Mrzne mi PC pri hraní hier !!!!
-
Phantom1111
Light Expert
Mrzne mi PC pri hraní hier !!!!
Ahojte toto už bolo riešené snáď všade na internete, no len raz som sa dopracoval ku koncu, ktorý bol vyriešený no mne nepomohol. Viac o tom na konci príspevku.
Môj PC pri hraní hier proste zamrzne a nepomáha nič len tvrdý reštart PC. Po zmarznutí nefunguje klávesnica, myš no proste nič.
Toto sú výsledky testov môjho hardvéru :
Test nižšie je na starom procesore so starým chladičom. Včera mi prišiel nový procesor + nový chladič Cooler Master Hyper 103 a zmrzne PC stále. HDD som vylúčil, pretože som asi cca pol roka do zadu kúpil nový a problémy boli také isté aj pri starom HDD.
PROCESOR TEST
----------------------
OCCT - Test CPU 31min. - PC nezamrzol, teploty do 70'C -
OCCT - Test CPU 10min. - PC nezamrzol, teploty do 66'C, Nájdených chýb : 0
----------------------
GPU TEST
----------------------
Funmark - Test GPU 1 - 1680x1050 windowed PC, nezamrzol teploty do 61'C
Funmark - Test GPU 2 - 1680x1050 fullscreen PC, nezamrzol teploty do 69'C
----------------------
RAM TEST
----------------------
MemTest86 - TEST RAM - Čas : 37:15 , Nájdených chýb : 0
----------------------
Moja Zostava:
Procesor : AMD FX - 4300 BE 3,80 GHz
Grafická karta : AMD Radeon HD 7850 2GB OC 256 bit
Pamäť RAM : 6 GB DDR3 1333 MHz
Pevný disk : 1TB WD Black Edition 64MB Cache
OS - Windows 8.1 Pro 64-bit
Zdroj - 500W myslím že značka je Corsair
Ja tento problém vidím že to bude zapríčiňovať zdroj, ale ako zistiť že to je 100% zdrojom ??? Dá sa to nejako zistiť ??? A ešte niečo jeden týpek mal takéto isté problémy a na koniec vysvitlo že mu to robilo kvôli ovládačom Realtek na zvukovú kartu. Potom nainštaloval nejaké "upravené" ovládače pre 64-bit systém a od vtedy mu PC nemrzne. Ja som nainštaloval najnovšie ovládače od grafickej karty aj od chipsetu z ofiko stránky pre moju dosku a taktiež som ešte skúsil aj najnovšie ovládače priamo od Realtek na zvukovku a stále PC mrzne.
Ešte chcem upozorniť že PC mi mrzne od 5 - 20 min pri hrách ako je Witcher 3, Skyforge alebo Lords of the Fallen. Pri hraní cca 4 hodinách mi zamrzne PC aj pri hre Tera Fate of Arun. Pri iných hrách čo som hral mi napríklad PC nezamrzol vôbec a hru som prešiel do konca bezproblémovo.
Môj PC pri hraní hier proste zamrzne a nepomáha nič len tvrdý reštart PC. Po zmarznutí nefunguje klávesnica, myš no proste nič.
Toto sú výsledky testov môjho hardvéru :
Test nižšie je na starom procesore so starým chladičom. Včera mi prišiel nový procesor + nový chladič Cooler Master Hyper 103 a zmrzne PC stále. HDD som vylúčil, pretože som asi cca pol roka do zadu kúpil nový a problémy boli také isté aj pri starom HDD.
