Mrzne PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Mrzne PC

Príspevok od používateľa beardie »

kondiky to byt nemusia, mozno studeny spoj, zle naletovany socket, ktory sa nedotyka vsetkymi pinmi, ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak teraz som z toho uplny jelen. V piatok som skusil nasledovne veci: vymenit graficku kartu, vymenit pamate, vymenit disk, vymenit zdroj - vysledok rovnaky, vzdy to zamrzne pri instalacii, dokonca aj pri instalacii Win8. Dnes som vymenil dosku s proceosorom, dal som tam starsie C2D od Intelu, to mi Windows nainstalovalo pekne. Prisiel cas na Windows Update, instalacia Chromu a bum, zrazu zmrznutie, bluescreen, odpocitavanie ako pred par dnami a restart. Teraz nechapem. Prakticky vsetok hardware je bol vymeneny, ostala povodna uz len bedna a mechanika. Skusil som aj iny SATA kabel ku disku a nic. Posledna vec, ktora ostala, tak to je DVD mechanika z celej zostavy, ktora nebola vymenana. Teoreticky by to este mohlo byt tak, ze obe graficke karty su pokazene a posobuju to.

Prvy screen zo starej zostavy, druhy z novej zostavy (podla Google to sposobil Avast, vid. kniznica, ktore je tam napisana).
Prílohy
IMAG1539.jpg
IMAG1544.jpg
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

tak určite to bude problem s hdw a pokial sa to začalo potom prejavovať až pri update, tak by som išiel úplne od maličkostí. Napadla ma myška, alebo klávesnica, ktorej driver tiež može sposobovať BSOD.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To je mi jasne, ze bude problem s hw, len sa mi zda nahoda, ze co to moze byt. Myska aj klavesnica bola skusana ina a okrem toho ziadny driver nepouzivam, v oboch pripadoch bol klasicky ten, ktory instaluje Windows. A nemyslim si, ze zrovna mys ci klavesnica sa instaluje pocas instalacie Windowsu, ked je tam od jedneho do desat percent...

Teraz sa zda, ze ked som pomenil vsetky kable a odpojil DVD mechaniku, ze to uz ide bez mrznutia. Uvidim este ked prebehne Windows Update a nahodim drivre k chipsetu, grafickej, zvukovej karte...
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Ja som mal jedneho casu tiez problem s BSOD a taktiez som poskusal vymenit takmer vsetok HW a nic nepomahalo, az kym som neodpojil DVD mechaniku. Neviem, ako to mohla sposobovat, ale ked som zapojil novu, tak uz slo vsetko v poriadku.
masser
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa masser »

mam novu grafiku asus Geforce 660,mrzne pri hrach tak,ze musim pouzit reset.teplotu ma 45 pri plnych detailoch,ovladace aktualizovane,ci to nieje zdrojom?je tam Enermax 425w ma uz 5 rokov...ostatne komponenty su MB Gigabyte P45 EP45 UD3R socket 775,pamat DDR2 4GB(2×2GBkit)800Mhz PC-6400 Kingston,CPU Intel Pentium DC E8400 3Ghz LGA775 Box ...vdaka za rady
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

masser: Moze to byt aj samotnou grafikou. Pri zlom/slabom zdroji to vacsinou ostalo pri restarte, tak ale nie je vylucene ani mrznutie. Skus si pozicat zdroj a otestovat to s inym zdrojom.
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Zdravim mam pc zostavu

Parametre: Amd athlon ii x2 280 3,6ghz box chladic Teplota v zatazi je 47c necinne 37c
Grafika:asus eah 6670 1gb ddr5
Ram:2gb ddr2 800mhz
Zakladna doska:asrock n68c gs fx Teplota v zatazi je 40c necinne 35c
Box chladic mi ide na 3.068 otackach je to v poriadku.
Su tieto teploty v poriadku v izbe mam 29c v skrinke mam este 2 ventilatory 1 92x92 druhy je 120x120 dakujem za odpoved.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

lukostrel77: A co s tym, mrzne to??? Teplotami to nebude, tam chybu nehladaj. Takze ako pri kazdom takomto probleme, pamate treba otestovat cez MemTest86+, disk treba otestovat plnym error scanom cez HD Tune. Ak tieto dva testy prejdu bez problemov, treba skusit dat novy Windows, posledny Service Pack, aktualizovat to, nove ovladace a potom sa uvidi. Tiez treba pozriet Minidump vo Windowse, navod ako na to je tu na fore, hladaj slovo Minidump. Este by bolo vhodne napisat blizsi problem, ze ako mrzne, kedy sa to prejavuje, ze ci nieco napise na obrazovke, ako casto to robi...
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

hojko napísal:lukostrel77: A co s tym, mrzne to??? Teplotami to nebude, tam chybu nehladaj. Takze ako pri kazdom takomto probleme, pamate treba otestovat cez MemTest86+, disk treba otestovat plnym error scanom cez HD Tune. Ak tieto dva testy prejdu bez problemov, treba skusit dat novy Windows, posledny Service Pack, aktualizovat to, nove ovladace a potom sa uvidi. Tiez treba pozriet Minidump vo Windowse, navod ako na to je tu na fore, hladaj slovo Minidump. Este by bolo vhodne napisat blizsi problem, ze ako mrzne, kedy sa to prejavuje, ze ci nieco napise na obrazovke, ako casto to robi...

Zatial to nemrzne ale cipset som nameral ma 69c v zatazi 78c je to nforce chipset nameral som to programom hw info 32 je to vporiadku dakujem za odpoved.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

nForce chipset pečie. To je v poriadku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ak je pasivny ten chipset, tak kup a namontuj tam malicky vetracik.
skvido
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skvido »

ja som mal uz aj skusenost stym ze bol poskodeny kabel na mysi/ klavesnici alebo niakom externom zariadeni ten skratoval a hadzalo to vkuse bluescreen
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja zase uz rok riesim PC ktory proste je nestabilny v style ze raz za 2tyzdne hodi BSOD, ktory poukazuje na nejaky chybny clock na nejakom jadre. Absolutne netusim co s tym.
Napísať odpoveď