Nahle klesnutie intenzity signalu routra

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nahle klesnutie intenzity signalu routra

Príspevok od používateľa viper1993 »

Zdravim,
mam novy router SMC 7904WBRB4. Mam ho asi tyzden a vsetko fungovalo tak ako ma. Dnes mi rapidne klesli hodnoty tzv. Downstream SNR a Upstream SNR. Predpokladam ze je to nejaky vykon alebo intenzita wireless signalu. Normalne som tieto hodnoty mal okolo 20-23db. Obidve takmer rovnake.
Dnes Downstream klesol na cca 9dB a kazdu chvilu padal na 0dB. Upstream padol na cca 11dB no ten na 0 nevypadava. Cim su hodnoty mensie tym je internet pomalsi a logicky ked je 0 tak nejde vobec. Takisto mi z nicoho nic klesla Downstream Speed z 4160kbps na 2624kbps.

Mam to pripojene z linky do splittra a zo splittra idu 2 RJ11 kable, jeden do pevnej linky druhy do routra. Pevna linka mi v poslednej dobe dost susti pri telefonovani, myslim ze to s tym bude mat nieco spolocne. Myslel som ze to moze byt rusenie z druheho routra ktory mam na dolnom poschodi, ten robi osobitnu siet no vypol som ho a nic sa nezmenilo takze tym to nebolo.

V com moze byt problem a cim ho opravit?

Dakujem

//tak som zistil ze ked sa uskutocni nejaky hovor pevnou linkou(ci uz ho prijimam alebo uskutocnujem) tak vypadne cele pripojenie k DSL

//autoeditácia príspevku (03 Okt 2010, 14:44)
Ok tak inak :) . Co moze sposobovat vypadavanie DSL pri zazvoneni telefonu(pevnej linky)?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nahle klesnutie intenzity signalu routra

Príspevok od používateľa hojko »

viper1993: Pred par rokmi som sa stretol pri ISDN s problemom, ze ked ti niekto zavolal, tak padol internet. Problem bol v modeme, ktory dodavali. Ak sa pouzival modem s povodnym firmwarom, tak vsetko bezalo normalne. Ak som vsak firmware aktualizoval, tak to pri volani padlo.

Nemyslim si, ze by tvoj problem bol sposobeny rusenim druhehou routra, skor by som videl problem v tvojom routri, pripadne niekde v T-Come, kedze ako pises, tak ti susti aj pevna linka pocas volania. Najskor by bolo teda vhodne skusit odpojit router, ci to bude sustat pri volani, potom vymenit router a skusit, ci ta bude odpajat a ak ano, tak kontaktovat T-Com, pretoze problem bude zrejme niekde na ich strane.
Napísať odpoveď