PROCESOR TEST
----------------------
OCCT - Test CPU 31min. - PC nezamrzol, teploty do 70'C -
OCCT - Test CPU 10min. - PC nezamrzol, teploty do 66'C, Nájdených chýb : 0
----------------------
GPU TEST
----------------------
Funmark - Test GPU 1 - 1680x1050 windowed PC, nezamrzol teploty do 61'C
Funmark - Test GPU 2 - 1680x1050 fullscreen PC, nezamrzol teploty do 69'C
----------------------
RAM TEST
----------------------
MemTest86 - TEST RAM - Čas : 37:15 , Nájdených chýb : 0
----------------------
Moja Zostava:
Procesor : AMD FX - 4300 BE 3,80 GHz
Grafická karta : AMD Radeon HD 7850 2GB OC 256 bit
Pamäť RAM : 6 GB DDR3 1333 MHz
Pevný disk : 1TB WD Black Edition 64MB Cache
OS - Windows 8.1 Pro 64-bit
Zdroj - 500W myslím že značka je Corsair
Ja tento problém vidím že to bude zapríčiňovať zdroj, ale ako zistiť že to je 100% zdrojom ??? Dá sa to nejako zistiť ??? A ešte niečo jeden týpek mal takéto isté problémy a na koniec vysvitlo že mu to robilo kvôli ovládačom Realtek na zvukovú kartu. Potom nainštaloval nejaké "upravené" ovládače pre 64-bit systém a od vtedy mu PC nemrzne. Ja som nainštaloval najnovšie ovládače od grafickej karty aj od chipsetu z ofiko stránky pre moju dosku a taktiež som ešte skúsil aj najnovšie ovládače priamo od Realtek na zvukovku a stále PC mrzne.
Ešte chcem upozorniť že PC mi mrzne od 5 - 20 min pri hrách ako je Witcher 3, Skyforge alebo Lords of the Fallen. Pri hraní cca 4 hodinách mi zamrzne PC aj pri hre Tera Fate of Arun. Pri iných hrách čo som hral mi napríklad PC nezamrzol vôbec a hru som prešiel do konca bezproblémovo.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Mrzne mi PC pri hraní hier !!!!
najrychlejsie riesenie je kupit si novy hoci aj drahsi zdroj z alzy, otestujes ho jeden den a ak bude mrznut dalej tak ho pojdes vratit.
este by som poskusal ovladace od GK, nahodil by som nejaky starsi..ci si uz skusal?
este by som poskusal ovladace od GK, nahodil by som nejaky starsi..ci si uz skusal?
-
Phantom1111
Light Expert
Čo sa týka tých ovládačov, tak som akurát dneska nainštaloval najnovšie, ale aj so staršími mi taktiež vždy zamrzol PC ... Čo sa týka zdroju nwm ale typujem že by to bol on aj keď tie ovládače na zvukovku od Realteku mi tiež nedajú pokoj ako to ten týpek čo som písal vyriešil .... Ale aj tak na 80% si myslím že to bude zdrojom .. Len teraz nemám peniaze na nový aby som kúpil ....
-
guess.whoo
Redeemer
odinstaluj zvukovku a vyskusaj..hadam prezijes tu chvilu. zdroj vyskusaj tak ako som ti pisal. cele ti to zaberie 2 dni
-
Phantom1111
Light Expert
Dobre takže odinštaloval som Realtek ovládače od zvukovej karty, reštartol som počítač a zapol hru. Hral som asi 5-7min a znova mo zamrzol PC. Ja to už vidím naozaj len na ten zdroj a kedy ho vymením za nový to neviem. Len nechápem prečo napríklad pri GTA V som odohral cca 10-12 hodín a hra mi zamrzla len raz, inak som to hral v kuse bez problémov.
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2015, 16:29)
Oukej, takže asi je fakt na 100% na vine zdroj, pretože som ho otvoril a čo nevidím ?? Nafúknutý kondik z ktorého trošku vytiekla šťavička
alebo je len trošku spečený .....
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2015, 9:47)
Ooukej takže, dnes som sa zase pustil do toho prečo mi mrzne PC a zistil som na nete že jednému pomohlo keď klikol na ikonu zvuku v pravom dolnom rohu na lište a potom klikol na ikonu reproduktoru a dal vypnúť zariadenie .... Tak som to isté spravil aj ja takže mi nejde nikde zvuk či v hrách či v prehliadačoch na youtube nikde .... Zapol som hru Enemy Front pri ktorej mi vždy zamrzol PC do 5-10 min a to aj na low požiadavkách .... Ako som vypol ten zvuk a zapol som znova Enemy Front hrám to na high a do teraz mi PC nezamrzol .... asi mám v prdeli zvukovú kartu na doske, ktorá mi očividne robí problémy v hrách ..... Teraz idem skúsiť založiť externú, ktorá je síce o niečo horšia ale ak pôjde zvuk a nebude nič mrznúť budem happy ako štyri grepy ......
