MS v Hokeji - Minsk 2014

O športe...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: MS v Hokeji - Minsk 2014

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tento sampionat nedava tiez podla mna obraz o tom, kto patri a kto nepatri k spicke. ten obraz podala olympiada, snad az na Slovincov.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

- Podla rebričku sily bolo SVK na 8.mieste v tabulke. Tam teraz patrí aj náš hokej. Síce myslím si, že sme stále lepší ako švajčiari a podla mna sme aj lepší na MS ako USA nakolko oni MS beru lahkovážne. Také 6-7 miesto nám právom patrí na MS v rebríčku.Na olympiade sme silou na 7 mieste. Pred nami su Sve,Fin,Kan,Rus,Cze,Usa.
- Potenciál našich na týchto MS bol sa prebojovať medzi top 8. Zial dobre rozbehnuté zápasy s Cze,Kan a najmä s Fra sme si sami pokazili oslabovkami a nedoslednou obranou. Ja našich nezatracujem aj ked sme vypadli, uz sme aj horšie miesto obsadili na MS. Tento rok to tipujem také 10-12 miesto.
Produktívny Nagy,Miklik,2 goly dal aj Viedensky,skvele korčuliarsky vybavený Daloga,Dravý Reway a Satan ma potešili. Moc bodov nenazbieral, ale polovica nevdačných "fanušikov" si konečne vydýchne ked už skončí s Repre. V mojom hokejovom srdci ostane!!!. Buduci rok su MS v CR tam budeme ako doma. V 2004 sme tam hrali o 3. miesto a snád sa tam objavia aj tí najlepší z nasho teamu a hráči s formou! :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

audiotrack napísal: a francúzi k nej patria? A bielorusi? A češi s tými ich výkonmi? Alebo naopak, fíni tam tiež nepatria? Ani švajčiari napriek tomu že sú ešte stále aktuálni vicemajstri sveta? Takých ako ty sa teraz vyrojí celý krdel. Zase sa bude počúvať o tom ako sme na to nemali, ako nepatríme k špičke, ako sme hovno hrali... Pritom stačilo aby dnes dáni vyhrali, a písal by si presne naopak, ako si to štvrťfinále zaslúžime a nech zabojujú chlapci. Pritom by sa nič nezmenilo. Žiaden zápas, žiadna naša aktivita. Všetko len dnešný jeden zápas. Dnes sa rozhodovalo o tom, či ideme na našich nadávať, alebo ich velebiť.
Ty máš vešteckú guľu alebo ako si došiel na to, čo by som písal? Ja som tohto názoru už posledných x rokov. Dávno sme za zenitom, nastúpila generácia nových tímov, s ktorými sa kedysi počítalo iba na tréningové rozostrielanie a dnes nás porážajú. Takisto som sa vôbec nevyjadroval k ostatným reprezentáciám, takže tvoja reakcia bola úplne odveci. Náš strop sú posledné pozície TOP 8, aj to horko-ťažko.
Erickk
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Erickk »

Je smutné, že sme si pokazili sami tento šampionát. Zápas proti Francúzom sa nám vymkol z pod kontroly a teraz sme na to doplatili. Aj tak MS sledujem iba kvôli nejakým tým nádejám v hokeji. Reway čistokrvný nahrávač, proti Taliansku vyčaroval pár pekných prihrávok a tak isto aj v ostatných zápasoch a Ďaloga kvalitný korčuliar kt. tiež ukázal svoje kvality. Aj tak Citrón bez konkurencie najlepší. :D
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

No rozhodca teraz neskutočne zarezal Lotyšov, neuznaný regulárny gól pol minúty pred koncom :|
Philop25
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Philop25 »

