Mozilla Firefox

Informácie o software, ankety...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Mozilla Firefox

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak mne tiez trha a kostickuje obraz v Chrome a vo Firefoxe to slo dobre, konkretne online RTVS, v Chrome mam otvorenych vela zaloziek, par desiatok, vo FF len par, neviem ci to moze byt tym, inak nastavenia su rovnake, v Chrome som presiel vsetky a nenasiel som nic co by mohlo ovplyvnit zobrazenie.

Jedine co ma napada je hardware acceleration, v Avante - FF engine, mi to sposobovale preblikavanie ak to bolo zapnute, v chrome som to mal vypnute, teraz som to na skusku zapol, ale ziadne online vysielanie na rtvs nie je, vo Firefoxe v skrytych nastaveniach (about:config) su az 3 moznosti HW:

gl.require-hardware;false
media.hardware-video-decoding.enabled;true
media.hardware-video-decoding.failed;false

To posledne je upravene, nechcem to toho rypat, ak to funguje.

Lenze vo FF to funguje a v Chrome okrem toho hw accel. nie je nic, alebo tam su tiez nejake skryte nastavenia?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

funguje niekomu vobec to po***ne sync?! Uz druhy krat sa snazim mame nahodit firefox na druhy notas, ale ani raz mi to nesynchronizuje vobec nic! To si robia srandu? Sipocka sa toci 5 minut a potom prd.. Ani hesla, ani jedna zalozka, ziadne nastavenie, vobec nic.. hlaaaaaaaaaaaaaavne ze je tam milion nastaveni a je to pekne prihlasene tak ako sa patri... Mal s tym niekto nejaku skusenost?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Sync funguje. Ale trva to dlhsie co som si vsimol. Skusal som to, dokonca aj v mobile mi vo amFirefoxe vsetko obnovilo. Ak ti to nejde, tak to prenes cez MozBackup (Mozilla Backup).
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Da sa nastavit, aby Firefox pri hladani slova na stranke (CTRL+F) ignoroval diakritiku? V zmysle, ze dam hladat napr. "Cesko" a najde mi to aj "Česko" (s makcenom).
heker
Redeemer
Redeemer

Asi nie. Ale tiez by sa mi to zislo, ak by niekto vedel o sposobe. Mozno by trebalo skusit pouzit otaznik alebo hviezdicku miesto znaku s diakritikou.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Iba tak strieľam :)
Skús si nastaviť jazyk vyhľadávania v google na angličtinu a slovenčinu prípadne aj češtinu úplne zrušiť.
A daj hladat Cesko. Na vyhladávanie slovenských slov by to teoreticky nemalo mať vplyv ...

//autoeditácia príspevku (10 Aug 2016, 23:32)
Dá sa obísť toto ?? :(
Tento doplnok nemohol byť nainštalovaný, pretože nebol overený

Ten postup odo mňa na predchádzajúcej strane už nefunguje a nefunguje ani toto:

Kód: Vybrať všetko

1. Zapni si svůj prohlížeč (firefox)
2. Otevři nové okno nebo nový panel a do adresového řádku napiš: about:config a potvrď stisknutím tlačítka ENTER.
3. Varovné upozornění potvrď kliknutím na: Budu opatrný, slibuji!
4. Najdi xpinstall.signatures.required (možno hledat pomocí flitru nahoře) a dvojitým kliknutím na řádek změníme hodnotu na false.
5. Zavři panel prohlížeče poté restart prohlížeče
Zo starej Opery som prešiel na Firefox, ale asi je čas opäť zdvihnúť kotvy a poobzerať sa po inom prehliadači. Už ma to prestáva baviť :smt098
Prílohy
MWSnap0088.jpg
MWSnap0088.jpg (14.83 KiB) 3661 zobrazení
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Preto mam vzdy vsetko v anglictine, nakolko ovela skorej najdes riesenie :)
"this addon could not be installed because it has not been verified firefox"
https://support.mozilla.org/en-US/questions/1078339
https://support.mozilla.org/en-US/questions/1101877
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Soviet dík za tip, posielam K :plus:

Zatiaľ to nepadá aj keď je to len ALFA verzia, aj keď sa mi zdá, že je pomalšia ako oficiálna verzia 48.0 a načítavanie stránok trvá ohodne dlhšie :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Mám takýto problém: keď mám zapnutý youtube a dám nejaké video, normálne ide, všetko v pohode, no potom sa automaticky zapne ďalšie a to načíta len nejakých pár sekúnd a
potom sa zastaví. Musím refreshnúť stránku a potom ide normálne, za pár sekúnd ho načíta celé, dohrá, nabehne ďalšie a znova to isté. Nerobí to úplné stále, ale pomerne často.