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2015, 16:29)
Oukej, takže asi je fakt na 100% na vine zdroj, pretože som ho otvoril a čo nevidím ?? Nafúknutý kondik z ktorého trošku vytiekla šťavička
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2015, 9:47)
Ooukej takže, dnes som sa zase pustil do toho prečo mi mrzne PC a zistil som na nete že jednému pomohlo keď klikol na ikonu zvuku v pravom dolnom rohu na lište a potom klikol na ikonu reproduktoru a dal vypnúť zariadenie .... Tak som to isté spravil aj ja takže mi nejde nikde zvuk či v hrách či v prehliadačoch na youtube nikde .... Zapol som hru Enemy Front pri ktorej mi vždy zamrzol PC do 5-10 min a to aj na low požiadavkách .... Ako som vypol ten zvuk a zapol som znova Enemy Front hrám to na high a do teraz mi PC nezamrzol .... asi mám v prdeli zvukovú kartu na doske, ktorá mi očividne robí problémy v hrách ..... Teraz idem skúsiť založiť externú, ktorá je síce o niečo horšia ale ak pôjde zvuk a nebude nič mrznúť budem happy ako štyri grepy ......
nemozes tu dosku vyreklamovat?
-
Phantom1111
Light Expert
Veruže už nie už ju mám tretí rok .... aj keď som dal externú zvukovku a spustil hru hra šla ale potom zamrzla prvýkrát tak že sa ale PC reštartoval a potom zamrzol tak že som ho znova musel vypnúť ... ale som zistil že sa mi Realtek ovládače vždy nainštalovali samé po reštartovaní PC asi to bude problém že mi znova zmrzol .... Teraz som som natrvalo odinštaloval Realtek ovládače a taktiež aj AMD High Definition Audtio a mám len ovládače od tej externej zvukovky tak potom skúsim zapnúť hru ...
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2015, 12:30)
Oukej, takže PC mi mrzne, keď mám zapnutý zvuk s Realtek ovládačmi a taktiež mi mrzne pri externej zvukovke s jej ovládačmi ......... Keď som vypol zariadenie zvuku v ovládacom panely, tak mi hra nesekla vôbec za čas 7-10 min čo som ju hral ..... Takže naozaj už nerozumiem .....
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2015, 12:48)
Takže na externej zvukovke som dal zakázať v ovládacom panely zvuk a zmrzol zase pc ako inak xDDD ešte raz teda prehodim na internú zvukovku nainštalujem drivery a znova zakážem v ovládacom panely zvuk ... pred tým mi to pc nezamrzlo takže skúsim ešte raz a ak to spraví už aj tu tak na 1000000% je na vine zdroj a neriešim ďakej ...
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2015, 21:11)
Dneska som si nainštaloval Batman Arkham Origins ako inak zamrzol no zistil som keď som v hre zakázal všteky možnosti Directx 11 tak mi hra nezamrzla ..... ja mám asi problém s hrami ktoré bežia na Directx 11 a preto mi mrzne PC .... Ako to vyriešiť neviete ???
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2015, 12:30)
Oukej, takže PC mi mrzne, keď mám zapnutý zvuk s Realtek ovládačmi a taktiež mi mrzne pri externej zvukovke s jej ovládačmi ......... Keď som vypol zariadenie zvuku v ovládacom panely, tak mi hra nesekla vôbec za čas 7-10 min čo som ju hral ..... Takže naozaj už nerozumiem .....
