MS Word
MS Word
chcem sa spytat, ci mi nevie niekto poradit. ide o nasledovne : mam vo worde napr. 4 tabulky, ktore su rovnake, do jednej nieco napisem a chcem, aby sa mi to objavilo aj v tych ostatnych. ide mi hlavne o usetrenie casu, aby som to nemusel copy-pastovat. ci neexistuje nejaka funkcia alebo nieco...za rady vopred dik.. 
Re: MS Word
prečo si komplet nevyplniš jednu tabulku, a tú potom okopíruješ tri krát?
vo worde moc nepracujem, viem ze excel ma tuto funkciu. jedine tak ze prekopcis cele tebulky ako uz pisal dunlop
nie celkom spravne som sa vyjadril..lebo to bola sprostredkovana informacia, tie tabulky su 2 po vyske a 2 po sirke, nie su celkom rovnake, ale 3 udaje su vo vsetkych rovnake..preto chcem prave tieto 3 udaje napisat do prvej tabulky a chcem aby sa objavili zaroven aj v tych ostatnych na urcitom mieste..a v tom exceli aka je to funkcia ?
blbost... da sa to nastavit.... teda aspon v excely a kedze tabulky vo worde su vlastne tie iste ako v excely malo by sa to dat...
ale word neni stavany na tabulkovom systeme ako excel. word sice obsahuje moznost vlozit tabulku ale sotva ju mozes navzorcovat. a co sa tyka tej funkcie v excely tak je to len funkcia =lorot19 napísal:blbost... da sa to nastavit.... teda aspon v excely a kedze tabulky vo worde su vlastne tie iste ako v excely malo by sa to dat...
Uvediem priklad: Do bukny A1 napises nejake cislo, text... a do bunky B1 napises =A1 je to uplne jednoduche. Funkcie sa daju nasledne kopirovat.
Word je textový editor, dajú sa tam robiť tabuľky, ale zatiaľ som nenašiel niečo také, aby sa v nich prepočítavali údaje. Dá sa ale do dokumentu vložiť hárok Excelu(Vložiť - Objekt - List aplikácie Excel), v ktorom sa dajú urobiť tri plnohodnotné tabuľky - aké chceš. Dokument vyzerá štandardne a keď dvakrát klikneš na tabuľku, tak sa zmení na list Excelu, v ktorom robíš ako v Exceli. Ďaľšia možnosť by možno bola naprogramovať niečo v editore Visual Basicu. Ale vo worde som niečo také ešte neskúšal, iba v Exceli.