najvhodnejsie komponenty pre novu hernu zostavu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: najvhodnejsie komponenty pre novu hernu zostavu

Príspevok od používateľa Sapo »

Mas priliz maly rozpocet. Mas tri moznosti.
1. Mozes kupit stvorjadrovy CPU do tvojej dosky a k tomu slabsiu grafiku (napr HD4770) zdroj staci,
2. Kupis vykonnejsiu vga (HD5770) a kupis novu ramku, CPU ti ostane
3. Alebo este mas moznost, ze kupis este vykonnejsiu grafiku (HD5830) a dokupis k tvojej 2GB ramke dalsiu 2GB, CPU ostava.
Vyber si ;)
bmx131
Novice
Novice

Príspevok od používateľa bmx131 »

ale ja praveze potrebujem poradit komponenty tykajuce sa CPU Dosky a VGA a zdroja ktorymi sa zmestim do tych 250 eur to co som tam napisal ten CPU zdroj a dosku to si chcem kupit ale neveim ci mi to bude stacit
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

poradte mi prosim daky lepsi chladic cpu ta noctua je moc slabunka
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

tuto mas? http://www.alza.sk/noctua-nh-u9b-se2-d147597.htm
chyba nebude v chladici ale v airflowe podla mna
balthier
Light Professional
Light Professional

jj presne te..airflow je tak co ja viem asi normalny (ak mas obavy ze som tie vetraky dal naopak nemaj obavy)kable mam vsetky upratane skryte za doskou bocnica otvorena mozno by to chcelo nieco na nasavanie z predu ale pochybujem ze to pomoze..mam mensi takt i5-750 na 3000Mhz a teploty core okolo 40 az 43 v idlle..to asi nie je normalne :nono: chladic som instaloval uz dva krat ci nieje niekde tam chyba ale bez vysledku..
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

balthier napísal:jj presne te..airflow je tak co ja viem asi normalny (ak mas obavy ze som tie vetraky dal naopak nemaj obavy)kable mam vsetky upratane skryte za doskou bocnica otvorena mozno by to chcelo nieco na nasavanie z predu ale pochybujem ze to pomoze..mam mensi takt i5-750 na 3000Mhz a teploty core okolo 40 az 43 v idlle..to asi nie je normalne :nono: chladic som instaloval uz dva krat ci nieje niekde tam chyba ale bez vysledku..
Airflow má byť správne tak, že vpredu tie niečo ťahá vzduch dovnútra, potom vetrák na cpu, vzadu vetrák vyvádza vzduch von + vetrák na zdroj tiež ťahá vzduch von a bočnica má byť zavretá.

Pokiaľ máš bočnicu otvorenú, tak celý airflow stráca na zmysle. + treba brať do úvahy, že je leto - čiže kľudne o 5 stupňov môže byť v idle režime vyššia teplota.

Fan vpredu netreba podceňovať!

+ chladič musí byť nainštalovaný správne - tenučká vrstva pasty - ak je veľa pasty, alebo málo tak teplota môže byť výrazne vyššia ako by mala byť.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ja keď dám dole bočnicu tak teploty sú v podstate rovnaké +- 1 stupeň.
Ale ja mám vpredu jeden 120mm , ktorý mi privádza chladný vzduch do vnútra. A na boku priamo oproti procesoru je taký vzduchový tunel , ktorým si ventilátor na procesore ťaha studený vzduch z vonku. Plus dva 120mm vyťahujú vzduch vonku. 1 + 1 na zdroji.
http://www.insidetech.com.au/userfiles/ ... A/body.gif

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2010, 15:56)
A ten predný 120mm ventilátor mi fúka rovno na HDD takže aj to je ďalšie plus , že ich chladí.
balthier
Light Professional
Light Professional

tak som tu spat s problemom :D totiz neviem sa rozhodnut aku grafiku mam kupit..zatial rozmyslam nad 460GTX 1Gb verzia alebo http://www.bestcena.sk/ati-radeon-hd585 ... -1837.html
Hram na velkej LCD telke 1900x1080 takze chcem aby mi hry chodily v tomto rozliseni aby to slo pekne plynulo bez sekania na max detailoch a tak aby sa to proste dalo hrat a cenovy strop je tak do 280€..skvor by som sa priklanal k tej Nvidii ale bojim sa ze nebude stacit ale co som cital tak sa da celkom pekne taktovat a pomer cena vykon tiez prihrava..na druhejstrane je ta ATI okolo 30€ drahsia ak nie viac a vykon je trosku vyssi od 460 ale zase ATI moc neverim est som ju nikdy nemal :) vyplata sa uz blizi a ja sa uz asi mesiac neviem rozhodnut :roll: pls help!!!
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

btw mas ten eshop overeny ? :) sa mi nechce verit tej cene (5850)...a celkovo na mna neposobi nejako doverihodne...
balthier
Light Professional
Light Professional

ved ani ja tomu neverim bol to len priklad viem ze idu aj po 300 niektore ale oto mi teraz moc nejde
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

no ta cena je zrejme bez DPH, co znamena ze s DPH bude dost predrazena oproti inym shopom...

a o co ti ide ?? :D lebo pisal si ze mas rozpocet max 250eur, no jak hladam, tak hladam, nikde som zatial 5850 do 250e nenasiel :) takze ked si to tak vezmeme, nemas inu moznost ako zobrat gtx460/465 :) (teoreticky aj prakticky)

//hop, zle som videl ten rozpocet :oops: moja chyba...v tom pripade sa priklanam k 5850, hlavne kvoli vykonu a hlucnosti v porovnani s gtx460 (ati drivery mi tiez nerobia problemy) :) do 280eur ju zozenies v kazdom druhom eshope.
balthier
Light Professional
Light Professional

ked tam mam teraz nvidiu aky je postup aby som to vymenil?dufam ze nbudem musiet nanovo instalovat system? :?:
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

ak "spravne" odinstalujes stare drivery tak nemusis....pouzi nejaky soft priamo na to urceny :)
Napísať odpoveď