mozem mat problemy zo shareovania filmov?

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mozem mat problemy zo shareovania filmov?

Príspevok od používateľa aacid »

(blby nazov temy, neviem ako to napisat rozumne v jednej vete)

nedavno som si doma rozbehal server a na nom plex, sonarr a radarr. krasne je to vsetko automatizovane, paci sa mi nejaky film, dam si ho na imdb do watchlistu, radarr pravidelne watchlist pozera, prida si film do databazy, pokial najde na torrentoch verziu v pozadovanej kvalite, tak ju stiahne, premenuje a prekopiruje na spravne miesto a oznami plexu, pokial nenajde, tak v pravidelnych intervaloch hlada. ja potom len pridem domov a z plexu to streamujem na chromecast v telke, plex sa postara aj o spravne titulky.

som z toho fakt happy a ako som to rozpraval kolegom a znamym, tak samozrejme vznikla poziadavka ci by aj oni nemohli pozerat cez to filmy. nebol by to problem, 5 eur mesacne plex premium (potom mozem zdielat library s kym chcem), 5 eur za vyssi upload. plus nejake drobne na energie, buduce upgrady a vyslednu sumu by som rozdelil medzi ludi co by mali zaujem.

uvedomujem si uz ale ze toto trosku prekracuje klasicke "donesiem ti film co som stiahol na kluci" a vlastne by som sa uz stal distributorom nelegalneho obsahu a este za to vyberal peniaze. otazne je ci na to moze niekto prist, mimo toho ze by ma nabonzoval niekto zo znamych s ktorymi plex zdielam. plex ma asi nahanat nebude, ved on zije z ludi ako som ja.

este plex podporuje nieco co vola plex cloud, kde cely plex media server bezi na ich serveroch a data su ulozene na dropboxe ci google drive. tym padom vlastne nemas doma absolutne nic, vsetko je v cloude. dropbox by nemal (teoreticky) vidiet/riesit co ty tam mas za data u neho. samozrejme cenovo je to uz trochu inde, neobmedzeny priestor stoji nejakch 75 dolarov mesacne, ale to by sa stale dalo rozpocitane medzi viac ludi.

//autoeditácia príspevku (17 Sep 2017, 21:14)
samozrejme toto cele pisem cisto teoreticky, nic take v skutocnosti neplanujem, nechcem mat zbytocne problemy.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: mozem mat problemy zo shareovania filmov?

Príspevok od používateľa wladas »

V podstate si sa uz sam natrel ze si to tu napisal :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

:slap:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak teraz uz len cakat ci z toho nieco bude alebo nie :D

ako som napisal zatial to neriesim a asi ani nebudem a ze tu na fore niekto vie ze nejaky aacid nad tym rozmysla... zaujimalo ma ale ci s tym ma niekto realne skusenosti, ze by na slovensku urady nahanali niekoho kvoli sireniu filmov...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

na svk som este nezachytil ziadny pripad trestania za sirenie nelegalneho digitalneho obsahu..za hranicami je to ale uz uplne bezne, tam brutalne profituju poskytovatelia VPN
denďo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa denďo »

z vlastnej skusenosti viem ze napriklad je na slovensku problem napriklad na internatoch - moj znami (vsetci vieme co zanmena "moj znami") stahoval na internate filmy cez torrenty ako divy, zavolali si ho na studijne ze ho oboznamuju s tym ze sa musi odstahovat z internatu a predavaju pripad policii, nastastie to policia dalej nijako neriesila ako napomanutim pretoze objem nebol dost velky podla ich smernic na ulozenie nejakeho vacsieho trestu (btw by ma dost zaujimalo kolko je hranica na ulozenie nejakeho trestu), vysedok = kamarat sa prestahoval na privat zriadil VPN a stahuje sa dalej veselo :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

pokial nemas fakt obrovsky traffic tak lietas pod radarom..jedine, ze by ta niekto natrel
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

v tejto cisto hypotetickej situacii ratam tak s 5, maximalne 10 osobami. viac by uz mal problem server transkodovat co som testoval a vobec netusim ako by to zvladal router (aj ked tam asi nebude velky problem). mal som tam i5 stvorjadrove (starsi model) a jedno video transkodovane bolo schopne ho vytazit na 80%. ked som trochu upravil nastavenia tak to padlo na 50%. teraz som vymenil za i7, rovnaky takt akurat hyperthreading, to by mohlo pomoct dost. ak by to bol problem, budem proste ludi instruovat aby sa snazili vyuzivat source kvalitu kde neni potrebne transkodovanie a tym padom minimalna zataz na procesor.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Alebo si staci kupit z ciny za 50 € android tv box nainstalovat si nieco ako exodus a nemusis to tak komplikovane riesit
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Pod radarom si v prípade zdieľania cez rôzne uložiská, prípadne tým spôsobom cez plex, pokiaľ sa to moc nerozkríkne.
Na torrentoch bez VPN záleží na akej sieti si, resp. od tvojho ISP. Bežný ISP také blbosti riešiť nebude, kým to nejde cez súd ale napríklad SANET(akademická sieť) to rieši. Postih závisí od školy a internátu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

myslel som v domacich podmienkach
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Fajn, pochválil si sa aký si šikovný a aj "kamoši" by chceli mať pipíka ako ty.

