Zdravim, spisem to nejak strucne:
Mam problem, PC zamrza pri hrani (niektorych, konkretnych) hier. Zamrzne obraz, nefunguje ctrl+alt+del, nefuguje nic, zvuk funguje (prehrava vacsinou nejaky zloopeny ambient co bol na pozadi v hre, t.j. nepocut zvuky ako keby som bol stale v hre). Robi to len pri niektorych hrach (cod4, crysis1,3, farcry3, bioshock3), na inych hrach to nerobi (l4d, cod2-co je zajimave kedze s cod4 maju ten isty engine v podstate, halflife2) V cod4 mi to sekne asi po 10 minutach, v bioshock3 alebo farcry3 je to rozdielne..vacsinou po hodine az dvoch)
Co som skusal:
zatazove testy na CPU a ramky (stress testy ako prime95 na dobu 24 hodin, bez problemov)
stress testy grafiky (niekolko hodin, nepamatam), pracujem s 3d grafikov, v 3d softwaroch mi to nemrzne
test mojej grafiky v kamaratovom PC, vsetko funguje v poriadku
meranie teplot v najvyssich zatazach, vsetko v najlepsom poriadku
mrznutie nezalezi od toho ci je hra v dx9 alebo dx11
pomoze vzdy len hard reset
Moja konfiguracia:
nvidia 660ti phantom
z77a g43
16gb RAM
intel i5 3570k
xonar DG (na nete som cital ze prave tato zvukovka sposobuje neico podobne...kedysi som ju vybral, odinstaloval ovladace, zapol zvukovku na doske a mrznutie prestalo, potom som ju znova vlozil a nainstaloval neoficialne ovladace..mrznutie stale nebolo a potom znova pomaly zacalo...teraz ked vyberen xonarku a odinstalujem , tak to mrzne aj tak....je mozne ze som mal len nahodu ze to nezmrzlo ked som ju mal vtedy prvykrat vonku, neviem)
zdroj ..nejaka 650Wtusim, kupoval som novy a sekalo mi to este aj so starou 500 takze tu problem urcite neni
Uz zacinam byt zufaly z tohoto lebo neviem ani za nic prist na to ze co sa deje a normalne si nemozem zahrat svoje hry
DAkujem za nazory, odpovede a tipy
Mrznutie pri hrani niektorych hier
-
Yokozuna404
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
hrban
Addict
Re: Mrznutie pri hrani niektorych hier
práve skús kompletne odinštalovať ovládače na GPU a zvukovku, cez inštalátor Nvidie a inštalačky na zvukovku, potom to skús prebehnúť cez DriveSweeper (GPU a zvukovku odinštaluj) a nainštaluj GPU nanovo (najnovšie ale nie beta) a zvukovku najnovšie
Mne robila podobný problém GPU keď som nainštaloval Beta drivery a potom som tu updatol po čase na novšie (už nie beta ovládače) bez vyčistenia.
Sekal mi dokonca W3 čo je stará hra a takisto úplne bez prehrievania a hoc kedy, no pri robení s PC nikdy problém nebol
//autoeditácia príspevku (27 Máj 2013, 16:36)
a napr XCOM som dohral bez jediného pádu
Mne robila podobný problém GPU keď som nainštaloval Beta drivery a potom som tu updatol po čase na novšie (už nie beta ovládače) bez vyčistenia.
Sekal mi dokonca W3 čo je stará hra a takisto úplne bez prehrievania a hoc kedy, no pri robení s PC nikdy problém nebol
//autoeditácia príspevku (27 Máj 2013, 16:36)
a napr XCOM som dohral bez jediného pádu
-
Yokozuna404
Medium Expert
Re: Mrznutie pri hrani niektorych hier
Dik, ale ani tak nefunguje