Bielorusom pomohli rozhodcovia do stvrtfinale, Hanlon úspešný tréner :D
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Neskutocne zle piskaju rozhodcovia na tychto majstrovstvach
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Rozhodcovi mrkvu! To čo robia na týchto MS to je sranda teda. Kopu nezmyselných faulov, zákrokov, neuznaných gólov...
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Tak ako ten lotyšský gól to bolo akože čo? WTF osrat aj cele MS by som ho poriadne zdissoval.
Dúfam že české ms budú lepšie šak také p.. pískajú (a pískali) aspoň že sme vypadli už to nemusím pozerať škoda nervov jasný gól neuznať ako wtf
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vo futbale take spory pochopim, je tam jeden rozhodca, ktoremu pomahaju dvaja, ktory su od deja vzdialeny tak 15m+, ale v hokeji, kde korculuju viaceri medzi nimi a kde si vies kedykolvek pisknut a zastavit casomieru, ist za plexi a telefonovat s chlapikom, ktory ma pod palcom vsetky kamery, ku ktorym nema pristup ani TV, skoro aj v brankarovom zadku a nepreverit si ako to teda bolo, 30 sekund pred koncom v zapase v ktorom sa hra o stvrtfinale, mi pride ako dost blbe
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Češi to niekoľkokrát preberali po zápase na ČT SPORT a zo spomalených záberov bolo vidieť ako Lotyš bieloruskému brakárovi asi 1 sekundu pred tým ako okolo neho preletel puk , nohou v bránkovisku zablokoval hokejku. Takže ten gól správne neuznali. Ale v prvej chvíli sa aj mne zdalo , že ten gól bol vporiadku , ale zo spomalených záberov to už vporiadku nebolo.

Otázka znie , že keby takto niekto zablokoval nášho Laca , či by aj vtedy neuznali gól :lol:
Slovensko nie je až také dôležité pre IIHF ...
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Tým pádom chceš povedať že Bielorusko je ? Len pre to že sú doma ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

rozhodca to videl v slow motion preto to neuznal :-D bez spomaleneho zaberu to unat mal
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Po prečítaní posledných dvoch strán, v ktorých sa rozoberá:

- ktorý zápas bol pre SR kľúčový,
- ktorý zápas sme mali výborne rozbehnutý,
- čím sme to domrvili

musím povedať, že v každom príspevku je trošku pravdy :-)

Každopádne, nevidieť v zápase s FRA kľúčový zápas pre náš postup je dosť zlé. Nemal to vidieť radový fanúšik ale práve tréner Vujtek. Myslím, a budem sa opakovať, zápas proti Dánom, by mala byť jeho derniera na striedačke slovenskej reprezentácie. Nemôžeme sa tváriť, že tento neúspech je úspechom a budeme hľadať iba pozitíva pri ignorácii faktov, za ktoré hovoria výsledky. Rétorika typu, ak by sme zvládli tretiu tretinu proti Francúzom, ak by sme nepokazili záver zápasu s Českom, výborne sme hrali s Kanadou, padne do zabudnutia a pamätať si bude história jedine výsledky. Tie vyzneli našimi prehrami. Je potrebné vyvodiť už konečne nejaké konzvekvencie. Trošku odbočím, Pittsburgh po prehre v semifinále konferencie s NYR odvolal trénera Bylsmu, tuším aj generálneho manažéra. Prečo, lebo sú zvyknutí na vyššie ciele, než aké sa momentálne dostavujú. Isté zotrvanie údajne nemá ani Crosby. Narážam na to, že ak je neúspech, treba urobiť zemetrasenie a hlavne vyčistiť krv. Tak ako sa kritizovalo desaťročie, kedy na MS hrali výlučne hráči, ktorí sa podieľali na zisku zlata z MS a tiež hráči, ktorí vypadli z NHL a automaticky mali pozvánku do repre sa predsa muselo niekde odzrkadliť. Čo motivuje hráča, ktorý počas sezóny lieta na každý reprezentačný zraz, ak vie, že vrchol reprezentačnej kariéry (účasť na ZOH) prípadne na sezónnom vrchole nebude s určitosťou hrať. Tento stav pretrvával desaťročie, prišiel Vujtek a v roku 2012 (jeho prvé MS) to na chvíľu zmenil, zložil "mladé" mužstvo nie vekom ale skúsenosťami. Zrazu chodili reprezentovať všetci, lebo sa chceli ukázať a zabezpečiť si miesto na MS, prípadne ZOH. Ale po úspechu sa zase začalo stavať na ostrieľaných hráčoch, či už na starých "dedov" zo zámoria, na nich stáli a padali naše výsledky, oni hrali najvypätejšie okamihy zápasov....pred súčasnými MS sa tréner rozlúčil s Rasťom Špirkom, ktorý bol zrejme najlepší útočník Spartaku Moskva v tejto sezóne, mnohí odmietli a tréner zase siaha len po "osvedčených" hráčoch ako Marcinko. Ide o to, že vo finálovej sérii našej extraligy sa ukazovali vo výbornom svetle Spilár, Jenčík z druhej strany možno stálo za to osloviť Tománka, bratia Ručkayovci a pod. Ale nie, hrajú iba extraligu a nie sú dobrí pre medzinárodnú scénu, resp. tréner a jeho poradcovia zrejme nemajú zmapovanú našu extraligu. Tá bude však o dva a pol roka veľmi potrebná a ja im úprimne fandím, aby v kvalifikácii na ZOH 2016 uspeli a urobili postup, pretože do tej doby budú hráči z extraligy pre potreby národného tímu TABU. Zoberme si švédsky, český, fínsky, švajčiarsky, nemecký národný tím ako vyzerajú ich súpisky. Využívajú hráčov zo svojich líg...kedysi tie ligy nestali za nič (myslím, švajc, nemecká), ale dnes je na nich vidieť trend najmä europskeho hokeja, t. j. stavia sa na odchovancoch tímov, ktorí sú v útokoch, obrane, brankárskom poste doplnení o hráčov zo zámoria, či Európy. Tréneri, ktorí trénujú majú bohaté skúsenosti, sú hokejovými svetobežníkmi, ktorí majú čo ponúknuť týmto ligám. Na jednotlivých postoch hráči, v minulosti slabých líg, získajú sebadôveru, začnú hokejovo myslieť a to je potom vidieť na medzinárodnej scéne.
Samozrejme, kluby u nás sa boria s problémami finančného charakteru. Ale liga zostáva na okraji záujmu, ak ani tréneri národného tímu nesiahnu pre MS do ich radov a nezoberú si nejakých hráčov na MS, s výnimkou Marcinka (ten dávno prerástol našu ligu, hrával na farme NYI, v Bridgeporte a v našej lige úprimne nechápem čo robí). V tom prípade by aj manažéri jednotlivých klubov, bohatých, mali možnosť vidieť výborné výkony našich hráčov na MS, ktorí by mali motiváciu bojovať, hádzať sa do striel a pritom by boli produktom extraligy. Toto mi proste absentuje u trénerov. Iné východisko už nie je, treba začať od podlahy a toto je podľa môjho názoru slušný začiatok ak si súčasnú situáciu porovnám v národnom tíme Švédska, Česka, Fínska vo vzťahu k Slovensku....