Kým si si to urobil pre seba, si relatívne v kľude, na tvojom mieste by som spokojne doma šúchal nohami.

"Pomôžeš" pár kamarátom, bude to ok pár týždňov aj mesiacov...
Až kým sa kamarát v krčme/na oslave nebude chváliť, akého na pipíka...a frajerka kamaráta zase pred babami tiež rada spomenie aký film že to videla.... Riziko úniku informácie je obrovské, neúmerné tvojmu "profitu".
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ropman napísal:Alebo si staci kupit z ciny za 50 € android tv box nainstalovat si nieco ako exodus a nemusis to tak komplikovane riesit
jasne, exodus alebo popcorn time, to je vsetko fajn, ale len pokial chces pozerat aktualne veci, pokial nahodou dostanes chut na nemej znamy serial z pred 20 rokov, tak mas asi smolu. preto chcem mat lokalnu kniznicu kde viem ze ten film/serial bude stale pristupny.

baldorex:
nejde mi vobec o profit, je to cista pohodlnost, par mesiacov dozadu som kazdy pondelok posielal kamaratke link na najnovsi game of thrones aby si to pozrela, s takymto niecim je to ako keby mala netflix akurat o content sa staram ja (popripade aj ona).
nejakeho "leaku" sa moc nebojim, ako pisem, nejde mi o zarobok, nechcem tam mat 200 ludi ktorych nepoznam, bude sa jednat ozaj iba o dobrych kamaratov, ludi co viem ze by ma nenabonzovali a ze nebudu svoje pristupove udaje rozdavat kadekomu. to ze to povie niekomu v krcme? aka je sanca ze niekto kto to zacuje to zacne riesit?
proste mi len ide o to aka je ta realna sanca ze z toho budu problemy. to je ako s travou, je to nelegalne, mozes za to ist do vezenia ale ked si v tichej ulicke zapalim jointa alebo doma na balkone natiahnem bongo, aka je sanca ze ma niekto uda?

ale mas uplnu pravdu v jednom, viac menej som to sem napisal len aby som sa pochvalil :D s pocitacmi pracujem denne, povazujem sa za profesionala vzhladom na IT, ale z tohto mam pocit ze som sa ozaj posunul niekam dalej, ze mi technologie vyrazne zjednodusili nieco co robim pravidelne.
ale zase nie som uplna svina co sa chce len chvalit, keby mal ktokolvek zaujem rozbehat si to sam, rad poradim, neni to nic zlozite ale zase ani next next next hotovo.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

V tomto pripade sa nemozes spoliehat na to, ze sa to u nas (zatial) neriesi. Stiahnut si niekolkokrat za tyzden nieco cez torrent a prevadzkovat verejne pristupny NAS server je rozdiel. V prvom pripade to mozes uhrat na nevedomost, pripadne na zneuzitie tvojej wifi. No ked mas doma NASko ku ktoremu poskytujes pristup tretim osobam (ktore mozu svedcit v tvoj neprospech), tak to uz neukecas pretoze je to vedome a cielene porusovanie autorskych prav.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no asi je to riziko, netusim aky trest by za to bol, ale zistovat to radsej nebudem...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja som neriešil či a koľko na tom budeš profitovať. Len vravím že riziko je tam násobne väčšie ako tvoj "profit", preto tie úvodzovky.

To že máš riešenie pre seba je fajn, riziko odhalenia máš nízke.
Akonáhle k sebe niekoho dotiahneš, ide riziko exponenciálne hore.
Osobne by som toto riešil maximálne s blízkou rodinou, kamarátom poskytol akurát tak know how.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keď už až tak chceš dávať na net tak dávaj na nejaké streamovacie stránky, u nás až tak extra rozšírené nie sú, no na západe, kde polícia ide tvrdo aj po ťahačoch, torrentoch, tak streamovacie služby fungujú aspoň zatiaľ bez problémov aj tam, kde si bežný občan si neodváži stiahnuť ani jediný torrent, myslím bez nejakej vpn služby.

Vraj ale už budú vedieť kontrolovať obsah a dekódovať aj vpn, šifrované prenosy, na západe, nie tu.

Ja by som na vlasntý server filmy nedával.
yankee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa yankee »

Na margo drzania nelegalneho obsahu na google drive, dropboxe... Nedavno som cital clanok o tom, ako mal typek na google drive dlhodobo ulozene nejake nahotiny. Nic sa nedialo pokial nezazdielal tento material kamaratovy cez google drive. Behom par hodin mal zruseny pristup k svojmu google uctu (drive, mail, photos a podobne). Neviem nakolko bol clanok pravdivy, ale celkom tomu verim.
Napísať odpoveď