monitor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

monitor

Príspevok od používateľa jacko »

kupil som si novy monitor a ked ho zapojim pred naskocenim loginu userov mi napise ,,out of range,, a to je vsetko nezobrazi mi nic iba cierno a tu tabulku.... ak viete poradte ( btw monitor to je LG flatron W2242T)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

tak chod do nudzoveho rezimu, zmen si rozlisenie aj obnovovaciu frekvenciu na nieco najnizsie... a potom si rozlisenie aj frekvenciu uz vo WIN zmen (pri frekvencii maj zaskrtnute, nech ti zobrazi iba podporovane hodnoty)
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

STomko napísal:tak chod do nudzoveho rezimu, zmen si rozlisenie aj obnovovaciu frekvenciu na nieco najnizsie... a potom si rozlisenie aj frekvenciu uz vo WIN zmen (pri frekvencii maj zaskrtnute, nech ti zobrazi iba podporovane hodnoty)
no lenze mne nesiel spustit ani nudzovy rezim takze som prehodil windows a vsetko ide ako ma , no neviem aj tak cim to bolo lebo windows som menil pred 2tyzdnami a mam pocit ze chyba je v hardwari niekde len netusim kde
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

chyba bola urcite v nastaveniach rozlisenia, predpokladam, ze si predtym mal CRT a frekvenciu si mal nastavenu na 85-100 Hz co je pre LCD nemyslitelne, preto ti to neslo. Pri vybere nudzoveho rezimu si mal vybrat VGA rezim (alebo tak nejak) a tak by si to nastavil aj bez preinstalovania windows. V hardwari to neni.
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Syfon napísal:chyba bola urcite v nastaveniach rozlisenia, predpokladam, ze si predtym mal CRT a frekvenciu si mal nastavenu na 85-100 Hz co je pre LCD nemyslitelne, preto ti to neslo. Pri vybere nudzoveho rezimu si mal vybrat VGA rezim (alebo tak nejak) a tak by si to nastavil aj bez preinstalovania windows. V hardwari to neni.
mal som crt a mohlo to byt v hz lebo teraz mam max 60hz pri rozliseni 1650*1520 ci ako to je , este ze pri LCD je asi jedno aka je frekvencia obnovovacia ze ???
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Pri LCD zalezi cez co ides, pri DVI (digital) je to 60Hz a pri D-Sub (analog) 75Hz.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

jacko napísal:mal som crt a mohlo to byt v hz lebo teraz mam max 60hz pri rozliseni 1650*1520 ci ako to je , este ze pri LCD je asi jedno aka je frekvencia obnovovacia ze ???
co sa tyka tvojich oci tak ano... pri CRT mat 60Hz fuha... to si potom od monitora chodil s blikajucimi ocami
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

hm

ked si pisal ze na analogu je dobre 75hz tak to neni pre mna moc dobre lebo tam sa da nastavit max 60 hz pri rozliseni ake tam chcu mat od teba ....ale myslim ze to nevadiaj tak
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

je jedno ci je to DVI alebo D-Sub.. niektore monitory maju odporucanych 60Hz, niektore 75Hz. Pozri dokumentaciu. Ale je fakt, ze so 75Hz som sa nestretol uz dost dlhu dobu.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

je lepsie ak je viac alebo menej Hz?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Filipito napísal:je lepsie ak je viac alebo menej Hz?
Cim viac, tym lepsie. Ale to plati iba pre CRT, u LCD je to jedno, tam staci aj 60 Hz
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

U LCD je napisane kolko (niektore maju odporucane dve hodnoty 60 aj 75 s ktorymi pracuju, tam si vyberat mozes). Je to frekvencia, na akej komunikuje monitor s PC, nema to nic s frekvenciou zobrazovacou. Ak raz monitor nepodporuje inu frekvenciu ako 60Hz, tak je zbytocne sa bavit o menej/viac, kedze na inej frekvencii pracovat nevie :)
Napísať odpoveď