Nakup tovaru na zivnost

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Nakup tovaru na zivnost

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Ahojte.
Viete mi poradit ako funguje nakup elektroniky, konkretne telefonu na zivnost?

Ako je to so zarukou? Zaujima ma ci to nefunguje podobne ako pri kupe na firmu kde je zaruka len 1 rok, predlzuje sa dlzka reklamacie, nie je moznost vratit tovar do 14 dni, atd.
Alebo to len objednam z eshopu normalne na seba a potom si to dam do nakladov? A mozem to objednat este pred zriadenim zivnosti? Alebo napr ze budem mat uz zivnostensky list ale zivnost sa zacne az o mesiac?

A este vseobnecne k zivnosti, ked nieco na zivnost kupim tak sa mi nejake peniaze vratia alebo je to len o tom ze zaplatim menej na daniach?

Je to vela otazok ale dakujem vopred tomu kto si najde cas odpisat :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Nakup tovaru na zivnost

Príspevok od používateľa test »

Niektore veci na zivnosti sa daju dat do nakladov spatne 6 alebo az 12 mesiacov. Treba sa spytat uctovnika na to, ze ako to je a co je tam mozne dat. Budes robit na zivnosti normalne vydavky, teda komplet uctovnictvo alebo ides formou pausalnych vydavkov? Nic ti nevratia, akurat tak do nakladov to ide. Iba ak by si bol platca DPH co nebudes na zaciatku a mozno vobe nebudes platcom DPH.

Preco prave zivnost? Preco si si neurobil radsej firmu?
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Ok skusim zistit ci do toho patri aj mobil :) Co su to pausalne vydavky? Nerozumiem sa do toho. Hej to uz som pochopil ako funguje tie naklady atd. cize toto viem a platca DPH asi nebudem.

Budem pracovat vo firme, cize nie je to vlastny biznis. A v com je lepsia firma?

Inak k tej zaruke, je to tak ako som napisal alebo to neplati a zaruka je normalne 2 roky ako ked to kupuje normalna osoba?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

firma je lepsia v tom, ze to je firma nie ty vratane tvojho majetku a vsetkeho...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Ale budem pracovat vo firme, cize nemozem mat aj ja firmu ne? :D

A ako je to s tou zarukou? To ma hlavne zaujima :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mozes mat firmu, v tom problem nie je. Ale odvody budes platit aj vo svojej firmy a bude ich platit za teba aj tvoj zamestnavatel.

Ako je to so zarukou si najdes tam kde chces kupovat. Firma-osoba = 24 mesiacov zaruka podla Obcianskeho zakonnika. Tvoj pripad na ktory sa pytas, teda firma-firma = 24 mesiacov alebo moze byt upravene inak, teda kludne len 12 mesiacov a to podla Obchodneho zakonnika. Takze neda sa povedat ako to je, vo firme A kupis ten tovar na firmu so zarukou 24 mesiacov, vo firme B kupis to iste na firmu so zarukou na 12 mesiacov a vo firme C kludne aj 36 mesiacov, ak dava vyrobca predlzenu zaruku. Castokrat sa vsak stava, ze v pripade firmy to upravuju na 12 mesiacov.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Tak to sa skor oplati zivnost nie? Ked platim odvody tak ci tak a este aj zamestnavatel.

Firma-osoba je aj zivnost? Lebo vo firme viem ze to je vacsinou 12 mesiacov, to mi napisali uz aj konkretnom obchode ale ci pri zivnosti by to malo byt standardne 24 mesiacov. Ale napisem este do shopov ze aka je tam zaruka, diky za pomoc :)
Napísať odpoveď