Multifunkčná tlačiareň
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Multifunkčná tlačiareň
Plánujem kúpiť multifunkčnú tlačiareň a keďže sa v tomto noerientujem, tak by som to rád prediskutoval s vami. Takže tlačiareň bude používaná občasne hlavne na tlač čiernobielych dokumentov ale občas mi treba vytlačiť aj naozaj kvalitnú farebnú grafiku, čiže aby to nebol nejaký šmejd. Zrejme v tomto prípade bude lepšie siahnúť po atramentovej tlačiarni, ale ak sa zhodnete, že by bola lepšia laserová, nebránim sa ani tejto možnosti. Cenový strop máme veľmi nízko, som ochotný do toho vraziť maximálne 65€. Potrebujem aby tlačiareň tlačila aj na hrubý papier, resp. výkres. Skener veľmi využívať nebudem, bude to veľmi zriedkavo, ale napriek tomu by som bol rád, keby skenoval trocha kvalitne, aby sa to potom dalo aj upravovať v PS a tlačiť v obstojnej kvalite. Fax nevyužívam, takže toto by som tam najradšej nemal. Na rýchlosti skenovania mi až tak nezáleží, tak isto ani na rýchlosti tlače alebo hlučnosti alebo váhe či veľkosti. Zatiaľ som si vybral túto. Za výhody považujem čítačku pamäťových kariet, bezokrajovú tlač a farebný displej. Za zmienku stojí aj priložený software ABBYY, ktorý sa síce dá získať nelegálne, ale radšej by som ho mal touto cestou.
Re: Multifunkčná tlačiareň
Bral by som niečo takéto http://www.alza.sk/hp-deskjet-3050-d186626.htm
http://www.alza.sk/epson-stylus-sx425-d171277.htm račej túto EPSON nesklame
http://www.alza.sk/epson-stylus-sx425-d171277.htm račej túto EPSON nesklame
Ako úprimne rozdiel medzi týmto kusom a absolútnym bestsellerom Canon Pixma MP250 nie je podľa mňa hodný 35€ navyše.
Navyše by som si dobre rozmyslel ako často na tlačiarni budem využívať čítačku kariet a farebný displey - teda respektíve či vôbec stojí za to aby som o nich uvažoval.
Navyše by som si dobre rozmyslel ako často na tlačiarni budem využívať čítačku kariet a farebný displey - teda respektíve či vôbec stojí za to aby som o nich uvažoval.
-
Grim
Darca
...teší ma že niektoré majú aj WiFi, ale z ekonomického hľadiska by mi viac vyhovovalo, keby mali farebné kazety zvlášť pre každú farbu...ten displej sa nebude často používať, tak isto asi ani čítačka kariet, ale človek nikdy nevie...samozrejme, že to môže byť aj bez toho, oveľa radšej by som mal na každú farbu zvlášť kazetu ako displej a čítačku...ospravedlňujem sa, že som to nenapísal hneď , ale ani ma to nenapadlo, nejak som na to zabudol...
Písal si aj, že tlačiareň bude využívaná na tlač čb dokumentov, z tohoto hľadiska skôr či neskôr aj tak farebný(é) cartridge vyhodíš a dáš tam veľký b/w cartridge.
IMHO potrebuješ multifunkčné zariadenie na to, na čo ho potrebuje 95% populácie (tlač č/b, sem-tam fotka a nejaký scan), len si nahováraš, že keď dáš o 35 € viac tak získaš o level vyššiu kvalitu. Takmer som ochotný garantovať, že rozdiely by si nespoznal.
http://www.itnews.sk/recenzie/periferie ... ltifunkcie
Najväčšia položka ale aj tak býva nový cartridge a často za cenu novej náplne máš už aj novú tlačiereň. A tu sa dostávame k hlavnej výhode Canonu MP250; v prípade použitia veľkej náplne a plnenia refil-kitmi dostaneš ďaleko najlacnejšiu cenu za 1 stránku. A myslím, že pri občasnom rodinnom tlačení je to čo sa počíta.
