Kedze na wz.cz sa na phpmyadmina pripojim len tazko (a ak sa pripojim, tak to ide veelmi pomaly), chcem skusit vytvorit vypis z databazy php scriptom. Z formulara chcem odoslat nazov tabulky (do premennej $tabulka). Da sa potom vypisat obsah tej tabulky? Pretoze podla skriptu, kt. je vyssie by sa to dalo len vtedy, keby som vedel nazvy stlpcov tabulky. A to neviem.mysql_connect("localhost");
mysql_select_db("databaza");
$query="select*from $tabulka";
$result=mysql_query($query);
while ($data=mysql_fetch_array($result){
...prikazy...
}
Mysql + php
Mysql + php
-
mastermind
VIP
da sa to. nafetchuj si to do pola pomocou mysql_fetch_array a vypises jednoducho
Kód: Vybrať všetko
foreach ($riadok as $stlpec)
{
echo $stlpec." - ";
}funkcia mysql_fetch_array ti vracia pole a to mozes indexovat normalne cislom
teda toto fungovat bude
teda toto fungovat bude
Kód: Vybrať všetko
while ($data=mysql_fetch_array($result){
for($i=0; $i<count($data); $i++)
echo $data[$i];
}
Sorry, ale hladal som a v manuale som nenasiel take prikazy. Nepoznate ich niekto? Len na vypis tabuliek z databazy a vypis tych poloziek v tabulke.trizzo napísal:pozri si dokumentaciu k mysql, je tam prikaz na vypis vsetkych tabuliek v databaze, pripadne pred vyberom DB dokaze vypisat vsetky DB, ktore moze uzivatel pouzivat.
co sa tyka vypisu nazvov poli....ano aj to sa da...nastuduj si php manual, je to tam.
1. za tvoju neschopnost nieco najst my nemozme,
2. rozumy zadarmo tu rozdavat vecne nebude nikto...
naposledy....prezri si dokumentaciu k mysql, prikaz show
co sa tyka vypisu typu poli v tabulke - je na to sql prikaz, ktoreho vysledkom je nejaky result, ktory je potrebne vyparsovat...
pohraj sa s tym, je to trivi.
2. rozumy zadarmo tu rozdavat vecne nebude nikto...
naposledy....prezri si dokumentaciu k mysql, prikaz show
co sa tyka vypisu typu poli v tabulke - je na to sql prikaz, ktoreho vysledkom je nejaky result, ktory je potrebne vyparsovat...
pohraj sa s tym, je to trivi.