Nahrada Logitech MX518 (G402 alebo G502)/klavesnica vyriesen

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
luto
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nahrada Logitech MX518 (G402 alebo G502)/klavesnica vyriesen

Príspevok od používateľa luto »

Ahojte, po dlhsom case potrebujem poradit s prislusenstvom ku PC, nakolko ako vasnivy "Gambler" si potrpim na kvalitu :D

1. Po 5 rokoch pomaly a isto dosluhuje MX518 a potreboval by som nejaku nahradu. Skusal som par lacnejsich modelov, ale zavrhol som. Z drahsich som zavrhol Roccat Cone XTD, je mozne ze mi nesedela z dovodu Laser , preto podmienkou by asi bola Optica.
Ma niekto skusenost s Logitech G402 ? Nezdaju sa mi tlacitka 4 a 5 , pridu mi dost vysoko a daleko od palca. Alebo nejaka ina ponuka ?

2. Na klavesnici mam prioritu podsvietenie a velky Enter :D, inac stlacam vsetko naokolo :D . Celkom sa mi paci Connect IT GK5500, Nejake skusenosti s kvalitou ?? Vysoky zdvih klaves mi nevadi, multimedialne nepotrebujem a popisky uz vobec, pretoze diakritiku nepouzivam. Ide mi skor o to, ci ju do par tyzdnov, ako sa hovori, nevyklikam a klavesy sa zacnu zasekavat :)

Dakujem za rady, postrehy, ci navrhy.

//autoeditácia príspevku (27 Nov 2014, 17:27)
Kua ziadna reakcia ? :D Dost , co mam problem komunikovat s babami, nebavi sa so mnou ani Hojko forum ?? :D
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Nahrada Logitech MX518 + podsvietena klavesnica

Príspevok od používateľa vendo »

http://www.alza.sk/logitech-gaming-mous ... 477100.htm
tvarova replika mx518, funkcnostou trosku horsia ale inac ok
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mozno Logitech G5 tvarom, len to je laser. Mozno Razer, tie mi ale nesedeli a neviem ake maju nove kusky.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ved to je ta dilema, kde najst podobnu mys. Tie novinky ked vidim, chce sa mi :smt107 . Dizajn jak s vesmiru, dpi stupa ako kedysi u fotakov MPx, ergonomia no comment a Laser nechcem, v hrach sa mi neosvedcil. Logitech G7, Toccat Cone xtd ... proste nesadli na hry.

Vendo ja viem, ze G400 by bola mozno fajn, ale po nich sa zaprasilo naozaj velmi rychlo ... dlho sa na trhu neohriali.

PS: Asi zmenim Topic na Kupim MX518 novu , prezradte, kto ju ma doma ??? skrytu v skrini ??? :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

:-) podobny problem som riesil, mam G400 so studakom na kabli/spoji na dosku este som ju nerozoberal a je v zaruke asi mesiac... inak docela malo pouzivana... ak by si ju chcel napis mi
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No ked je dodzigana mi moc nepomoze a bojim sa toho laseru. Optika je optika.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Je dodzigana, ked zadrhlo kablom niekedy odpojilo USB na sekundu a hned pripojilo, asi si ju opravim a necham ako zalohu uz sa neda zohnat a bola fantasticka. Nieje laserova je opticka, je to priama nahrada MX518 s inovovanym engine ale zachovanou ergonomiou.

http://www.progamingshop.sk/logitech-op ... -p-89.html
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mne sa aj zdalo, ze je opticka, na alze maju potom napísanú blbost. Co ju nedas zreklamovat?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Dal som ju zreklamovat ale po 2T z logitechu dosla odpoved ze zavada sa neprejavila... Nestoji mi to za to 30x riesit taku banalitu radsej si ju fixnem sam, konieckoncov na mojej starej MX510 sa stalo presne to iste a oprava bola otazkou 5 minut lenze ja som to nedockavo vyriesil tak ze som si kupil novu G502 a G400 ma nijak nesuri tak kaslem na to a az bude treba si ju dam dokopy sam ze sa im to v tom Logitechu oplati 4x posielat kuriera pre 30 €urovu mys a neopravit ten podrbany kabel ktory odchadza casom snad na kazdej z familie MX/G>=400
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Treba pozriet na eBayi, mozno ma niekto doma zalohy a predava aj novu mys.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ok, tak zatial som sa rohodol pre klavesnicu, vyskusam tu GK5500, je na nu dost dobrych ohlasov.
Ku myske: Zacinam sa ukecavat na Logitech G402, alebo G502. V Alze maju na 502 dokonca zlavu za cenu G402. Chcel by som ale pocut nejake ohlasy pripadnych majitelov. G402 mi pride fajn, len preco nemat za tu cenu 502. Az na ten future dizajn s tlacicami po boku a zbytocnych 12000 dpi :D ? Postrehy su vitane teda.

PS: chcelo by to normalny obchod kde nepredavaju radove veci, ale tieto lepsie pre narocnejsich, chytit si ju a poskusat :?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Nahrada Logitech MX518 (G402 alebo G502)/klavesnica vyri

No presne tuto dilemmu som riesil pred kupou mojej G502, taktiez som sa ukecal na G402 velmi jednoduchy ucinny design, slubne parametre. Ale potom som dosiel na to ze za rovnaku cenu je G502 pricom v USA je G502 o ~20$ drahsia ako G402 u nas je vyssia rada z nepochopitelnych dovodov cca rovnako draha. Takze som "skoncil" u G502 a len v skratke, oproti G400/MX518 rozhodne konecne trosku vylepsene riesenie kablu, kabel je velmi poddajny a chraneny textiliou konecne nemam ten pocit ako u kazdej logitechy ze kabel pojde do roka srať... Vyvazenie je fajn vec ked mas podlozku s nizkym koeficientom trenia a je ti zima na ruky :D nedrkoce ti senzor. Odozva, akceleracia ok, skusal som extremy na mojej 45cm podlozke pri extra nizkej senzitivite a senzor vzdy reaguje tak ako sa ocakava, ziadne odskoky, vybocenia ani typicke roztocenie kurzoru. K tlacidlam, skoro vsetko som hned odbindoval, nastavil som si naozaj iba to dolezite a trosku obcas sklznem prstom na jedno z tlacidiel co su pri Mouse1 ale odbindoval som ich takze v praxi si na to nedavam ani pozor a je mi jedno ci to mis-kliknem alebo nie. Vypnutie aretacie scrolleru som myslel ze vyuzitie nema ale teraz to pouzivam mega casto je to super vec na siahodlhych strankach pripadne ked chces nieco najst v dlhom texte roztocis koliecko a to prejde snad aj 1000 stran zotrvacnostou. Ergonomia ako taka je super a pokracuje v typickej ergonomii predchodcov. Software je jednoduchy, prehladny, intuitivny a ucinny, pri prvom zapojeni automaticky update FW mysi, nasledne 3 minuty nastavenia DPI levelov a odbindovania nepotrebnych tlacidiel a hotovo uz sluzi iba k radosti.
Na druhej strane, G402 pravdepodobne ponukne asi to iste akurat ma menej tlacidiel ale neviem to posudit, to je len moj dojem.
Na margo 12 000 dpi, odinstaloval som vsetky DPI profily a nechal iba jeden defaultny a to 550DPI.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Nahrada Logitech MX518 (G402 alebo G502)/klavesnica vyri

Ty vole, tak tomu sa hovori recenzia uzivatela, dakujem. Normalne si ma ukecal a som pomaly rozhodnuty :) . Uz len zohnat zlavenku z Alzy na 100 e nakup.
Napísať odpoveď