neriesili ste nahodou niekto pre svojich (pra)starych rodicov nejaku sluzbu ktora sa stara o monitoring a riesenie kritickych situacii?
alebo aspon nejake hodinky specialne na to?
na zaciatku roku otvoril bratislavsky kraj projekt kde preplacal taketo sluzby bratislavskym dochodcom.
samozrejme to bolo obmedzene (100 kusov lol) a samozrejme sa to po mesiaci mozno dvoch obsadilo. takze projekt co mal trvat do konca roka skoncil na jar.
ale firma s ktorou to kraj riesil je stale tu a zaplatit sa to da u nej. cena bez dotacie je 40 eur mesacne, plus 120 eur jednorazova platba za hodinky. (su tam aj drahsie balicky a drahsie zariadenie)
viac menej je to o tom ze 24 hodin denne ma ten dochodca istotu ze ked zmackne tlacidlo tak sa niekto ozve alebo niekto pride.
pride mi to ako dobra sluzba, uz teraz sa o svoju babku bojim a vzdy ked si najdem neprijaty hovor od nej tak sa mi v hlave okamzite zobrazi predstava ako niekde lezi dolamana na zemi a z poslednych sil vytocila moje cislo a ja som ju nezdvihol...
co je horsie ze nam celkom casto strazieva deti. robi to rada, oni su tam radi a my mozme v kludne pracovat.
rozmyslali sme ze dat starsiemu dietatu telefon, ze kupit monitorovacie hodinky samostatne aby mohla aspon jednym tlacidlom vytocit niekoho z rodiny popripade poslat SOS.
Monitorovanie dochodcu
Re: Monitorovanie dochodcu
Ak sa mýlim oprav ma, ale máš na mysli toto? https://trencin.sk/aktuality/mate-zauje ... nu-sluzbu/
podla obrazku to vypada byt ina sluzba ako ta ktoru pozeram ja, tito nemaju hodinky ale privesok na kluce ale nemali ziadne ceny na stranke lebo "cenu vam usijeme na mieru"...
Snád sa niekto další ozve ak má skusenosti s takouto službou pre seniorov. Ceny zrejme zavisia od krajov alebo nejakej tej dohody.
Ak su tam teda obavy o starkých alebo o deti, tak zabezpečiť tú službu. To už teda sám vieš, ale hlavne ze také služby teda existujú.
Ak su tam teda obavy o starkých alebo o deti, tak zabezpečiť tú službu. To už teda sám vieš, ale hlavne ze také služby teda existujú.
Ja skusenosti nemam, ale videl som to v RTVS, reaguje aj na pad a spusti alarm, funguje ako hodinky, alebo je mozne ho nosit na krku, video je z Kosic, ale mozno je to to iste, je tam vidiet aj cast nazvu a asi firmu vo videu.
SOS náramok môže seniorom zachrániť život - Správy RTVS
Nasiel som aj ten druhy system, tiez video z RTVS:
https://spravy.rtvs.sk/?p=553158
SOS náramok môže seniorom zachrániť život - Správy RTVS
Nasiel som aj ten druhy system, tiez video z RTVS:
https://spravy.rtvs.sk/?p=553158
ten program je super a oplatí sa. Podobný je aj v iných krajoch, dokonca podľa rôzneho stupňa si vieš navoliť aj rôzne snímače CO2 (ak kúria tuhé palivo) a niekoľko emergency buttons na kritických miestach - kúpeľňa, WC (v prípade pádu) ale aj do iných izieb. + tie hodinky sú super vec, len pozor na lokalitu, aby bol signál. Myslím, že aj apple watche dokážu detekovať pády a sledovať vitálne funkcie, ale to je asi zložité na používanie.
smart hodinky by zvladla ale pre mna ta ozajsna pridana hodnota takejto sluzby je ze pokial sa nieco stane a ona niekoho vytoci tak ten niekto to aj zdvihne.
mne sa neraz stalo ze mi vola babka, ja zrovna soferujem alebo mam meeting tak to nezdvihnem a potom mi lietaju myslienky hlavou ze ona urcite niekde odpadnuta a moje deti ktore strazi sa snazia dovolat niekomu...
tie senzory som videl, dokonca ten mesacny poplatok je rovnaky, iba jednorazova platba je vyssia ale to mi podobne ako tie drahsie predplatne prislo ze je pre viac nemohucich ludi, to este netreba.
mne sa neraz stalo ze mi vola babka, ja zrovna soferujem alebo mam meeting tak to nezdvihnem a potom mi lietaju myslienky hlavou ze ona urcite niekde odpadnuta a moje deti ktore strazi sa snazia dovolat niekomu...
tie senzory som videl, dokonca ten mesacny poplatok je rovnaky, iba jednorazova platba je vyssia ale to mi podobne ako tie drahsie predplatne prislo ze je pre viac nemohucich ludi, to este netreba.