Pokiaľ ide o Ďalogu, tak mi ho príde škoda na poste obrancu. Byť trénerom, tak z neho vyskúšam urobiť niečo ako v San Jose - z obrancu Brenta Burnsa urobili útočníka Brenta Burnsa. Ďaloga mi ho strašne pripomína, výškou, rýchlosťou, má silu aj ked by mal trošku nabrať ešte...ale dá sa s ním pracovať, za skúšku by tréneri nič nedali, je na ňom vidieť, že má slušnu rozohrávku, na obrancu až príliš dobré myslenie a v útoku treba overiť, či bude schopný aj skórovať častejšie :-)

K Švajčiarsku - oni sú súčasnými vicemajstrami sveta, ale tak ako má nováčik v NHL v druhej sezone syndrom "vyhorenia" tak aj Švajčiari majú rok po úspechu. Očakáva sa od nich, že sú teraz favoritmi a nie súperom, ktorý môže prekvapiť. Musia tvoriť, slabší vočí ním už lepšie bránia, lebo ich majú za mužstva typu Fínska, Česka...Pred MS som práve ich úpadok trošku očakával. Ak si pozrieme kolonku inkasovaných gólov Švajčiarov, tak toľko gólov dostali možno za dva, tri turnaje...Každý si pamäta ich výsledky typu 1:0, 2:1 a pod. Dnes si trošku viac veria ale ešte viac si na nich veria ich súperi. Predpokladám, že tam dôjde k zmene na poste trénera a vrátiť by sa mal Ralph Krueger, ktorý je dnes hlavne v zámorí považovaný za veľkého odborníka a práve on zaviedol defenzívny štýl hry Švajčiarov, ktorý minulý rok dosiahol pravdepodobne svoj vrchol pod vedením Simpsona.

