Najlepšie internetové obchody | e-shopy | Vaše skúsenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hovko
Light Star
Light Star

Re: Najlepšie internetové obchody | e-shopy | Vaše skúsenost

Príspevok od používateľa hovko »

Noobsz DJ napísal:Všimol som si možnosti platby. Ale to, že sa dá platiť aj cez PayPal ešte nie je žiadna záruka. Predsa len najlepšie je, ak má niekto skúsenosť s daným obchodom/službou. A túto skúsenosť ďalej posunie.
je to záruka toho, že keď ťa obchodník oklame, paypal ti vráti peniaze.

Nebudeš v situácii ako teraz s tými obchodmi čo "predávali" pneumatiky a tenisky, že to musia riešiť cez políciu a peniaze najskôr neuvidia.

netreba komunikovať so svojou bankou dlhé mesiace a čakať na vyjadrenie, či reklamáciu platby uznali alebo nie...

Paypal nie je záruka seriózneho obchodu, paypal je záruka, že keď je obchodník podvodník, neprídeš o peniaze. Stačí tak? :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem, ze ci to az tak funguje, ako hovko pises. Neplati to len v pripade eBayu, nakolko PayPal patri eBayu???
hovko
Light Star
Light Star

Platí to pre všetky platby v obchode, nie iba ebay, ale napríklad aj pre nákupy z číny cez dealextreme alebo gearbest a podobné obchody. A ver, že keď na gearbest pri probléme napíšeš, že otvoríš spor na paypal, tak zrazu sa všetko dá :).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Zial, menujes tu take obchody, ktore mozu mat kludne nejaku zmluvu s PayPalom o ochrane, ci je to DX, GB a pod. Ale co taky autodoc.sk, tam ti kto zaruci vratenie penazi??? Alebo kto ti ich zaruci na weboch na ktorych sa predavaju lacne tenisky??? Tam ti vrati PayPal peniaze???
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Modelový príklad:
Objednám veci z http://www.autodoc.sk v sume 260€. Platbu realizujem cez paypal a budem čakať na dodanie objednaných a zaplatených dielov. No ani po týždni dané diely nedorazia na danú adresu. Budem kontaktovať autodoc, že dané diely neprišli. Z autodoc dostanem informáciu, že diely boli odoslané a aby som ešte nejakú dobu počkal. Prejde ďalší týždeň, ale diely nikde. Budem žiadať autodoc, aby mi poslali naspať peniaze, keďže dané diely nedorazili. Autodoc odmietne vrátiť peniaze s odôvodnením, že diely boli expedované. Následne budem kontaktovať paypal, že objednaný a zaplatený tovar mi od predajcu neprišiel. Paypal bude kontaktovať autodoc a ten im pošle naskenovaný podací lístok (môže byť v kľude aj falošný), ako dôkaz o odoslaní objednaného a zaplateného tovaru. Paypal bude odo mňa žiadať dôkaz, že zaplatený tovar som nedostal. Ako toto budem dokazovať?

Ako som už písal, paypal nie je pre mňa žiadnou zárukou serióznosti predajcu. Aj keď nakupujem cez ebay, vždy sa riadim podľa hodnotenia daného predajcu. Preto sa snažím nájsť niekoho, kto na http://www.autodoc.sk nakupoval, a ako bol spokojný s dodaním tovaru, kvalitou tovaru... Predsa len, paypal nie je ani len zárukou toho, že to čo si objednám a zaplatím, aj reálne dostanem. Bez akýchkoľvek problémov mi môžu prísť kotúče v škatuli od Zimmermann, ale reálne to môže byť nepodarená čínska kópia originálu.

Cez ebay sa mi raz stalo, že som objednal nejaké žiarovky, ktoré mi ani po 2 mesiacoch nedorazili na adresu. Kontaktoval som predajcu so vzniknutou situáciou a ten následne odoslal tovar znova. Bez toho, aby žiadal nejakú platbu alebo čokoľvek iné. Tie žiarovky boli zanedbateľnej hodnoty (cca 5€), tak ani neriešil či v skutočnosti prišli, alebo neprišli. Jediné čo ho zaujímalo bolo to, aby som mu kvôli tomuto nedal negatívne hodnotenie. Ale pochybujem, že by takto konal akýkoľvek iný predajca, ak by sa jednalo o vyššiu sumu. Konkrétne o tých cca 260€.
hovko
Light Star
Light Star

Veď predsa paypal je záruka - jeho obchodné podmienky a ochrana zákazníka a obchodníka'

Každý kto si otvorí na paypal účet, súhlasí s ich podmienkami - či si obyčajný zákazník, alebo obchodník.

