Monitor PC do 200€
Monitor PC do 200€
Ahojte. Pozeral som nejký monitor okolo 23" - 24". Bude to na 75% a viac využívať na FullHD filmy. Hry nehrávam, moc ma to nebaví. Sem tam nejaké to Need For Speed. Výnimočne photoshop. Napojil by som to na notebook Lenovo IdeaPad Y580 cez HDMI. Ak budem len na nete využijem notebookový monitor. Dobu dodozvy som nechcel vyššiu ako 3ms.
Mne sa celkom pozdávali tieto dva:
Samsung 24"
http://www.alza.sk/24-samsung-s24b370bs ... 333099.htm
Acer 23"
Ak máte niečo lepšie v tej uhlopriečke, cene alebo ktorý si skôr zobrať z týchto dvoch tak budem vďačný. Som tupozraký a ako som počul tak 3D by som aj tak nevidel tak neviem. Neskúšal som. Repráky nie sú povinné, ak nebudú nevadí, ak budú využjem. Nemám repráky na stole a nechcem ich tam.
Mne sa celkom pozdávali tieto dva:
Samsung 24"
Acer 23"
Ak máte niečo lepšie v tej uhlopriečke, cene alebo ktorý si skôr zobrať z týchto dvoch tak budem vďačný. Som tupozraký a ako som počul tak 3D by som aj tak nevidel tak neviem. Neskúšal som. Repráky nie sú povinné, ak nebudú nevadí, ak budú využjem. Nemám repráky na stole a nechcem ich tam.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Monitor PC do 200€
V prvom rade zabudni na dobu odozvy, je to nezmyselny udaj. Monitor ktory ma udavanych 8ms moze byt kludne rychlejsi ako ten ktory ma udavane 2 ms. Realne cisla su totiz niekde inde. Ak chces realne udaje, takv recenziach to poctivo meraju. No dolezitejsi udaj je aj tak input lag, nie odozva.
V rade druhom, ak to chces prevazne na filmy, poobzeraj sa po niecom co ma IPS alebo VA panel. V tejto cene je uz dnes siroky vyber. Tieto panely maju daleko lepsie parametre, obzvlast pri pouziti na filmy. Lacne TN su uz dnes viacmenej prezitok. Jedine zeby si bol hardcore hrac a nemal prachy na lepsi.
V rade druhom, ak to chces prevazne na filmy, poobzeraj sa po niecom co ma IPS alebo VA panel. V tejto cene je uz dnes siroky vyber. Tieto panely maju daleko lepsie parametre, obzvlast pri pouziti na filmy. Lacne TN su uz dnes viacmenej prezitok. Jedine zeby si bol hardcore hrac a nemal prachy na lepsi.
OK teda. Ja sa nehám poučiť...
čo je to IPS alebo VA panel? V čom je lepší? Zmestím sa do tých 200€ ? Moc by som do toho nechcel vrážať.
-
Ryan Giggs
VIP
IPS, VA a TN su rozne typy lcd panela. IPS a VA maju takmer vsetky parametre podstatne lepsie ako zastaraly TN. Lepsie pozorovacie uhly, kontrast, podanie farieb, ciernu, gamut atd. Jediny parameter v ktorom ma este TN navrch je rychlost panela. U tychto lacnych TN to uz vsak tak celkom neplati, VA aj IPS sa uz dnesnej dobe v tomto parametri vyrazne priblizili.
Dovodov preco kupovat TN uz vela nie je, hlavne ked ceny VA a IPS su uz na podobnej urovni. TN sa oplati maximalne nejake Eizo ci podobny highend, ale tam uz je ina cenovka.
Velmi dobre v recenziach dopadol napr. novy Dell S2440L. Dobre su aj LG IPS236v, IPS237L.
Dovodov preco kupovat TN uz vela nie je, hlavne ked ceny VA a IPS su uz na podobnej urovni. TN sa oplati maximalne nejake Eizo ci podobny highend, ale tam uz je ina cenovka.
Velmi dobre v recenziach dopadol napr. novy Dell S2440L. Dobre su aj LG IPS236v, IPS237L.