Nemecko to isté, odchodom Uwe Kruppa, Nemci tápajú a to majú mužstvo z hľadiska mien, veku, štruktúry, typologie hráčov, dovolím si tvrdiť silné vzhľadom na to, čo predvádzajú. Krupp z nich dostal maximum a ak sa nemýlim hrali semifinále a obsadili 4. miesto....Tiež očakávam jeho návrat.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

ramaya napísal:Češi to niekoľkokrát preberali po zápase na ČT SPORT a zo spomalených záberov bolo vidieť ako Lotyš bieloruskému brakárovi asi 1 sekundu pred tým ako okolo neho preletel puk , nohou v bránkovisku zablokoval hokejku. Takže ten gól správne neuznali. Ale v prvej chvíli sa aj mne zdalo , že ten gól bol vporiadku , ale zo spomalených záberov to už vporiadku nebolo.

Otázka znie , že keby takto niekto zablokoval nášho Laca , či by aj vtedy neuznali gól :lol:
Slovensko nie je až také dôležité pre IIHF ...
dnes to rozoberali a síce mu trochu zachytil hokejku, no neovplyvnil ho, pretože brankár sa ani nepresúval, keďže ten puk nevidel, takže gól mal platiť, ja nechápem ako môže byť niekomu zaťažko ísť s tým na video

//tak IIHF si na seba kydať zjavne nenechá :D https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

471.4: Gól neplatí, ak útočiaci hráč stojí, alebo drží svoju hokejku v bránkovisku, keď puk prejde bránkovou čiarou.
471.6: Gól neplatí, ak sa útočiaci hráč dostane do kontaktu s brankárom, či už náhodne, alebo inak, zatiaľ, čo je brankár v bránkovisku a puk prejde bránkovou čiarou.
471.8: Gól neplatí, ak útočiaci hráč vstúpi, alebo zaujme miesto vnútri bránkoviska, ak bráni brankárovi vo výhľade, alebo mu znemožní chytať a puk prejde bránkovou čiarou.
1 sekundu pred tým ako padol gól mu tú hokejku proste zablokoval v bránkovisku ...
Pri takej prudkej strele stačí tá jedna sekunda , aby brankára vyviedol z rovnováhy. Ťažko povedať aký veľký vplyv to malo na brankárovu pozornosť , že ho na tú 1 sekundu vyviedol z rovnováhy ? A či by bol ten puk chytil keby neodvrátil jeho pozornosť tým zablokovaním hokejky , to sa už nikdy nedozvieme.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inak na zmierenie sa miestnymi borcami a hokejovými fanatikmi: hokej už moc nesledujem, tieto majstrovstvá som prakticky nesledoval vôbec, ale ešte z čias, keď som to sledoval a z vnemom, ktoré ku mne rôznymi kanálmi prichádzajú vždy v rámci hokejového ošiaľu mám proste takýto názor, aký mám. K špičke proste nepatríme, ani náhodou, ale vždy keď počujem tých komentátorov a čosi odsledujem u babky v novinách alebo na nete, tak mám pocit, že ideme na zlato a že sa s tým akoby ráta, že "zlatí chlapci" a bla bla. Ale proste ja by som s tým nerátal, vôbec. Veď slovenský domáci hokej je v sračkách, liga na pokraji zániku a tých pár hviezd kdesi v NHL či KHL (aj to mám pocit, že ich je menej ako kedysi, že tie mená tak nežiaria) - na tom sa stavať nedá. Ale to sú len také dojmy, určite sa môžem mýliť. Zase sa osobne nehrám na žiadneho fanúšika, ktorý keď sa darí tak fandí a inak ignoruje - ja už skôr len ignorujem. Keby sme sa však dostali do finále, tak asi by som šiel do toho šenku s bandou si pozrieť ten hokej, vypiť nejaké to pivo a pri procese socializácie si zakričať gól. :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ako je to teda, už za žiadnych okolností štvrťfinále nebude? Strácam sa v tých číslach.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zrejme uz mas odpoved..dnes zas skoro cela jedna tretina v oslabeni. chapal by som to keby hrame so Svedmi a pod. ale so slabuckymi Danmi...mali sme im dat dnes 6-8 kusov. V hre 5na5 si ani nepipli a my urobime za zapas asi 4 utocne fauly..
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Kto pozeral Lotyšov? Uznali im ten gól čo bolo video kvôli vysokej hokejke pár minút pred koncom? Videl som to na ČT ako to rozoberali ale nepostrehol som či ho uznali...
Napísať odpoveď