Takže bude to takto. Na lacné tenisky.sk si si kúpil 3 páry topánok, platil si cez paypal.
Tenisky ti neprišli, stránka je zrušená.

Otvoríš spor na paypal, opíšeš situáciu. Paypal osloví predajcu, požaduje dôkaz o odoslaní tovaru, potvrdenie prijatia tovaru - to je to čo podpíšeš kuriérovi alebo na pošte.
Ak predajca nekomunikuje alebo nemá dôkazy, máš peniaze späť hneď bez problému. (Bez platby cez paypal to teraz ľudia riešia cez políciu, uvidia ešte svoje peniaze? Uvidíme ako to dopadne)
Toto je ideálny prípad, keď sa jedná o zjavný podvod.

Dlhšie riešenie vyžadujú prípady, kedy tovar dôjde, ale je pokazený, alebo príde obľúbená "tehla" - ale aj tu platí, že pravdepodobne nebudeš jediný poškodený, takže stačí aby na podvodníka prišli sťažnosti z rôznych štátov a už to ide rýchlo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

hovko: Vysvetli mi prosim ta tuto tvoju vetu: "Veď predsa paypal je záruka - jeho obchodné podmienky a ochrana zákazníka a obchodníka"

A dalej, nevyjadril si sa k tomu co sa Noobsz pytal, opisal si tu svoj modelovy priklad tenisky.sk, ked obchod zrusia a nekomunikuju. V tom problem nevidim ani ja. Ale problem vidim presne v tom co pise Noobsz. Takze skus sa vyjadrit k tej jeho situacii, ze tovar zaplatil, oni ho poslali, neprisiel, ale nema ako dokazat, ze neprisiel.
hovko
Light Star
Light Star

Ako naozaj tu nebudem kopírovať obchodné podmienky paypal. Pozri si aspoň stránku paypal a vysvetlenie ochrany obchodníka aj kupujúceho.

https://www.paypal.com/sk/webapps/mpp/p ... d-security

Nemám k tomu čo viac dodať. Písaný text snáď nie je ťažké pochopiť.

A k možnej situácii noobsz - bremeno dôkazu má obchodník. Zákazník otvorí spor, lebo mu tovar neprišiel. Ako dokáže zákazník, že mu tovar neprišiel? No nijako - preto sa od neho dôkaz nevyžaduje. Naopak obchodník vo vlastnom záujme preukáže doručenie tovaru. V prvom rade číslo zásielky. To je dôkaz, že zásielka skutočne existuje. V druhom rade podpis od zákazníka pri príjme zásielky. To je dôkaz o doručení.

Paypal spory rieši naozaj vážne, má na tom postavené renomé. Ak by takáto ochrana nefungovala, tak si zákazník na platbu v obchode vyberie rovno platbu kartou, je to zvyčajne hneď vedľajšie tlačítko :).
Noobsz DJ
Guru
Guru

hovko napísal:Nemám k tomu čo viac dodať. Písaný text snáď nie je ťažké pochopiť.
Potom prečo máš ty problém pochopiť písaný text? Ja sa nikde nepýtam na to, ako funguje paypal. Ja som sa jasne vyjadril, že pre mňa paypal nie je žiadna záruka toho, že objednaný a zaplatený tovar mi bude dodaný, poprípade aby mi nebol dodaný nejaký čínsky nepodarok. Ja sa tu snažím získať referencie na www.autodoc.sk, nie na to, ako funguje paypal. Takže dúfam, že ak tu pribudne ďalšia reakcia na môj dotaz, tak bude k danej téme o www.autodoc.sk. Zbúchať si dnes stránku s nejakým e-shopom nie je žiadny problém. Taktiež nie je problém na nejaký čas si "prepožičať" názov nejakého predajcu, a pod jeho menom nabrať objednávky, inkasovať platby a zmiznúť zo scény.
hovko
Light Star
Light Star

Ak si si nevšimol, posledné príspevky boli komunikácia medzi mnou a hojkom, aj keď som sa vyjadril k tvojmu možnému prípadu.

