mp3 prehravac + sluchatka

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rocky72
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rocky72 »

jin napísal:Kruci, šak kvôli otmu som Ti pôvodne chcel písať môj predchádzajúci post :D
Z tejto vyššej rady SH som počul jedine HD600 na predajni, no zvuk bol vážne fantastický. Nečakám teda, že by bol u 555iek výrazne horší, no ja osm to testoval na klasike, neviem povedať, ako sa budú správať na štýle muziky, ktoré si opísal. (inak TU sú lacnejšie)
Ajkeď osobne, keby som teraz bral sluchátka ku PC, bral by som AKG K530. Je to takmer audiofilský model a ak tým sluchátkam dáš dobrý signál, tak z nich hodne vyťažíš. Inak daj si bacha aj na zvukový signál a hlavne to, či máš dostatočne odfiltrovaný šum na audiovýstupe. Nakoľko môžeš mať rovno Ultrasone HFI-2200 ULE a pokiaľ tam budeš mať šumy od HDD ai. tak zvuk je včudu...
No mne ide dost aj o tie dunive basy ...a co vravis na tieto http://www.progamingshop.sk/koss-pro4aat-p-115.html

Studiove maju lepsi zvuk alebo aky je v tom rozdiel...?
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

Studiovky, alebo tiez monitory, hraju zvuk pokial mozno co najvernejsie, tj ziadne zvyraznenie basov a pod. Kazde "vylepsenie" zvuku ktore chces previest, treba cez EQ.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

seth82 napísal:ci chces alebo nie, ci sa ti to paci, alebo nie, iPody su prehravace pre masy, predavane hlavne na zaklade (nie az tak zleho) dizajnu a majstrovskej reklamnej kampane Apple (musi sa uznat ze s reklamou to vedia). Co sa tyka kvality zvuku, skus si precitat recenzie, nie je to len o precitani zopar z nich na nete, treba to studovat dlhsie a zistis, ze kvalita reprodukcie je v porovnani s inymi znackami fakt biedna. iRIver, iAudio (Cowon), Samsung, Sony, Creative su dlhodobo lidrami na trhu, iRiver a iAudio prinasaju vzdy nove prvky do segmentu prenosneho audia (iRiver prvy AMOLED display, iAudio dotykovy so stylusom v pripade D2), ich tovarenska a zvukova kvalita prakticky kladie normy, hoci niekedy sa stane, ze slapnu vedla (iRiver E100), ale vacsinou je to tak. iPod je masovy produkt, ktory je rozsireny, pretoze je IN. Ja sam mam iPhone, som s nim ako s telefonom spokojny, ale na audio ho pouzivam fakt iba vo vynimocnych pripadoch, pretoze mu nepomohli ani kvalitne sluchadla, co sa tyka reprodukcie - musi sa uznat, ze zvukovy vystup ma absolutne o hovne a nic na tom nezmenis.
ako ja si myslím že aj iPod toch bol dosť velky prinos do segmentu prenosneho audia, i ked je odvodený z iPhonu, a netvrdím že je na tom iPod najlepšie po zvukovej stránke ale nieje to až také zle že si nezaslúží kvalitné slúchatká..
KoCi
Darca
Darca

Ano ty si zasluzis kvalitne sluchadla k iPodu, aby si konecne prisiel na to o com sa tu cely cas hovori - ze to nehra nijak skvele. S beznymi sluchadlami to nespozorujes, kedze zvuk limituju prave tie obycajne sluchadla ;)
rocky72
Light Expert
Light Expert

A tie slochatka k PC na hip hop su dobre tie AKG... chcem si vychutnat basy :D :D alebo ktore su na tento styl hudby??
KoCi
Darca
Darca

ked ti ide len o tie basy tak hm.. Sennheiser HD212, Koss Porta Pro - basov viac nez je zdrave. Cim blizsie k audiofilskym sluchadlam ides, tym je zvuk viac vyvazeny, takze u tych lepsich modelov sa duniacich basov dockas len radikalnym pridanim na EQ.
rocky72
Light Expert
Light Expert