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2015, 12:48)
Takže na externej zvukovke som dal zakázať v ovládacom panely zvuk a zmrzol zase pc ako inak xDDD ešte raz teda prehodim na internú zvukovku nainštalujem drivery a znova zakážem v ovládacom panely zvuk ... pred tým mi to pc nezamrzlo takže skúsim ešte raz a ak to spraví už aj tu tak na 1000000% je na vine zdroj a neriešim ďakej ...
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2015, 21:11)
Dneska som si nainštaloval Batman Arkham Origins ako inak zamrzol no zistil som keď som v hre zakázal všteky možnosti Directx 11 tak mi hra nezamrzla ..... ja mám asi problém s hrami ktoré bežia na Directx 11 a preto mi mrzne PC .... Ako to vyriešiť neviete ???
-
hojko
Site Admin
Preinstalovat DirectX a ovladace ku grafickej karte.
-
Phantom1111
Light Expert
Ach čo si
skúšal som všetky možnosti totálne všetky a teraz som si nainštaloval Far Cry 3 a dal som directx 9 a sekol a teraz som už naozaj 1000% rozhodnutý je to zdtoj ak pozrieť vyššie čo som písal ..... na nový teraz nemám a požičať si tiež nemám od koho nevadí po čase kúpim nový ......
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2016, 11:40)
Takže PC mi aj po takom dlhom čase stále mrzne. Už neviem čo robiť a potreboval by som naozaj nejaké rady ako vyriešiť tento problém. Opakujem, že PC mrzne len pri hraní niektorých hier. Aktuálne mi teraz PC mrzne pri hre Lords of the Fallen a taktiež mi raz zamrzol pri hre Aliens vs. Predator 2010 či League of Legends.
ČO VŠETKO SOM SKÚŠAL
---------------------------------------------------------------------------
- Kúpil som nový procesor s chladičom Hyper 103
- Kúpil som nový zdroj Corsair 450W 80 PLUS
- Formátoval som celé HDD
- Vykonal som čistú inštaláciu OS na Windows 7 Ultimate 64-bit
- Nainštaloval som najnovšie ovládače ako od grafickej karty tak aj chipsetu
- Skúšal som založiť externú zvukovú kartu do PC
- Menil som antivírusový program
- Čistil som PC od prachu a nečistôt
- Menil som asi 3 sieťové káble od zdroju
- Skúšal som hrať s jednou alebo druhou pamäťou RAM samostatne
ZOBRAZUJÚCA SA CHYBA PO ZAMRZNUTÍ PC - KERNEL-POWER 41 (63)
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2016-03-27T09:04:31.351225900Z" />
<EventRecordID>17759</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Matus-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>
Má niekto nejaké rady v zásobe ???? Pretože ja už nwm čo ďalej robiť a čo všetko skúšať.
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2016, 11:40)
Takže PC mi aj po takom dlhom čase stále mrzne. Už neviem čo robiť a potreboval by som naozaj nejaké rady ako vyriešiť tento problém. Opakujem, že PC mrzne len pri hraní niektorých hier. Aktuálne mi teraz PC mrzne pri hre Lords of the Fallen a taktiež mi raz zamrzol pri hre Aliens vs. Predator 2010 či League of Legends.
ČO VŠETKO SOM SKÚŠAL
- Kúpil som nový procesor s chladičom Hyper 103
- Kúpil som nový zdroj Corsair 450W 80 PLUS
- Formátoval som celé HDD
- Vykonal som čistú inštaláciu OS na Windows 7 Ultimate 64-bit
- Nainštaloval som najnovšie ovládače ako od grafickej karty tak aj chipsetu
- Skúšal som založiť externú zvukovú kartu do PC
- Menil som antivírusový program
- Čistil som PC od prachu a nečistôt
- Menil som asi 3 sieťové káble od zdroju
- Skúšal som hrať s jednou alebo druhou pamäťou RAM samostatne
ZOBRAZUJÚCA SA CHYBA PO ZAMRZNUTÍ PC - KERNEL-POWER 41 (63)
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2016-03-27T09:04:31.351225900Z" />
<EventRecordID>17759</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Matus-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>
Má niekto nejaké rady v zásobe ???? Pretože ja už nwm čo ďalej robiť a čo všetko skúšať.