IMHO potrebuješ multifunkčné zariadenie na to, na čo ho potrebuje 95% populácie (tlač č/b, sem-tam fotka a nejaký scan), len si nahováraš, že keď dáš o 35 € viac tak získaš o level vyššiu kvalitu. Takmer som ochotný garantovať, že rozdiely by si nespoznal.
http://www.itnews.sk/recenzie/periferie ... ltifunkcie
Najväčšia položka ale aj tak býva nový cartridge a často za cenu novej náplne máš už aj novú tlačiereň. A tu sa dostávame k hlavnej výhode Canonu MP250; v prípade použitia veľkej náplne a plnenia refil-kitmi dostaneš ďaleko najlacnejšiu cenu za 1 stránku. A myslím, že pri občasnom rodinnom tlačení je to čo sa počíta.
-
Grim
Darca
...farebný sa vyhadzovať rozhodne nebude...občas tlačím aj niečo farebné a keď už tlačím tak to potrebujem mať vo veľmi dobrej kvalite...
Pozeral si aj link?
V texte sa porovnáva Sx215ka (asi to veľký rozdiel nebude) s MP250.
Náklady na tlač sú obrovské oproti Canonu a prekvapivo Canon vyhráva aj kvalitu tlače farebnej i čiernobielej.
Má samozrejme aj mínusy a to je rýchlosť a hlučnosť.
Rozhodnúť sa musíš ty, s týmto príspevkom končím, lebo to vyzerá, že ta do niečoho tlačím. Ak si presvedčený, že tá Epson ti ponúkne o toľko viac, nech sa páči, konieckoncov sú to tvoje peniaze
V texte sa porovnáva Sx215ka (asi to veľký rozdiel nebude) s MP250.
Náklady na tlač sú obrovské oproti Canonu a prekvapivo Canon vyhráva aj kvalitu tlače farebnej i čiernobielej.
Má samozrejme aj mínusy a to je rýchlosť a hlučnosť.
Rozhodnúť sa musíš ty, s týmto príspevkom končím, lebo to vyzerá, že ta do niečoho tlačím. Ak si presvedčený, že tá Epson ti ponúkne o toľko viac, nech sa páči, konieckoncov sú to tvoje peniaze
-
nejakymarko
Addict
grim zvaz si, si sa ta obcasna farebna kvalitna tlac neoplati v nejakom copy centre, kde to je dnes uz za par supiek.
-
Grim
Darca
...no neviem, fakt to vyzerá že by do úvahy mohla pripadať aj tá MP250...ešte uvidíme, či niekto nenapíše niečo iné...
-
hojko
Site Admin
Skolacik: Ked potrebuje vytlacit nejaku obalku k dokumentacii/projektu, tak mu je zbytocne behat do mesta. Ale pokial ma clovek vytlacit napr. 5 fotiek na fotopapier, tak to uz radsej hodim foto na USB, zbehnem do fotostudia, dam to samoobsluznej masiny, nastukam co potrebujem, zaplatim, dam si kofolu a o hodinu si idem pre fotky.
-
Grim
Darca
...nerád behám do mesta kôli prkotinám...potrebujem to rýchlo, to musí odsýpať, nie že si niekto zmyslí že vytlač mi toto (najčastejšie si to tak zmýšľam ja) a ja hneď budem kôli jednej fotke alebo jednému farebnému papieru utekať do mesta...ani keby ich bolo 5 ako píše hojko tak by som nešiel...čo som šiši? A kto mi preplatí ten čas a benzín?...radšej zaplatím tú farbu ako lietať do mesta kôli každej fotke...keby som mal copycentrum vo vedľajšom dome, tak to by som už o tom uvažoval...
// myslíte, že by pomohlo, keby som dvihol cenu na 70 - 80€? Vyberalo by sa ľahšie? Má to význam?
// myslíte, že by pomohlo, keby som dvihol cenu na 70 - 80€? Vyberalo by sa ľahšie? Má to význam?
Dostaneš sa na úroveň, kde je oproti MP250 alebo SX218-ke štandardom wi-fi a LCD displey.
EDIT: Ináč bolo by fajn ak by si potom napísal ako si sa rozhodol a aj ako si spokojný
EDIT: Ináč bolo by fajn ak by si potom napísal ako si sa rozhodol a aj ako si spokojný
-
Grim
Darca
...tak to asi moc veľký význam nemá...ak niekoho napadne ešte nejaká alternatíva tak budem rád...zatiaľ ďakujem, musím si to rozmyslieť...
