Multi level marketing

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi level marketing

Príspevok od používateľa Hegy »

Noobsz DJ napísal: Ako môžeš porovnávať normálneho zamestnávateľa s pyramídou? Ktorý normálny zamestnávateľ platí svojím zamestnancom provízie za predané produkty? Zamestnávateľ dáva svojmu zamestnancovi fixnú čiastku a podaktorý do nej dávajú aj prémie ak sú spokojný s prácou svojich zamestnancov. Si myslíš, že ja potom dostávam províziu z toho čo vyrobia ľudia, ktorých mám pod sebou? Wake up retard. Otvor oči a začni vnímať realitu taká, aká je. Nie sme v Matrixe a ani v žiadnom inom vymyslenom svete.
Tak okrajovo, obchoďáci čo robia u nás dostavaju v zakladnej mzde iba "almužnu" a ostatné si musia "zarobiť" vo forme provízií ktorá sa odvíja samozrejme od okolností čo je dosť komplikované na vysvetlovanie vo fóre, ale viac menej, ak nerobia, nezarobia, to je účel a motivácia pre nich. A tak to je myslím v poriadku.
Samozrejme, nemusia si nic kupovat a nic predavat, obchoduju medzi firmou a zakaznikom, su zamestnancami firmy na TPP (na zivnost ani neberieme) ale ich honorar sa povedzme z 80% odvija od ich predajov (nie len od kvantity predaja ale od vela inych parametrov)
ronnie08
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ronnie08 »

pre mňa je hlavný rozdiel v tom, že pri zamestnaní(vo firme, na urade, ap.) nemusím otravovať a zháňať ľudí aby som zarobila, narozdiel od mlm. pre toto by som nikdy nebrala takuto prácu. a nech mi nikto netvrdí že na tom zarobím aj keď nezoženiem ľudí "pod seba". iba to že kúpim lacnejšie nejaké -hocijaké produkty nepovažujem za príjem.
sasenka2031
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sasenka2031 »

Odpoved na otazku ci predavam tie produkty, tak NIE, NEPREDAVAM. Som jednoducho vysoko spokojna. To, ze niekto povie, ze napr. aloe vera je na vsetko, tak ide o to, ze ulohou prirody je davat veci do rovnovahy. Preto v prirodnej medicine nie su lieky napr. na vysoky alebo nizky krvny tlac, ci cukor alebo cokolvek ine. Je to proste liek na tlak (napr.). Ak je vysoky znizi, ak je nizky zvysi. Aloe ma naozaj mnoho skvelych ucinkov. A to je fakt super. Clovek namiesto 50 liekov moze uzivat povedzme 3 rozne prirodne produkty. Produkty, ktore nezatazuju pecen, ktore nerobia bordel v tele a ktore nemaju vedlajsie ucinky. Su proste firmy, ktore maju vazne dobre produkty. A ti, ktori veria chemii viac ako prirode, tak mate malo alebo ziadne skusenosti s dobrymi prirodnymi produktmi. Alebo nie ste nijako zdravotne chori a nechodite ako idioti po lekaroch dlhe roky a neberiete desiatky tabletiek denne. No ludia, ktori maju zdravotne problemy, by urcite radi vymenili tabletky a behania po vysetreniach za takuto alternativu. Lepsiu, zdravsiu, chutnejsiu a HLAVNE za nieco, co skutocne pomaha a nie len potlaca priznaky, ale nelieci povod choroby.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Taká malá rada pre teba. Založ si tému o tej tebou vychvalovanej aloe-vera v príslušnej kategórií a viac tu nespamuj čo sa tej sračky týka. Toto je téma o MLM a to má ďaleko od nejakej prírodnej medicíny, aloe-vera a podobných somarín.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

A preto si to aloe môžem kúpiť napríklad od spomínaného a renomovaného HandB za 20 krát nižšiu cenu. A to rôzne produkty, na riešenie rôznych problémov.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

sasenka, povedz mi, kde ze si studovala alebo studujes chemiu kedze sa tak vyznas? :) lebo ja ju studujem a clekom sa smejem natom co tu pises :) ako fajn, prirodne veci su dobre, ale nie na vsetko, vy tu "prirodu" odporucite na vsetko, lebo samozrejme na skoleniach vas ucia ze je to top, a zrazu mate vsetci PhD. z lieciv :) a k tej chemii, vies ze neexistuje nic bez chemie ;) a chemicke neznamena zle...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

to vies, jed z muchotravky je prirodny, takze to je dobre, ale laboratorne vyrobeny penicilin je zly, lebo to je chemia, nie priroda...

