Moto Tp v taliancine

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Dawwee
Amateur
Amateur

Moto Tp v taliancine

Príspevok od používateľa Dawwee »

DObry zhruba o tyzden si doveziem motorku zo zahranicia . Viem ze uz takato tema je ale su to stare vlakna a ja to potrebujem aktualne . Postup je ze privezem si to sem , prelozim TP ( 1. otazka kde sa to preklada musim najst nejakeho uradneho prekladatela ? ) , a potom na obvodny urad dalej KO stk a normalne prihlasim vsak ?
justfyi
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Moto Tp v taliancine

Príspevok od používateľa justfyi »

Kedze je vlakno stare, neda sa napisat do neho, myslis ze by si dostal aj stare odpovede? :|
Potrebujes si to dat prelozit do nejakej prekladatelskej kancelarie, oni na to maju nejake "povolenie" alebo cosi, proste nemozes si to prelozit cez google translate musi to byt oficialne prelozene. U nas to prekladaju napr aj priamo na urade...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Riesil som to v januari,takze...
Dovezies si to sem
Uradne si das prelozit tp,odhlasku,kupno-predajnu zmluvu
Urobis KO, STK
Obvodny urad dopravy kde ti vydaju velky technicak (do 10dni)
PZP
Na policiu prihlasit...
Administrativna STK

KO musis mat pred tym ako pojdes na obv.urad, stk nedostanes bez KO...cize idealne dodrzat postup spomenuty vyssie
Dawwee
Amateur
Amateur

ten cas na prelozenie tp do 10 dni sa da za poplatok znizit ?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Neviem,neriesil som to osobne...ale tak nie je to hadam az take hrozne aby to stalo za to priplatit si :)
justfyi
Zablokovaný
Zablokovaný

Ja som to mal za 1 den hotove (poobede som odniesol doklady a na dalsi den doobeda mi volal panko) ale riesil som to cez kamosa tak neviem ci to bolo nejak "posurene" alebo co, ziadne extra vydavky som vsak nemal.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

No u mna to trvalo asi 6 prac. dni...
justfyi
Zablokovaný
Zablokovaný

Nemoze byt ze podla toho kolko maju roboty? Robil som to iba raz takze neviem. Mozno ze to predsa len niekde posuril. Pockate kym napise iny kolko to trvalo.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

No kedze je to DO 10 dni,neznamena,ze to bude 10 dni....cize kludne jeden alebo aj tych 10...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hegy »

Ale on sa pytal myslim na preklad, na TP som aj ja cakal tak, od PO do PO, presne tyzden.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Na preklad som cakal den. Mailom som zaslal oskenovane papiere, na druhy den som si bol po preklady ( v BA firma translata tusim, sedia v aupark tower...najdes na webe)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Dawwee napísal:ten cas na prelozenie tp do 10 dni sa da za poplatok znizit ?
On si totiz myslel ze na preklad sa caka 10 dni preto
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

pokial je moto dovezene zo statu, ktory je celnom EU, tak TK a EK je platna, ale na obvodnom urade musis predlozit originaly protokolov z danej krajiny. karticky a nalepky neberu do uvahy. na zaklade prekladu a uz s novymi SPZ si pojdes dat spravit administrativu..
Dawwee
Amateur
Amateur

No takze kupno predajnu zmluvu mam v cestine no tp a odhoasju v it . Takze prinesiem to sem prelozim uradne tp a odhlasku ' kupno predajna zmlyva je v cz tak tu predpokladam netreba . Potom na obvodny urad vybavit velky technicsk a potom ko stk a di ze ? Motorku tu budem jat az koncom tyzdna no mam teraz kopiu tp a odhlasky mozem si zatial dat to prelozit nie ? Nech jento rychlejsie . Dakujem za rady
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Kupno predajna zmluva v cestine moze zostat. Uradne si musis dat prelozit odhlasku a TP. Naslendne si musis spravit KO a po nej STK. Az s tymto mozes ist na obvodny urad pre vydanie technicaku. Potom uz len PZP, na dopravny inspektorat a nakoniec so vsetkym na administrativnu STK.
Ako som spomenul, ja som si to v BA nechal spravit v translata.sk - staci zaslat oskenovany TP a odhlasku, oni ti to do 24h prelozia.
Samozrejme, ak budes mat dovezenu moto na voziku, vedz ze s vozikom s nou budes musiet ist na KO a aj na STK... dalej uz pritomnost moto nie je potrebna...
Dawwee
Amateur
Amateur

Dakujem pekne vela mi to pomohlo

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2013, 8:35)
Este taka otazocka TP staci z tej strany kde su udaje o majitelovi a vsetko o motorke ? Na druhej strane su len vysvetlivky nic podstatne ten od koho som to kupil tvrdi ze staci len ta strana tp a odhlaska . Dakujem
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Cely TP...byrokracia je byrokracia...neviem co tolko dookola riesis...preklad tp a odhlasky ma stal v mnou spomenutej firme vyssie dokopy 51€....tak uz ci 51 alebo 40 a natrafis na debila co ti to neakceptuje lebo nemas prelozenu jednu stranu...:roll:
Dawwee
Amateur
Amateur

Pokial myslis Translatu tak ta ma 30 eur za stranu bez dph
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Hovorim ti presne sumu ktoru som zaplatil za komplet preklad technicaku + odhlaska. Cena bola 51€...ratal som ze bude nizsia,no pani odtial mi volala ze ten technicak je dlhsi ci take nieco...a tak ci akceptujem cenu 51€...
Dawwee
Amateur
Amateur

uz mam aj preklady vo stvrtok idem na ko a stk a obvodny urad je otvoreny len v piatok . Na ten obvodny mam ist uz s vyplnenou ziadostou ? Mimochodom kamarat co dovaza auta mi hovoril ze to vydanie trva 3 tyzdne ...
Napísať odpoveď