Máš pravdu, paypal nie je záruka že je obchodník seriózny.
Paypal je záruka, že keď obchodník nie je seriózny, neprídeš o peniaze. A zároveň má najrýchlejšie riešenie prípadného problému, ak to porovnám s riešením cez políciu a banku.

Z toho dôvodu som si dovolil pridať príspevok, že by som sa nebál nákupu v tom konkrétnom obchode, aj keď s ním nemám skúsenosť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pokial je dokazne bemeno na obchodnikovi, tak to dost meni situaciu.
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

Nepodpisujes nahodou tlacivo pri preberani tovaru ? Ak si nic nepodpisal, logicky si tovar nemohol ani prevziat.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

bashnator: Mal by si, ale obcas na to kurier kasle. Prave tento ci minuly tyzden mi prisiel balik, prebral som, zaplatil, ale nic som neodpisal. Pytal som sa, ze ci netreba podpisat a kurier vravi, ze nie. Je to sice ina situacia, kedze som tovar zaplatil, cim som ho vlastne platbou prebral, ale aj tak. Neviem, ze ci je to len vymyslel kurierskej firmy alebo je kurier natolko lenivy, ze sa mu to nechce davat podpisovat a nasrabe tam potom v depe podpisy za vsetkych.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ešte začiatkom mája som sa tu pýtal na e-shop http://www.autodoc.sk.
Dňa 8.6.2016 som cez e-shop http://www.autodielyonline24.sk objednal vzduchový filter KN pre moje auto. Za tovar som zaplatil prevodom cez kartu. Pri tovare mali poznámku, že daný tovar je pripravený na expedovanie do 24 hodín. Vo všeobecných obchodných podmienkach majú písané, že takto označený tovar bude doručený v priebehu 1-2 pracovných dní. Dnes je 15.6.2016 a doteraz mi nebol tovar doručený. A to som ešte platil 9,95€ za doručenie kuriérom. Dnes ráno som na http://www.autodielyonline24.sk písal e-mail, kde sa nachádza mnou objednaný a zaplatený tovar, keďže mi doteraz nebol žiadnou kuriérskou službou doručený. V správe som zanechal na seba e-mail a telefónne číslo. Doteraz som nedostal absolútne žiadnu odpoveď.

Ale prečo som hneď na začiatku spomenul http://www.autodoc.sk? Je to kvôli tomu, že web stránka http://www.autodielyonline24.sk/ patrí tej spoločnosti Autodoc. V potvrdzovacom e-maily o objednaní a zaplatení tovaru je ich hlavička. Stalo sa presne to, čo som očakával, keď som písal modelovú situáciu pri objednaní a nedodaní tovaru cez http://www.autodoc.sk (modelová situácia je popísaná TU). Takže ak budete niekto niekedy uvažovať nad kúpou nejakých dielov či už z http://www.autodoc.sk alebo z http://www.autodielyonline24.sk, tak sa im oblúkom vyhnite!
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Podobný prípad s autoeshop.sk, tovar podľa webu majú na sklade, expedovanie tovaru ihneď, tak som objednal, zaplatil cez paypal a vtedy mi prišiel email, že tovar nie je na sklade, ale nech sa neobávam, že vianoce stihneme (objednávka bola robená v marci). Potom som na tú objednávku akosi zabudol a ozvali sa po takmer dvoch týždňoch, že mi to zasielajú. Tovar hneď na druhý deň aj kuriérom prišiel.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

www.ahifi.cz

Audio do auta, odhlucnenie, doplnky. Mozem jednoznacne doporucit. Myslim ze najlepsi CZ/SK shop tykajuci sa daneho sortimentu, v kamennom obchode vedia profesionalne poradit, predviest, odporucit. Nakupoval som parkrat a urcite budem znova, pokial budem do auta nieco potrebovat.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

chcem sa spytat, reklamoval som v eshope, poslal som to postou a na 30 den mi prisiel domov papier ze to mam opravene a mam si to vyzdvihnut na predajni v Ziline
je to normalne???
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Čo sa ti na tom nezdá normálne?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ze sa mam ponho trepat do ziliny
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

V obchodných podmienkach majú čo uvedené?
Napísať odpoveď