Myslite to uprimne?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Spixy
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Myslite to uprimne?

Príspevok od používateľa Spixy »

Nazdar. Ked sa pytate co nove? co si robil vcera? alebo ako sa mas? atd. myslite to uprimne? Väčšinou su to zbytocne pripadne redundantné informacie a ani ma to vobec nezaujima, aj tak to mozno zabudnem (a je jedno koho sa to pytam!!). Takze myslite to vy uprimne alebo mam ist ku psychológovi? :-D
letri
Light Expert
Light Expert

Re: Myslite to uprimne?

Príspevok od používateľa letri »

Ja píšem vacsinou "a čo inak nové" ked už dojdu témy na rozhovor, tak toto použijem a zase je o čom vacsinou kecať. A "čo robis" pouzivam, ked chcem vedieť co robi frajer. Vtedy ma to veľmi zaujima. :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Nepoužívam to, vzdy sa pýtam konkrétne
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ked sa opytam Ako sa mas ? Tak vacsinou ocakavam take zhrnutie dolezitych udalosti ako napr. : pokroky v praci, vo vztahu, nejaku zaujimavost, ktoru dotycny zazil. Neuprimne mi to pride vtedy, ked sa s niekym stretnem niekde v bare alebo na ulici, opyta sa ma Cau, ako ? Este nestihnem ani odzdravit a uz sa pobera prec.
Emppu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Emppu »

Ja som radšej keď sa ma niekto opýta ako sa mám, než keď sa ma niekto opýta, či mám prácu a koľko zarobím... :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Emppu napísal:Ja som radšej keď sa ma niekto opýta ako sa mám, než keď sa ma niekto opýta, či mám prácu a koľko zarobím... :D
To je pravda, typicka otazka v 21. storoci: Robis niekde? Aspon nieco usetris? a podobne...nemam to rad, pride mi to hlupe a otravne. Otazka Ako sa mas, jeskor taka formalitka...vacsina ludi ani nechce pocut aky problem ma ten druhy...a ze sa ma zle a ze je nezamestnany a chory atd...ale tak opyta sa to, aby rec nestala. Ja sa to snazim nepouzivat, lebo viem, ze osobne na to stale odpoviem: ''zijem este'' , nerad sa vylievam ludom s tym ako sa mam...hlavne ked sa nemam dobre :P
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hmm, no mne otazka Robis niekde? pride vcelku normalna a nevinna, ale mozno je to tym ze som vo veku kde moji spoluziaci a kamarati akurat koncia skolu a zacinaju pracovat... mi to pride take prirodzene a ked sa to niekoho pytam fakt ma zaujima ako sa mu dari.

Podobne s tym Ako sa mas? vacsinou ked sa pytam tak ma to fakt zaujima, lebo som toho cloveka dlhsie nevidel a neviem jak na tom je.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

Spixy napísal:Nazdar. Ked sa pytate co nove? co si robil vcera? alebo ako sa mas? atd. myslite to uprimne? Väčšinou su to zbytocne pripadne redundantné informacie a ani ma to vobec nezaujima, aj tak to mozno zabudnem (a je jedno koho sa to pytam!!). Takze myslite to vy uprimne alebo mam ist ku psychológovi? :-D
neviem teda aku cakas odpoved :) ale su dva druhy ludi - dakto sa to pyta uprimne, a dakto nie, to je fakt. - mozno by si mohol vlastne objasnit otazku.

dalej si myslim, ze teda NIEJE jedno koho sa to pytas, dakoho sa to pytas "zo slusnosti" ...a pri dakom ta to fakt uprimne zaujima (mozno vsak taku osobu nemas v okruhu svojich znamych)

- osobne nenavidim otazku "AKO ? (sa mas) ?" nakolko mi pride totalne klisovita a neuprimna a pyta sa ju clovek co nevie co sa spytat.
- 2letri: k otazke "Co robis ?" mam tiez uz dakedy odpor, natolko neviem, ze ci si ten na druhej strane mysli, ze kazdy vecer vymyslam atomovu bombu alebo co :) pride mi taka otazka cudna, nakolko sa mozes rovno spytat co chces, a nie cez zastierku co robim.

Takze Spixy, ak daco skus napisat konktretne o co ide...nakolko si myslim ze su ludia aj uprimni aj nie...a ked ty to nemyslis uprimne, tak co :) ? nic... nie si sam taky.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

no tie 3 otazky som pouzil skor ako priklad na úvod, proste je mi jedno co ten človek robí/robil, ako sa má, kde býva, kam ide na dovolenku, čo si myslí, aku hudbu počúva....
vobec ma to nezaujima tak sa ich to proste pytam 'nasilu' (aby si o mne nemysleli ze nechcem byt s nimi kamarát)
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Ja ked sa niekoho spytam ako sa ma, tak ma to naozaj zaujima. Pytam sa to teda vacsinou ludi, ktorych som dlhsie nevidel a neviem ako ziju, co maju nove a podobne. Ludi, ktorych stretavam casto sa to nepytam. Pride mi to zbytocne.

Ale samozrejme, su rozne typy ludi. Napr. ja ked stretnem niekoho, s kym som chodil na zakladnu skolu a absolutne nie sme v kontakte a ani mi to nechyba, tak sa pozdravim a idem dalej. Niekto by sa spytal, ako sa mas, aj ked ho to nezaujima. Mna ked to nezaujima, tak sa to nespytam.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mna nebavi sa pytat taketo bezne frazy, kedze su prilis genericke a clovek moze byt z nich tiez vytoceny co na ne odpovedat, sam to nemam rad.
Lepsie je pytat sa originalnejsie:
"Ahoj, povedz, co pozitivne a co negativne si dnes zazil/a ?". Dotycneho to povzbudi ze bude hned moct premyslat a konkretne odpovedat a nie tapat nad generickou odpovedou na genericku otazku.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No a keby si sa nieco take spytal mna, tak zas rozmyslam do akej sekty si sa pridal, a ked ti odpoviem ci nezacnes lanarit aj mna...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tak to som rad. :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Myslim to uprimne vzdy. S ludmi, s ktorymi sa rozpravat nechcem, tak tych max pozdravim.

A tiez je pre mna bezna otazka ohladom prace, lebo tiez som teraz skoncil skolu, vacsina mojich kamaratov tiez, takze to je taka prva vec, ktoru teraz kazdy riesi. Uz to nie su rozhovory o skole a o kruzkoviciach, ale skor o tej praci. Ci nasiel, ci hlada, ak uz pracuje ako sa mu to paci, s tymi blizsimi kamaratmi neni problem aj platy preberat...klasika. A taktiez plany do buducna, osamostatnenie sa od rodicov a tak :)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

tiez sa to pytam uprimne. nenapadlo by ma niekoho sa pytat ako sa ma ak by ma to nezaujimalo, aky to ma potom zmysel...
Alastor
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Alastor »

Snažim sa to nepýtať často ale už ked sa to pýtam tak samozrejme úprimne. Niekedy mi záleži na poocitoch ľudi ako sa majú a podobne aby som sa vedel prispôsobiť nasledujúcej konverzácii, či môžem byť humorný (ak má dobrú náladu) alebo písať vážnejšie (ak ma dotyčná osoba horšiu náladu).
Loomy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Loomy »

spixy, ak ta to naozaj nezaujima tak sa to nepytaj. ludia to vytusia a je to este horsie ako keby si nepovedal nic

mna osobne to dost vytaca ked sa ma niekto nieco spyta a potom vidim ze ani nepocuva co mu hovorim :P
Napísať odpoveď