Ahojte, kamarat ma problem s PC-monitormi, nevieme ho vyriesit, tak ma napadlo napisat, ze mi tu mozno znova poradite
Počítač využíva leg. Windows aj všetko softvér je legálne zakúpeny. Nenavštevujú sa naňom žaidne pofiderné weby a používa aj sa anitvírus. Grafika GeForce GTX 1060 6GB. Na PC sa používa trojica 1080p monitorov. Z toho dva sú pripojeneé cez HDMI a jeden cez starší kontektor VGA . Počas editácie v programe Adobe Premiere Pro sa prehodil stredný monitor s pravým monitorom. V nastaveniach sa len nastavilo správne poradie ale nenstavoval sa primárny monitor. Na konci dňa sme chceli vyp. PC, ale nereagoval na vypnutie ani reštart cez WIN button. Tak sme vykonal hasrtd reset. Nie cez zásuvku ale cez button na skrinke. Odpojili sme všetky monitory a nechali zapnutý len jeden. Potom PC nabehol, ale zobrazilo sa na hlavnom monitore, že je potrebné vojst do BIOSa cez DEL alebo F2. Nereagovalo to na bezdrotovu myšku. Pripojili sme káblovu a dostali sme sa do BIOSU. Vyskočilo info: "Overclocking failed. Please enter Setup to re-configure yous system. Press F1 to RUN SETUP. Tam sme stlačili a vošli asi do BIOSU. Nič nenstavili, len dali F10 (SAVE AND EXIT. Potvrdili ok a systém nabehol. Skúšali sme potom pripojiť monitory počas zapnutia a ako keby nebralo iné monitory. Skúsili sme PC aj znova zapojiť. Zobral ľavý a stredný monitor. Pravý vôbec nereaguje. Akonáhle sme nastavili správne poradie monitorov a určili, že primárny je v strede tka hneď odpojilo ľavý a beží len stredný. Skúšali sme aj kontrolu cez ESETE a našlo cez 10 nejakých vírusov hrozieb. DAli sme to vyliečiť a všetko je ok. Pozeral som nastaveniac grafiky a driver pýta update. Môžno skúsiť ešte to.
Overclocking error je podla popisu chyba pri pretaktovani. Mozno pretaktovany procesor a RAM, treba to pozriet, moNo trosku ubrat. Grafiku zrejme nepretaktovaval, to sa aj tak robi priamo vo Windowse cez utilitu. Virusy odstranit, ako NOD32, tak aj Malwarebytes Antimalware pustit a vycistit. Za mna odporucam aj aktualizovat Windows, neuskodi to. Urcite aktualizovat aj ovladace ku grafickej karte a potom sa uvidi. Podla toho co pises to skor vypada na problem grafickej karty. Rovno by som cez HD Tune spravil aj test diskov, aspon systemoveho a tiez otestoval pamate cez MemTest86, nech uz to ma rovno cele otestovane.
Skusil by som resetnut bios na bios defaults. Potom vo windowse skusit ci bude PC detekovat vsetky tri monitory. Ak nie, tak update driverov na grafiku, chipset a BIOS na najnovsie, po skonceni updatu dat restart pocitaca a vo vo windows opat skusit ci sa detekuju vsetky tri monitory. Ak nie, skusit iny nepouzivany vystup na grafike, ak ho grafika ma, ci sa na nom detekne aj ten treti monitor, aby PC naslo vsetky tri monitory spolu. Ak grafika uz nema iny nepouzivany vystup, tak s dostupymi kablami pripadne redukciami skusat pripajat monitory postupne na vsetky vystupy na grafike a vylucovacou metodou prist nato, ci nefunguje urcity vystupny port na grafike ci monitor samotny napriklad.