Multimediálne centrum / NAS k TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Multimediálne centrum / NAS k TV

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Ahojte,

mám:
- TV: Sony KDL-55W809C
- prijímač: Formuler F4 Turbo

zatiaľ filmy pozerám systémom že ich stiahnem v lepšej kvalite (jeden film cca 14 GB) na USB kľúč a ten pchám rovno do TV - tam si to púšťam cez KODI.

Chcel by som niečo pohodlnejšie a uvažujem nad kúpou nas. Napríklad Synology DS216j

Pohodlnejšie mám na mysli že by som ten NAS (alebo ktorýkoľvek iný) by som umiestnil priamo za TV a vedel by som ho káblom (netuším akým) prepojiť priamo s TV, alebo prijímačom. Načo? Chcem sledovať tie filmy predsa :lol:

Plus ten NAS bude slúžiť ako externé úložisko fotiek, filmov a iných dokumentov ku ktorým by som sem tam možno rád pristúpil aj z vonku (ale to bude ozaj len výnimočne).

Späť k tomu NAS a TV - keď už to bude,,, ako to prepojiť? čítal som že sa to dá buď cez DLNA alebo USB... čo odporúčate vy?

Ďakujem za všetky rady
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Multimediálne centrum / NAS k TV

Príspevok od používateľa Gothar »

Vyber NAS sa tu riesil viackrat, ty mas uz v podstate vybrate. DS216j je dobra volba. Najlepsie je prepojit to cez ethernet, takze o umiestneni uvazuj skor niekde okolo routra alebo switchu ak mas. Potom budes moct na NAS pristupovat aj z pocitaca alebo mobilu - torrent klient, file manager, atd.
Temy:
nas-na-doma-t200599.html
rada-pri-kupe-nas-t198143.html
Napísať odpoveď