@hojko
Nie je dom ako dom, takze pausalizovat sa to neda.
Hlavne ak som vo svojom prispevku napisal "...a viac".
Navyse si neviem predstavit, ze by som este zateploval strechu ako taku. To je uplne zbytocne hlavne ak je pouzita horizontalna izolacia povaly.
Ak by malo daco pomoct tak rozhodne navysit tych 24 cm isoveru na 30.
Navyse dobrym znakom uz je aj to ,ze snehova pokryvka ak daka je tak je bez narusenia a miest kde by bol zjavny unik tepla v podobe topiaceho sa snehu.
Urcite by bolo vhodne urobit kontrolu pomocou termokamery no do toho sa mi uz aj z moznych dalsich financne narocnych uprav nechce.
Ja som so sucasnym stavom uzmiereny a komu to bude vadit(dcera) nech si to riesi.
naklady na vykurovaciu sezonu
Re: naklady na vykurovaciu sezonu
Dnes sa strecha bezne zatepluje len fukanou mineralnou vrstvou, plocha 10x10 metrov stoji okolo 1500 eur a je to vrstva 30-40cm fukanej izolacie.
No v dobe ked som ja toto riesil tak fukana pena na baze dakej papierovej zmesi bola drahsia ako mineralna vlna.
A mineralnu vlnu som si ulozil sam. V tej dobe som za isover dal 30.000 sk a to bola v mojom okoli vtedy ta najlepsia cena spolu uz aj s dovozom.
A mineralnu vlnu som si ulozil sam. V tej dobe som za isover dal 30.000 sk a to bola v mojom okoli vtedy ta najlepsia cena spolu uz aj s dovozom.
-
peterkozel
Medium Professional
ked sa zatepluje fasada s tym ze sa dava napr 10.cm polystyren kolko cm bude tvorit cca vrstva lepidlo a omietnutie?
Závisí od toho na akú fasádu lepis . Trendy a normy sa menia tak rýchlo, že občas ani fasadnici nestíhajú toto sledovať a majú na to školenia. Keď som lepil ja tak bol trend lepiť kontaktne na fasádu bez vzduchových medzier medzi polystyrénom a fasádou.
No vzhladom na nerovnosti mojej fasády sme lepili na tzv. buchty a so vzduchovými medzerami.
Takisto nie vždy je úplne jasné či klincovat alebo nie.
Je to špecifické podľa fasády no podľa slov majstrov treba klincovat podľa povahy fasády od 3-4m a vyššie.
No vzhladom na nerovnosti mojej fasády sme lepili na tzv. buchty a so vzduchovými medzerami.
Takisto nie vždy je úplne jasné či klincovat alebo nie.
Je to špecifické podľa fasády no podľa slov majstrov treba klincovat podľa povahy fasády od 3-4m a vyššie.
-
johny17
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Chlapci, ja mám plynový kotol, trojizbak, nezateplena bytovka, navyše nemáme ani termostat v byte, regulujeme priamo len cez kotol..nejak obzvlášť sme neprekurovali ale spotreba plynu je neuveriteľná..od septembra doteraz 1400 kubikov..je to vôbec možné?..a ako by sa dalo ušetriť na tom?..dik
Odoslané z Nexus 7 pomocou Tapatalku
Aj teplu vodu na sprchovanie? Nezda sa mi to az tak hrozne..
Namontuj termostat to je prvorade. Bohuzial zateplenie bytovky nie je vecou jednotlivca ale spolocenstva vlastnikov, toto teda ovplyvnit nevies no mozes to na domovej schodzi navrhnut ako riesenie.johny17 napísal:Chlapci, ja mám plynový kotol, trojizbak, nezateplena bytovka, navyše nemáme ani termostat v byte, regulujeme priamo len cez kotol..nejak obzvlášť sme neprekurovali ale spotreba plynu je neuveriteľná..od septembra doteraz 1400 kubikov..je to vôbec možné?..a ako by sa dalo ušetriť na tom?..dik
A tiez sa mi na nezatepleny byt ta spotreba az tak hrozna nezda. Otazne je ci to mas realne odsledovane a porovnane aj za ine vykurovacie obdobie.