Dobre pani tak som tak na 90% rozhodnuty ze zoberem tie sluchatka obidve od AKG dufam ze neolutujem....tie basy si vychutnam cez den na mojich Z-5500 Logitech :D :D 8)

A tu mp3 asi zoberem iriver clix 2 pouvazujem este aj nad tim cowonom tak zatim dik :)
KoCi
Darca
Darca

no logitech Z-5500.. to si vychutnaju basy aj susedia :D .. len nejak ich pouzivam uz len na filmy, hudba na tom neznie bohvieco (ano vie to riadne hucat, ale... mozno by som sa s tym mal pohrat)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

rocky72 napísal:No mne ide dost aj o tie dunive basy ...a co vravis na tieto http://www.progamingshop.sk/koss-pro4aat-p-115.html
Joooj s tými som raz hral vkuse 4 hodiny CSko ešte za starých čias :D
Dal som si to dole a totálne sparené zapotené uši. Hold plastová izolácia izoluje všetko - teda aj prietok vzduchu... Myslím, že na dlhodobejšie počúvanie nie sú vhodné...

//ospravedlnťw štýl písania, ale nie som práve zrovna čerstvý
rocky72
Light Expert
Light Expert

inak mate niekto skusenosti s tymto e-shopom http://www.pixmania.sk/sk/sk/59184/art/ ... -5500.html

je tu na Z-5500 super cena :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rocky72
Light Expert
Light Expert

Pozeral som si este nejake shopy a narazil som na tuto znacku Ultimate Ears,zdaju sa mi byt dost kvalitne ak ma s nimi niekto skusenosti tak by som bol rad keby ste mi poradili a co si o nich myslite?...rozhodujem sa medzi prehravacom iriver T60 alebo clix2 ale naklko to chcem pouzivat cisto len na hudbu tak asi vezmem tu T60-ku, a ktore sluchadla by ste mi doporucili od tejto znacky s tychto

http://www.proaudio.sk/sluchadla/in-ear ... la---3176/
http://www.proaudio.sk/sluchadla/in-ear ... la---3179/
http://www.proaudio.sk/sluchadla/in-ear ... la---3180/

alebo este tieto http://www.proaudio.sk/sluchadla/in-ear ... 10---1346/

doteraz som si chcel kupit AKG K324 , som ochotny do toho investovat max 5000SK dik... Smile Cool
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rocky72 napísal:...
Pri UE referenčnej rade musíš rátať s tým, že budeš museť používať vysoké bitraty, inak Ti to daj tie slchadlá vyžrať. Ako sám názov hovorí - referenčné - používaj sa na odposluchy, kde je vyžadovaná maximálna vernosť reprodukcie, čiže frekvencie maj lineárny priebeh - nič nie je zvýraznené, ani potlačené. Ak chceš niečo zvýrazniť, musíš sa pohrať s ekvalizérom. Ak sa Ti chce, tak ich potom ber, UE je špička :wink:
rocky72
Light Expert
Light Expert

jin napísal:Pri UE referenčnej rade musíš rátať s tým, že budeš museť používať vysoké bitraty, inak Ti to daj tie slchadlá vyžrať. Ako sám názov hovorí - referenčné - používaj sa na odposluchy, kde je vyžadovaná maximálna vernosť reprodukcie, čiže frekvencie maj lineárny priebeh - nič nie je zvýraznené, ani potlačené. Ak chceš niečo zvýrazniť, musíš sa pohrať s ekvalizérom. Ak sa Ti chce, tak ich potom ber, UE je špi*ka :wink:
aha,a tie prve dve su neni referencne ci hej?? Ak nie oplatia sa mi... a ked ich porovnam s tymi AKG ako su na tom?
Napísať odpoveď