Doska - nový bios
Grafika - to iste
Výsledky memtestu?
Grafika - to iste
Výsledky memtestu?
-
Phantom1111
Light Expert
S grafickou kartou problém nieje. Včera som ju znovu testoval cez Furmark v rozlíšení 1680x1050 s 8x vyhladzovaním vo fullscreene počas 20min a teploty vyšli max na 69 stupňov bez zamrznutia PC a bios mám najnovší flashnutý aký bol stiahnuteľný na stránke výrobcu matičnej dosky. Taktiež som včera pre istotu podtaktoval grafickú kartu a bez výsledku.
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2016, 12:00)
A všetky výsledky som písal už v prvom článku úplne na vrchu pozri si ich
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2016, 12:00)
A všetky výsledky som písal už v prvom článku úplne na vrchu pozri si ich
20 minut je nic, minimalne hodinu, rovnako aj OCCT
memtestom si presiel cely 1 cyklus?
je mozne, ze to bude doska, skusil by som cez eshop objednat inu a pripadne potom vratit, ak by to robilo stale
podobne aj s vsetkymi ostatnymi komponentami
memtestom si presiel cely 1 cyklus?
je mozne, ze to bude doska, skusil by som cez eshop objednat inu a pripadne potom vratit, ak by to robilo stale
podobne aj s vsetkymi ostatnymi komponentami
-
hrban
Addict
mmnt, ty tam máš OC na AMD grafiku a 450W zdroj ? Máš OC aj na procesor ?
podľa špecifikácií potrebuje grafika 35A na 12V vetve, corsair 450 dáva 33A - 36A podľa toho aký model to je. A to sa jedná o neOC verziu.
podľa inej stránky jej satčí 21A ale každopádne ak máš OC na procesore tak ho vypni, rovnako aj na GK a skús tak.
podľa špecifikácií potrebuje grafika 35A na 12V vetve, corsair 450 dáva 33A - 36A podľa toho aký model to je. A to sa jedná o neOC verziu.
podľa inej stránky jej satčí 21A ale každopádne ak máš OC na procesore tak ho vypni, rovnako aj na GK a skús tak.
-
Phantom1111
Light Expert
Takže Grafiku mám OC verziu včera som ju dal na základné takty a procesor som netaktoval je na základných továrenských taktoch. A Zdroj mám presne tento
https://www.alza.sk/corsair-vs450-d1991107.htm
https://www.alza.sk/corsair-vs450-d1991107.htm
-
hrban
Addict
bez OC by mal zdroj stačiť, zostava potrebuje nejakých 350-400W čiže by mal ako tak stíhať. Inštaloval si nejaký SW na regulácu otáčok, chladenie ?
btw skús ísť do biosu a podtaktovať procesor na 3,2-3,5 GHz, je možné, že to bude ozaj doska a nestíha už kŕmiť procesor.
akú máš dosku ?
btw skús ísť do biosu a podtaktovať procesor na 3,2-3,5 GHz, je možné, že to bude ozaj doska a nestíha už kŕmiť procesor.
akú máš dosku ?
-
Phantom1111
Light Expert
Takty grafiky som dal naspäť keďže aj tak zamrzol PC ... a nie žiadny SW som zatiaľ neinštaloval.
-
hrban
Addict
skús počas stress testu/fullmarku spustiť CPUID HWmonitor a hoď sem screen kde je všetko rozkliknuté, možno sa prehrieva samotná doska.
-
Phantom1111
Light Expert
Dobre teda tak idem na to za chvíľu sa ozvem
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2016, 14:33)
Takže test som nechal bežať niečo málo cez 10min.
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2016, 14:33)
Takže test som nechal bežať niečo málo cez 10min.
-
hrban
Addict
hoď sem ešte dscreen z CPU-z,
potrebujem CPU, Memory a SPD
potrebujem CPU, Memory a SPD
-
Phantom1111
Light Expert