Mp3 do 140€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
PAPA_CHUBBY
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Mp3 do 140€

Príspevok od používateľa PAPA_CHUBBY »

Po vyse 3 rokoch spolahlivej sluzby mi zacina odchadzat jack konektor na mojom mp3 Sony NWZ-S616F takze to vyuzijem ako zamienku aby som si kupil novy :D
Pomaly sa teda zacinam obzerat po novom kusku. Dal som si dokopy par poziadaviek a nasiel par kuskov ktore ma zaujali a budem vdacny za kazdu radu alebo osobny postreh.
Takze co hladam, vydrz najmenej 25 hod , kapacita od 8 do 16GB, viac skutocne nepotrebujem. Klasicka podpora formatov, potesi FLAC a OGG. Videa na prehravaci neplanujem pozerat takze vyhody v tomto smere ma nezaujimaju. Rad by som zostal pri mechanickom ovladani namiesto dotykoveho no nebranim sa ani novym trendom... len som si proste zvykol ovladat mp3 priamo vo vrecku bez toho aby som ho vytiahol a s dotykovym ovladanim si to neviem predstavit. Potesila by este moznost nahodit LAST.FM scrolbovanie. Takze co ma zatial zaujalo:

COWON iAUDIO 9 16GB
http://www.alza.sk/cowon-iaudio-9-16gb-bily-d190689.htm
:plus: vela pozitivnych hodnoteni, vydrz, dizajn
:minus: jack konektor zospodu, ? dotykove ovl. ?

IRIVER E300 8GB
http://www.alza.sk/iriver-e300-8gb-cerny-d291855.htm
:plus: rozsiritelnost skrz Micro SD az na 32, cena, vydrz
:minus: prakticky ziadna recenzia na nete ?

COWON C2
http://www.alza.sk/cowon-c2-16gb-bily-d255451.htm
:plus: vydrz, ze to je COWON
:minus: dotykove ovladanie ?

PHILIPS GoGear Ariaz
http://www.alza.sk/philips-sa3ara16k-d234814.htm
:plus: vydrz, kapacita
:minus: vnutorny odpor ku znacke

... pripadne znova Sony, kazdopadne by som rad vyskusal nieco nove. Pribalene sluchadla ma moc nezaujimaju, budem pouzivat Marshall Major a ATH SJ55.
Vdaka teda za rady a pripadne osobne skusenosti.
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Mp3 do 140€

Príspevok od používateľa iWin »

kúp si smartphone + sluchátka s ovládaním...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

C2 jednoznačne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Urcite niektory z Cowonov. 9 ma idealne male rozmery, ovladani sice nie je bezne, ale je velmi dobre, treba si zvyknut. Nevyhodou je absencia slotu na karty.
C2 zase naopak, vacsie rozmery ale pamat sa da rozsirit. Zvukovo su na tom podobne, oba patria k spicke.

Inak uz sa predava aj Cowon 10, nastupca 9-ky.
PAPA_CHUBBY
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

iWin: smartphone mam ale mobil som nikdy nepouzival ako mp3 a ani pouzivat nebudem, na hudbu mam proste rad samostatny pristroj
uplink: preco by si uprednostnil C2 pred iAudio9 ? Pri c2 sa vcelku obavam o displej.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mal som obi dva, C2 som si nechal primárne na dlhšiu dobu. Veľmi sa mi páči výdrž a ovládanie. C2 mi je sympatickejší, v kvalite nie je rozdiel, len v ovládaní.

Ako spomínal RG, skús sa pozrieť aj po 10ne, nikdy som ju nemal v rukách, ale tak keby si mal možnosť vyskúšať niekde, určite tiež zaujímavý kúsok.

Mne osobne prišlo dotykové ovládanie rýchlejšie, intuitívnejšie a z vačku v bunde sa po tom rýchlejšie ťapkalo. Rezistívny 2.4" display reaguje naozaj kráľovsky a nevadí mu ani zima, ani iné počasie.

P.S.: Mňa prvotne presvedčilo toto video, pred cca rokom:

Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Mobil by som ako prehravac pouzil len v pripade ak je to nejaky kvalitne hrajuci. A takych je zalostne malo, a vacsinasu uz vybehove kusky. 99% telefonov kvalit zvuku Cowonov nedosahuje.
PAPA_CHUBBY
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Vsak to, keby bolo mozne ich niekde aj nazivo vyskusat. Zial, o ziadnom takom mieste, predajni neviem.

//autoeditácia príspevku (20 Apr 2012, 11:14)
Tak teda ozivim temu...
Dnes mi dorazila C2ka len som mierne zmeteny. Bud som vychytal zly kus alebo neviem spravne pripojit USB :mrgreen:
Uplink, ak som to spravne pochopil tak C2ku vlastnis, treba ten konektor pripojit nejak specificky? Zatlacit silou alebo podobne? Nezobrazuje sa mi ziadna indikacia nabijania, ked trochu pohnem konektorom tak tam nachvilu nabehnem USB Connected a potom zas zmizne, kazdopadne mi ho nedetekuje ani PC. Vedel by si poradit?
Napísať odpoveď