Najlepšie internetové obchody | e-shopy | Vaše skúsenosti
Re: Najlepšie internetové obchody | e-shopy | Vaše skúsenost
to je blbost ty si to kupoval na SR tak platia zakony sr a servis moze byt aj v tramtarii
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Toto mi napisal majitel obchodu: "Rátajte do tých 30 dní čas od kedy ste zavolali do Lenova až po doručenie notebooku kuriérom. Čas kedy čakali na Vaše vyjadrenie sa do toho neráta."
A tak sa aj stalo, aj ked uz bol notebook na ceste ku mne, aj ked mi reklamaciu zamietli, aj ked mi prisiel list so zamietnutim reklamacie a cenovou ponukou, nestihli 30 dni od nahlaseni reklamacie, mi dali po mojej staznosti dobropis. Notebook ked prisiel poslal som ho naspat predajcovi.
A tak sa aj stalo, aj ked uz bol notebook na ceste ku mne, aj ked mi reklamaciu zamietli, aj ked mi prisiel list so zamietnutim reklamacie a cenovou ponukou, nestihli 30 dni od nahlaseni reklamacie, mi dali po mojej staznosti dobropis. Notebook ked prisiel poslal som ho naspat predajcovi.
Tak aj z toho, čo tu odznelo je tým pádom 30. deň pretiahnutý až na pondelok 10.10., ak ti nepríde dovtedy nič, tak im v utorok napíš, že to nestihli a prosíš si peniažky alebo nech ti dokážu (číslo trackingu alebo potvrdenie), že ti poslali list najneskôr v pondelok (10.10.).guess.whoo napísal:no ono ale je to dobry odrb podla mna. Nasi teraz reklamovali telku. najprv nam bolo povedane, ze budu vracat peniaze pretoze sa jedna o starsi model, avsak este v zaruke do 03/17.
min. tyzden v piatok vsak prisla info, ze novy panel nakoniec objednali a budu ho opravovat. reklamaciu som zadal 8.9. a 30 dni je presne 8.10. cize v sobotu.
podla toho co pise zakon im vsak staci poslat doporuceny list, ze tovar je opraveny a moze ho ocakavat v nasledujucich dnoch, co vsak moze byt aj po 30 dnoch pricom TV realne opraveny byt nemusi a ani nie je ako si to overit nakolko ho opravuje servisne centrum kdesi v CR.
Btw, heker, napadlo mi, prečo mi to nedávalo zmysel - ono vidno, že to s čisto listom o vybavení naozaj takto funguje ale záchranou je, ak by napríklad predajca poslal nielen list ale list, teda protokol spolu s produktom, tým pádom by to už nemohlo byť poslané 30. deň, lebo to už nie je len úradná (alebo ako to bolo nazvané) zásielka - či je aj na to nejaká skulinka v zákone ?
Ak by mal predajca poslat mobil, tak ide o ten hmotny ukon, teda ty musis mat tovar uz v 30. den doma. A to by bol teda ten datum co spominas ty. Kedze spravili procesny ukon, tak 30. den staci ako datum z peciatky listu. Taka mala diera v zakone, ktoru teraz zneuzili.
Hmotný úkon aj keby to bol telefón aj s protokolom v balení, že ? Môže byť, lebo ak mám byť úprimný, mne ešte nikdy neprišiel protokol poštou ale vždy aj s produktom...asi správny výber obchodov...
-
kukiak
Addict
A pozor ono to funguje aj naopak... vela obchodov, ti ziadny list pri reklamacii neposle a skoro nikto nevie, ze to robit musia..cize ak ti ho neposlu, vies pytat od obchodu prachy....
Ale ak ti príde produkt, tak sa to tiež tak berie a rozhodnutie o reklamácii som nezažil, že by nebolo priložené k produktu.
-
kukiak
Addict
Je kopa obchodov, kde ti poslu iba smsku alebo zavolaju, ze si mozes po to prist. (nie len elektro)
-
guess.whoo
Redeemer
no v O2 sa to tiez nerobi. posielali sme stale len SMS zakaznikom a ked sa blizila 30 dnovka a zakaznik nechodil tak sme posielali doporuceny list aby sme stihli lehotu
Zas treba pozriet aj do reklamacneho protokolu alebo listu o prebrati. Je mozne, ze clovek svojim podpisom suhlasi s tym, ze bude informovany len sms alebo mailom. Ak to posiela postou, tak by sa mu to malo vratit postou. Cize porovnavat to s osobnou reklamaciou v O2 asi nie je vhodne.
Ale zákon bude aj tak nad hocjakou zmluvou.
V zakone sa pise, ze to ma byt pisomne doporucene oznamene? Mozno to tam je, nevsimol som si to.
Ak reaguješ na mňa, tak
A iná "interpretácia", teda v inom kontextePrávomoci Slovenskej obchodnej inšpekcie v reklamačnom konaní upravuje § 18 zákona o ochrane spotrebiteľa, v zmysle ktorého, ako je vyššie uvedené, predávajúci je povinný vydať spotrebiteľovi písomný doklad o spôsobe vybavenia reklamácie do 30 dní od dátumu uplatnenia reklamácie.
Potom som ešte na inom webe našiel info, že písomnou sa myslí písomná - SMS je telefonická a e-mail elektronická - takže ak niečo reklamuje osobne, tak aj keď je tovar na pobočke, tak musí dať predajca vedieť písomne - napríklad to riešiť tak ako spomínal guess.who. A pri pošte tak, ako sme hovorili predtým...teda v podstate je to to isté, len pri osobnom je tovar na pobočke a pri pošte sa musí poslať.V súlade s ustanovením § 18 ods. 4 zákona o ochrane spotrebiteľa je predávajúci povinný vybaviť reklamáciu do 30 kalendárnych dní, bez ohľadu na to, akým spôsobom kupujúci tovar kúpil. Podľa § 2 písm. m) tohto zákona, vybavením reklamácie sa rozumie ukončenie reklamačného konania odovzdaním opraveného výrobku, výmenou výrobku, vrátenie kúpnej ceny výrobku, vyplatením primeranej zľavy z ceny výrobku, písomná výzva na prevzatie plnenia alebo jej odôvodnené zamietnutie. Podľa § 122 ods. 1 Občianskeho zákonníka lehota určená podľa dní začína sa dňom, ktorý nasleduje po udalosti, ktorá je rozhodujúca pre jej začiatok.
-
guess.whoo
Redeemer
vsak ludia dostanu pisomne vyrozumenie ked pridu na pobocku. ale predtym im pride len sms alebo mail a ak nereaguju tak list
Veď jasné, to je v pohode ale v podstate list sa má posielať stále okamžite, či je reklamácia riešená osobne alebo poštou.
ide o to, ze ked mi posielaju tovar, ktory som im posielal postou, tak mi predsa nemaju poslat list ze si mam prist po tovar na pobocku, mal mi rovno prist opraveny telefon a s listom o ukonceni reklamacie.. mna by velmi zaujimalo co by robili keby som sa naozaj 30. den dotrepal nahodou do ziliny s tym ze je 30. den dajte mi telefon a telefon by tam nemali... a v schranke list od nich ze si mam prist ponho na pobocku 
-
guess.whoo
Redeemer
no presne.inak s tou nasich TV zajtra je posledny den na dorucenie, vcera im volali, ze sa im pokazilo auto, tak ze do donesu dnes...som zvedavy
-
hojko
Site Admin
Zajtra (sobota) = posledny den je v pondelok.
-
guess.whoo
Redeemer
takze az pondelok..pozabudol som, ze vikend sa pri poslednom dni nepocita