Najlepšia kamera

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
casualties
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Najlepšia kamera

Príspevok od používateľa casualties »

Ktorému filmu by ste udelili najlepšiu kameru? Môžete aj podľa seba, že ste napr. boli unesení z kamery
meffisto
King
King

Re: Najlepšia kamera

Príspevok od používateľa meffisto »

band of brothers
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

BSG ma dobru kameru
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Pre mňa jednoznačne film Paranoid Park. Väčšina filmu bola natočená statickou kamerou, a pritom to vôbec neboli nudné zábery, ale mali fajn dynamiku, príbeh trošku poslabší, ale tá kamera 100%.
Gus Van Sant's Paranoid Park - Trailer
Paranoid Park CSFD
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Mne sa dobre pozera na filmy bez ultrafreecool a in kamery, napr. Shawshank, Leon, The Godfather (na rok 1973...) alebo Planet Earth.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Matrix
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nad týmto som sa niekoľko krát už zamýšľal...Úprimne povedané, všeobecne sa mi asi najviac pozdáva kamera v animovaných filmoch. Dôvod je jednoduchý - s virtuálnou kamerou majú režisér a kameraman prakticky neobmedzené možnosti pohybu, uhlov v záberoch, prechodov po scéne, proste absolútna voľnosť, ktorá sa v hraných filmoch vďaka technickej náročnosti dosť obmedzuje. Na každý čo len mierne experimentálny záber je potrebné mať držiaky a ramená, celé pohyblivé súčasti, ktoré nie je ľahké navrhnúť, ovládať, atď. Viem, že dám dosť trápny príklad, ale napríklad v prípade Transformers iba pre jeden záber s robotmi na diaľnici a rozpoltením autobusu musel dať Michael Bay zostrojiť špeciálny voz, ktorý to snímal a to samozrejme ide do peňazí... A zoberme si napríklad How to Train Your Dragon, tam bola v leteckých záberoch kamera úplne dokonalá... (špeciálne 1:04, to je totálna pecka)

Ale aj v hraných filmoch sa to niekedy podarí, hoci sa nedá povedať, že by som mal v obľube jeden film iba vďaka kamere - skôr mám obľúbené scény, v ktorých mi práca s kamerou imponuje. Napríklad Purpurové Rieky, v istých momentoch, keď prichádza Reno s Casselom do Vernonu, tak kameraman priamo počas záberu používa celkom rapídne oddialenie, z čoho vzišiel celkom pekný záber. Ďalej (haha) Harry Potter 3, je tam jedna scéna v lese (1:09), s nejakým jeleňom, či čím a srandista vykúzli akési svetelné efekty, páčilo sa mi, ako sa kamera pohybovala. No a nesmiem zabudnúť ani na Abyss a veľkolepý záber filmu, tam k tomu efektu pomohla aj Silvestriho hudba.

Jednoducho sa mi páčia experimenty, pričom zasa netreba zachádzať do extrémov, ako je to v poslednom čase typické pre akčné scény, kde je kamera roztrasená tak, že sa na to ani nedá pozerať, pričom strih z toho robí totálnu gebuzinu. Typickým príkladom v poslednej dobe je Salt s Angelinou Jolie, to bol doslova otrasný film s ešte horšími akciami.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kamera v animovaných filmoch pre mňa neznamená žiadny zážitok, to nemá ten správny náboj.

Teraz ma napadá Pán prsteňov, ktorý tú lietajúcu kameru a pompézne zábery na desaťtisícové vojská posunul dopredu, ale samozrejme, aj v ostatných bežnejších záberoch tam bola kvalitná.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No vidíš a presne LOTR sa mi nepáči a nemám tú trilógiu vôbec v láske :) Celý zberateľský boxset som si kúpil iba kvôli dokumentom o natáčaní, ktoré sú na 6 DVD a sú to najlepšie, čo som z tejto oblasti videl a práve preto rešpektujem tvrdú prácu modelárov a iných ľudí, avšak tá kamera bola pre mňa netradične neprirodzená (viem, že to znie absurdne, hlavne ak sa mi páčia kamery v animákoch), neviem, ako by som to opísal. Až príliš baroková, prečačkaná. V animákoch to považujem za umenie, pretože režisér si to určuje, navrhuje, ovláda sám a hoci to vyjde lacnejšie, neverím, že to stojí menej úsilia - orientácia v priestore, ktorý ani neexistuje a zosúladiť virtuálne kamery a strih, to chce tiež štipku námahy...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

ludia maju radi velkolepe scenky a mne sa kamera lubila vo viacerych filmoch ale tak naposledy to bol AVATAR :wink:
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

tiez sa mi pacila kamera v LOTR ale co si teraz tak vspominam tak napr. aj kamera z Bed Boys II, konkretne
tato scena alebo aj nahanacka na dialnici z toho isteho filmu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

cyberon
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cyberon »

spalovač mŕtvol
Jasty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jasty »

Mna vcelku zaujala kamera prave v tomto filme -> http://www.csfd.cz/film/224876-funny-games-usa/ . Dost umocnuje zazitok.
Napísať odpoveď