mSATA disk v notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
junior3
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

mSATA disk v notebooku

Príspevok od používateľa junior3 »

Pred 8 mesiacmi som kúpil nový notebook Lenovo IdeaPad Y570 (konkrétne 59-310743).

Noťas má v sebe 750 gigový 7200 otáčkový disk Seagate. Problém nastal asi pred mesiacom, keď som nainštaloval HD Tune a čekol health disku a zistil som, že reallocated event count hlási 1787 sektorov, pričom povolené maximum je 99.

Dnes som sa bližšie zoznámil s technológiou mSATA a nedalo mi, otvoril som noťas aj ja a našiel som voľný slot pre tento disk aj v mojom noťase. Otázne je, či spomínaný slot je skutočne na takýto disk a či bude spolupracovať notebook s diskom ktorý mám záujem kúpiť a používať na ňom systém. Podotýkam, že rovnaká rada Y570 ale s inými črevami sa predávala aj s SSD diskami pre OS. Podľa toho čo som dnes videl na inom notebooku tento slot, myslím že je rovnaký ako v mojom noťase.

Preto vás prosím o radu, či môžem kúpiť mSATA disk a či ho tam osadím a bude fungovať. Ešte pripomeniem, že na oficiálnych stránkach výrobcu som nenašiel žiadnu zmienku o takejto možnosti.

Vďaka 8)
Prílohy
slot.jpg
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: mSATA disk v notebooku

Príspevok od používateľa Thommas »

junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa junior3 »

Práve odtiaľ by som chcel zobrať ADATA SX300 XPG 128GB, len otázne je, či to bude fungovať korektne a či tento disk bude sedieť do slotu ktorý vidíš na fotke.
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Len pre upresnenie, nie je to mSata ale Mini PCIe dokazes na to napojit hoci co :) ako je TV tuner, SSD, Turbo Cache od Intelu, dalsiu Wifi ... atd atd :)
Napísať odpoveď