-
hojko
Site Admin
Hlavne si zisti, ktore naplne sa daju plnit a ktore nie, mas to za polovicnu cenu ako kupovat novu napln. Niektore HPcky maju cip a tak je plnenie uz nemozne. Urcite by som sa rozhodoval podla tejto vlastnosti, az tie vedlajsie veci by boli obstaravacia cena, ved 15 eur hore/dole nikoho nezabije, ked sa ti to vsetko vratim behom nakupu dvoch naplni.
Súhlas práve preto lobujem za Canon MP250:
REFIL KIT
2x15ml = dve veľké čb náplne za 10 € = veľká čierna náplň za 5€ a to je alza drahá...
REFIL KIT
2x15ml = dve veľké čb náplne za 10 € = veľká čierna náplň za 5€ a to je alza drahá...
-
Grim
Darca
...no dobre, to som rád, že ste aj tento faktor pripomenuli, resp. som ani netušil že náplne sa dajú naplniť aj doma...tým by mi úplne odpadla podmienka mať každú farbu zvlášť...aj tak by som si vždy doplnil iba tú ktorá by sa minula...ale hľadal som, ktorá zo zoznamu nižšie by sa dala naplniť a zistil som, že ani jedna z uvedených sa nedá plniť...ale nechce sa mi tomu veriť...môžte sa na to pozrieť?...lebo fakt neverím, že všetky tamtie tlačiarne by sa nedali plniť...
EPSON Stylus BX320FW
EPSON Stylus SX420W
EPSON Stylus SX425W
HP OfficeJet 4500
CANON Pixma MG 5150
CANON Pixma MP 495
CANON Pixma MX 410
//autoeditácia príspevku (22 Aug 2011, 0:16)
up
EPSON Stylus BX320FW
EPSON Stylus SX420W
EPSON Stylus SX425W
HP OfficeJet 4500
CANON Pixma MG 5150
CANON Pixma MP 495
CANON Pixma MX 410
//autoeditácia príspevku (22 Aug 2011, 0:16)
up
Zdravim, vedel by niekto pomoct mierne s vyberom tlaciarne?
Hladam predovsetkym ciernobielu laserovu tlaciaren so skenerom.
Neviem ci sa pri jednotliv. tlaciarn v tomto rade menia ceny pri vymene/doplneni toneru, ale lacnejsia varianta doplnenia/vymeny tonera by potesila, rozlisenie pri skenovani by bodlo tych 1200 x 1200 dpi.
Takisto sa chcem spytat co vnimate ako lepsie zobrat atrament alebo laserovu tlaciaren v pomere cena/vykon.
Tlaciaren budem pouzivat vyhradne na tlac textovych dokumentov + sem tam daka ta mapa.
Zaujima ma hlavne vymena/zivotnost naplni v atrament. tlaciarni orpoti laserovke.
Za tlaciaren som ochotny dat okolo 70€.
Dakujem
Hladam predovsetkym ciernobielu laserovu tlaciaren so skenerom.
Neviem ci sa pri jednotliv. tlaciarn v tomto rade menia ceny pri vymene/doplneni toneru, ale lacnejsia varianta doplnenia/vymeny tonera by potesila, rozlisenie pri skenovani by bodlo tych 1200 x 1200 dpi.
Takisto sa chcem spytat co vnimate ako lepsie zobrat atrament alebo laserovu tlaciaren v pomere cena/vykon.
Tlaciaren budem pouzivat vyhradne na tlac textovych dokumentov + sem tam daka ta mapa.
Zaujima ma hlavne vymena/zivotnost naplni v atrament. tlaciarni orpoti laserovke.
Za tlaciaren som ochotny dat okolo 70€.
Dakujem
Canon Pixma MP250 
potreboval by som poradit multifunkcnu farebnu laserovu tlaciaren do cca 200€ +- dake drobne
Neodporucam ti atramentku.Ja ju mam sice je tam skener,kopirka a tlacenie v jednom
ale tonery sa mi minuly do tyzdna lebo ja tlacim furt tak teraz tlacim na starej laserovke.
Mimochodom teraz mam nejaky Canon MP250
ale tonery sa mi minuly do tyzdna lebo ja tlacim furt tak teraz tlacim na starej laserovke.
Mimochodom teraz mam nejaky Canon MP250