OK... díky za radu. Ten LG IPS237 sa mi celkom pozdáva.
K +
K +
Ahojte,
prosim Vas, da sa kupit monitor s dobrou vernostou farieb do 200 €? Na nete som videla rozne, ale moc sa v tom nevyznam... Chcela by som ho na fotky. Zatial robim doma na notebooku, ale tam nikdy neviem kedy ho mam dobre nakloneny, takze potom skor hadam z histogramu ako by to asi vyzeralo vytlacene, alebo si NTB pripojim k monitoru Samsung SyncMaster 173P, ale ani tam sa mi nezda ze to dobre ukazuje. Chcela by som nieco trvacne, co mi po 5 rokoch neodide a co bude dobre zobrazovat farby, velkostou by stacili aj taky ako ten Samsung. Mame ho doma dlho a sluzi super, akurat s tymi fotkami je to horsie... ked som mala vedla seba zapnuty NTB monitor a Samsung, tak ten obraz na Samsungu mi prisiel ze ma taky divny nadych... skusala som to aj v nastaveniach napravit, ale akosi sa nezadarilo
.
Diky moc za odpoved!
prosim Vas, da sa kupit monitor s dobrou vernostou farieb do 200 €? Na nete som videla rozne, ale moc sa v tom nevyznam... Chcela by som ho na fotky. Zatial robim doma na notebooku, ale tam nikdy neviem kedy ho mam dobre nakloneny, takze potom skor hadam z histogramu ako by to asi vyzeralo vytlacene, alebo si NTB pripojim k monitoru Samsung SyncMaster 173P, ale ani tam sa mi nezda ze to dobre ukazuje. Chcela by som nieco trvacne, co mi po 5 rokoch neodide a co bude dobre zobrazovat farby, velkostou by stacili aj taky ako ten Samsung. Mame ho doma dlho a sluzi super, akurat s tymi fotkami je to horsie... ked som mala vedla seba zapnuty NTB monitor a Samsung, tak ten obraz na Samsungu mi prisiel ze ma taky divny nadych... skusala som to aj v nastaveniach napravit, ale akosi sa nezadarilo
Diky moc za odpoved!
-
Ryan Giggs
VIP
Chciet v dnesnej dobe nieco trvacne je skor zbozne prianie. Spotrebna elektronika je vyrabana tak, aby to prezilo zarucnu dobu. Takze odprucit nieco s tym, ze to urcite vydrzi sa neda.
Monitor do 200 eur s vernymi farbami sa samozrejme kupit da. Chce to nejaky s IPS, na fotky idealne s VA panelom a je to nutne patricne nastavit. Najjednoduchsie nastavit podla skalibrovaneho obrazu v recenziach, resp. nainstalovat ICC profil.
V recenziach vychadza dobre napr. Dell S2440L.
Monitor do 200 eur s vernymi farbami sa samozrejme kupit da. Chce to nejaky s IPS, na fotky idealne s VA panelom a je to nutne patricne nastavit. Najjednoduchsie nastavit podla skalibrovaneho obrazu v recenziach, resp. nainstalovat ICC profil.
V recenziach vychadza dobre napr. Dell S2440L.
-
Sparko
Zdravím, potreboval by som poradiť nejaký monitor 22"-24" do 170e...
Bude to na hry, filmy, net a bežnú prácu.
Chcelo by to už asi nejaké IPS len neviem či v tej cene bude dobrý na hry...
celkom sa mi pozdáva LG IPS235P-BN
Bude to na hry, filmy, net a bežnú prácu.
Chcelo by to už asi nejaké IPS len neviem či v tej cene bude dobrý na hry...
celkom sa mi pozdáva LG IPS235P-BN
-
Ryan Giggs
VIP
Aj na hry to bude v pohode.
Za nejakych 180 eur je Dell S2440L. Skor by som uvazoval o nom. Objektivne vychadza o dost lepsie.
Za nejakych 180 eur je Dell S2440L. Skor by som uvazoval o nom. Objektivne vychadza o dost lepsie.
-
Sparko
Ten Dell má strašne lesklý obraz..nieje niečo podobné v tej cene ? keď aj 22"