Ďakujem za tipy :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V inom prehliadaci to ide normalne??? Nemas aktivovane daky pluginy vo Firefoxe, ktore by to mohli sposobovat, trebars AdBlock alebo kludne aj nieco ine??? Ak ano, treba to skusit vypnut, pohrat sa s tym.

//autoeditácia príspevku (15 Máj 2017, 22:59)
Preinstaloval som system na notebooku a mam problem so synchronizaciou Firefoxu. Firefox ponuka vlastnu sluzbu Sync, ktora synchronizuje zalozky, hesla, doplnky. U mna je problem len so zalozkami, ktore mam zapnute cez panel zaloziek, tj. zalozky hned pod listou kde sa pise www adresa. Tieto zalozky mi zle sychnronizuje, sice ich zosynchronizuje vsetky (asi 100 az 150), ale su dako divne rozhradzane, nie su zoradane ako vo Firefoxe na pocitaci. Skusal som odstranit Firefox aj s profilom, nova instalacia, novy profil, ale nic, stale to synchronizuje podla dakeho kluca a nie podla toho ako su v PC. Nestretol sa niekto s niecim podobnym, pripadne nevie ako to spravit tak, aby to synchronizovalo uplne totozne???
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Synchronizovat totozne neviem ale profil mas ulozeny v PC na disku, mohol by si ho skusit skopirovat na rovnake miesto do laptopu.
%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Viem kde je ulozeny profil, ale to mi nepride ako najlepsie riesenie. Presne tomu som sa chcel vyhnut a chcem som to spravit cez synchronizaciu, ale ked to nepojde, tak to asi budem musiet prenesenim celeho profilu. Profil by som vsak nekopiroval, ale pouzil skor programy typu MozBackup a podobne.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja tej synchronizácii nejak neviem prísť na chuť a teda stále používam ten istý profil už niekoľko rokov. Na PC doma u našich mám svoj a rodičovský profil na inej partícii D: s ostatnými dokumentami a teda vždy, keď preinštalujem Windows na C:, nový Firefox len nalinkujem na pôvodné profily na D: a všetko funguje ako má. To isté platí aj o Thunderbirde.

Používam správcu profilov.. v odkaze na Firefox treba za cestu dopísať -p a tam sa dá nájsť priečinok s pôvodným profilom a nastaviť ho ako defaultný. Synchronizáciu na iné zariadenia zatiaľ nejak nepotrebujem a teda tento spôsob mi vyhovuje a je postačujúci.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Čoskoro vyjde Firefox 57, Firefox Quantum s veľkými zmenami. Bude rýchlejší, ale bude mať aj nevýhody, mnohé doplnky už nebudú kompatibilné a to aj veľmi populárne, ako Down Them All a mnohé iné. :(

2x faster and 30% less memory | Firefox Quantum Browser Launches November 14, 2017

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/quantum/
heker
Redeemer
Redeemer

Posledna verzia, ktoru mam asi 1 az 2 tyzdne mi akosi seka. Vyslovene ale len tato verzia aktualna.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

V tej slávnej 57 verzii mi nefunguje viac než polovica doplnkov.
Zálohoval som s doplnkom FEBE a ten je tiež zakázaný, takže všetky zálohy sú mi nanič ...
Youtube sa mi reštartuje ... Ide nejaká pieseň a po minúte alebo tak nejak sa to zasekne a začne to od začiatku ...

Už som si stiahol Operu, nemám na to nervy :smt006
Aký prehliadač doporučujete, aby tam bolo dostatok doplnkov na výber?? Uvažujem aj nad Chrome.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

U mna Firefox v pohode, AdBlock a AdBlock pre YouTube ide na novej verzii. Co mi vadi je, ze mi vyhodilo poznamky (QuickNote), ktore som neustale pouzival. Ale najdem si nahradu.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ja som mal pri nepodporovanom doplnku, možnosť nech mi Firefox nájde podobné a takmer za všetky mi našiel náhradu. Tú dvojnásobnú rýchlosť fakt pociťujem, ide super rýchlo
Jamsy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Jamsy »

Dobrý den,

viete mi pomoct s novym firexom mam taky problem... Spustim prehliadac, ale neotvori sa mi okno, v spravci uloh vidim ze prehliadac bezi, ale nemam ziadne okno aby som mohol prezerat web. Ako prve som skusil preinstalovat ale stale to iste. Mam win10 a mozilu ver.57. Nikdy som s nicim podobnym nestretol viete mi poradit v com by mohol byt problem?
Ďakujem
Napísať odpoveď