nj, proste logika niektorych ludi ide do zaporu :)
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

zeky: je pekne že tu uvádzaš jeden članok, ja môžem najsť ďalšie kde Kiyosaki a Trump píšu že MLM je niečo úžasné.

ronnie08: nikoho nemusíš obťažovať v MLM, na pošte musia tety obťažovať zíákazníkov so žrebmi atď., v rôznych profesiách si ľudia musia zháňať ľudí aby zarobili.

seth82: s tým že je to 20krat lacnejšie trocha prehánaš

Balvorn: Nikto nikde nenapísal že aloe vera a podobne veci su liečiva, my len hovorime že maju zdraviu prospešne učinky a upozornujeme ludi ze to nie je liek ani nič podobne, aby si nemysleli že to ich vylieči. Spomínaš tu školenia na ktorych si nebol, nikto tam netvrdi ze je to top, hovoria sa tam skusenosti a overene fakty, u nas napr. docent na liečiva hovori o jednozdracnych zdraviu prospesnych ucinkoch. a tvaris sa ako keby ludia co mali PhD. na liečiva boli nejaki velmi mudri a svojimi znalostami dokazali zachranit ludstvo.

Fabo: neviem ako si prišiel na to že jed z muchotravky je dobrý, asi z vlastnej skúsenosti. Neviem prečo tu prekrúcaš že keď niekto napíše, že prirodne veci sú dobre a lieky nie, prečo hned pišeš že jed je dobry a penicilin je zly, ked jed z muchotravky je jedno z mala zlych veci z prirody a penicilin jedno z mala dobrych vecí na liečenie. Pointa je v tom že ľudia berú veľa liekov dlhodobo a majú zdravotne problemy z nadmerného užívania liekov.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

ferdinand, toto je uz moja posledna reakcia, uz mi nieje ani do smiechu ale do placu..
1. nechytaj za slovicka lebo to nevies a keby ludia zacali chytat teba tak si naser*es do huby niekolkonasobne viac
2. to ze 1 docent tvrdi nieco (za slusny honorar samozrejme) neznamena ze to nemoze byt pravda, ale neznamena ze neexistuje lepsi ekvivalent
3. ludia co maju PhD. z tohto odboru maju (a myslim si ze neprehanam) minimalne o 50 IQ viac ako ty
4. fabo nic neprekruca, lepsie si precinaj co pise a v ziadnom pripade to nieje jedna z mala co je dobre/zle... ty len nechapes ked niekto uvedie priklad...

tymto sa lucim v tejto diskusii... oproti ludom ako seth a pod som len male hovno.. ale aj tak si myslim ze moj cas ma vecsiu hodnotu ako sa tu hadat o tom ze zem je gulata (co samozrejme nepochopis, ale diskuteri ano) ... za chyby sa ospravedlnujem, pisal som to len v rychlosti...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Balvorn: Len zasa zo mňa nerob nič extra, som obyčajný a jednoduchý človek, nič viac a určite nie viac ako hocikto na tomto fóre...

ferdinand19: Nespomínal si niečo o 200 eurách za to Aloe Vera? V každom prípade možno to bola z mojej strany hyperbola, ale som si istý, že by som ten istý produkt zohnal lacnejšie. O opaku ma samozrejme nepresvedčíš, pretože ani ty sám nevieš, či taká možnosť existuje, pretože na to nemáš dostatočnú odbornú vzdelanosť a tú nemám ani ja. Ibaže ak niekto z tej pyramídy tvrdí, že ich produkty z Aloe Vera sú "naj, jedinečné, špeciálne, neopakovateľné, etc", tak to musí aj dokázať, aby mu to niekto uveril - volá sa to bremeno dôkazu a to je na tebe.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Nie, tých 200 € spomínal niekto iný, ja som ho opravil že za 200 € si môže kúpiť 10 fliaš. edel som že to myslíš obrazne ale to číslo bolo prehnané, takže už viem prečo si to tak napísal.
ronnie08
Light Expert
Light Expert

ferdinand19: to s tetami na pošte som fakt nepochopila :D
ale ok, len som napisala svoj názor, ty to zjavne vidíš inak. aby som sa opravila - áno je možné že aj v iných prácach otravujú ľudí, ja toto robiť nechcem.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

tety na pošte ponúkajú žreby, pohľadnice a neviem čo, z čoho vyplýva že "otravujú" ľudí, keďže ich prémie sú závislé od toho koľko žrebov predajú.
ronnie08
Light Expert
Light Expert

ja som písala o príjme nie prémiách ;) ale ok beriem, nevedela som že je to tak
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Tých bájkarov si môžeš nechať pre seba a Tebe podobným :) Knižky typu god of bullshitting, ktoré sú plné metafor, príbehov, rozprávok, kde sa krásne obkecá všetko až na podstatu veci. Ja viem je to povinné čítanie pre všetkých v MLM.
Ty si ten môj článok ani len neprečítal, kdežto ja som si Tebou uvedený materiál čítal. Už len v tom je ten rozdiel medzi nami.

V MLM obťažuješ ľudí.Bodka. Alebo mi chceš nahovoriť, že ľudia sa ti hrnú k dverám sami od seba a žiadajú Ťa aby si im to predával, len tak?
To s tou poštou je úplne scestné. Chodievam na poštu v priemere 2-3X do týždňa a nikdy mi žiadny žreb nikto neponúkol.
Jasné, že si v rôznych profesiách musia ľudia zháňať ľudí, ak si vezmeš napr. nejakého živnostníka, stolára, murára atď. Rozdiel je v tom, že ponúkajú službu, alebo produkt, ktorý má hodnotu, nie predražené zbytočnosti.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

To možem aj ja povedať o tom članku o MLM čo si ty tu naň dal odkaz. Zrejme nečítaš túto diskusiu, lebo ako som spomenul v MLM si každy objednava od vyrobcu. Veď by to bol blbé cestovať a predaváť, keď si to môžu lacnejšie objednať. Čítal som. A aký materiál čo som uviedol si čítal? Čo konkretne si čítal čo som uviedol? Ja ľudí informujem, buď ohľadom výrobkov, alebo ohľadom obchodu.
zeky
Star
Star

To ty povedať nemôžeš, keďže ako vravím, nečítal si to? Skúsiš to poprieť? Ak si to čítal ako mi vyvrátiš niektoré z veci z mojich predchádzajúcich postov argumentami?
Ja tu nehovorím o výrobcoch. Prestaň sa vykrúcať:
áno je možné že aj v iných prácach otravujú ľudí, ja toto robiť nechcem.
Takže týmto chceš povedať, že si nikdy nikoho neoslovil, či tvoj produkt chce? Ty výrobca určite nie si, takže si to objednávajú v podstate od "retailera", ale za vyššiu sumu.
Akým spôsobom predávaš teda, ak neoslovuješ ľudí? A nehráme sa so slovíčkami či informuješ, alebo ich s informáciami otravuješ. Je logické, že ich s tým oslovovať musíš, keďže zrejme nebudeš mať na čele nápis "Predávam Aloe"
Ja ti rád odpoviem. Čítal som Kiyosakiho. Teraz mi odpovedz Ty, čítal si čo som poslal?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Nie je mi jasná ta citácia uživateľky ronnie08.
Áno, nikdy som ľudí neoslovil na princípe: Dobrý deň, ponúkam aloe vera, máte o to záujem. Avšak oslovil som ľudí že ponúkam biznis, resp. že mám také skúsenosti s týmito produktami.
Bolo tu spomínané že každý nakupuje od vyrobcu za rovnakú cenu, a ten potom časť platby za tovar vracia, to je MLM.
Čítal som to čo si písal, je to niekoho názor, no na základe neho nemožno pokladať MLM za zlý. Vie sa kedy to bolo napísané?
zeky
Star
Star

Je jedno ako im to zaobalíš, alebo predkladáš, podstatou je, aby od teba niečo kúpili, alebo aby si ich dostal do systému. Je úplne jedno akú formuláciu použiješ.
Jasneže, sa ich to nespýtaš na rovinu, ale nalákaš ich na "biznis". Tzv. "biznisu" majú všetci MLMáci plné ústa.
Ty síce nakupuješ od výrobcu ale asi by to nemalo zmysel, ak by si nič ďalej nepredal však? Každý nakupuje od výrobcu? Čo potom ďalej s tovarom robíš, keď teda tvrdíš, že každý kupuje od výrobcu.
Ty teda nepredávaš? C´mon vieš, že to nie je pravda. Sám vravíš, že tovar ponúkaš.
To kedy to bolo napísané, nie je podstatné. Podstatou je obsah, ak si to čítal ako teda tvrdíš.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Kupujem si len pre seba. Ponúkam aby si kúpil od vyrobcu. Tak je to logické keď mám ľudí čo bývajú ďaleko odo mňa, nebudem cestovať aby som im to predal.
Je podstatný obsah, ale aj to kedy to bolo napisane, lebo MLM nie je exaktny.
Napísať odpoveď