napalenie windowsu
napalenie windowsu
zdravim, chcem sa spytat,ze ked napalujem windows na dvd (.iso) tak ci mozem na to dvd este nieco pridat. teda ci mozem dat na jedno dvd windows a aj nejaky iny soft.
Re: napalenie windowsu
aj som tusil ze to je blbost 
a k+ za rychlu odpoved aj s obrazkom
a k+ za rychlu odpoved aj s obrazkom
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
stejko, jasne, ze MOZES. Hovori sa tomu Unattended verzia. To je tzv. custom installation, kde si vlastne navolis, co vsetko vo Windows chces, a nechces mat. Je to trosicku komplikovanejsi proces, ale nic zlozite. No vzhladom na to, ze sa pytas, tak si myslim, ze bude lepsie, ak si nainstalujes originalne .iso a potom software neskor.
Software, s ktorym sa robi taka Unattended instalacia sa vola nLite a mozes ho najst tu:
http://www.nliteos.com/
Je tam aj dokumentacia, keby sa do toho nahodou chces pustit.
yoggy, ked sa tematike nerozumies, radsej sa nevyjadruj, lebo ten Face Palm patri prave tebe za taku blbu odpoved.
Software, s ktorym sa robi taka Unattended instalacia sa vola nLite a mozes ho najst tu:
http://www.nliteos.com/
Je tam aj dokumentacia, keby sa do toho nahodou chces pustit.
yoggy, ked sa tematike nerozumies, radsej sa nevyjadruj, lebo ten Face Palm patri prave tebe za taku blbu odpoved.
-
hojko
Site Admin
Suhlasim s p4rom, avsak pribalene veci som videl uz ja v inych pripadok ako nejake custom instalacky cez nLite. Dolezite je, aby bolo CD/DVD/USB bootovacie. Staci si pozriet niektore DVDcka, ktore obsahuju crack a pod.
do iso image môžeš pridať akýkoľvek súbor alebo adresár, do kapacity média.
-
hojko
Site Admin
lokkju: ...za predpokladu, ze si instalacka nekontroluje velkost media, kontrolne sucty a podobne.
hojko, teraz si strelil capa.
inštalačka nikdy nekontroluje veľkosť média. ak si vytváral niekedy vlastnú, asi by si to nenapísal.
hash funkcie, alebo kontrolné súčty sa bežne používajú napr. pri downloadoch súborov. ak kontrolý súčet nesedí, znamená to obvykle, že pri sťahovaní došlo ku chybe, alebo že súbor je neúplný, prípadne (v drvivej väčšine) sa jedná o podhodený fake.
a to tretie čo predkladáš - netuším čo si mal tým (a podobne) na mysli...
inštalačka nikdy nekontroluje veľkosť média. ak si vytváral niekedy vlastnú, asi by si to nenapísal.
hash funkcie, alebo kontrolné súčty sa bežne používajú napr. pri downloadoch súborov. ak kontrolý súčet nesedí, znamená to obvykle, že pri sťahovaní došlo ku chybe, alebo že súbor je neúplný, prípadne (v drvivej väčšine) sa jedná o podhodený fake.
a to tretie čo predkladáš - netuším čo si mal tým (a podobne) na mysli...
-
p4ra
Redeemer
lokkju, instalacka si KONTROLUJE velkost media. HASH a podobne zalezitosti nie, ale velkost si kontroluje.
-
hojko
Site Admin
lokkju: Nestrelil som capa. Pri hre Sims bol v jednej verzii zly crack, neviem ci slo o prvu alebo druhu verziu, konkretne jeden z datadiskov k tejto hre. Po stiahnuti cracku a nahradeni tym, ktory bol na CD sa to stalo nepouzitelnym. Riesenim teda bolo napalit hru ako bola (so zlym crackom) a ten novy kopirovat z druheho CD alebo USB kluca. Nikde som nepisal, ze si instalacka vzdy kontroluje velkost media, ale su pripady, kedy tato kontrola prebieha. Pojmom "a podobne" sa da oznacit napriklad kontrola nazvu media, ci ide v pripade DVD o pluskove alebo minuskove media a tiez ci ide o dual dvd, vid. napriklad kontrola media pri navigaciach pre automobil (Audi MMI ma cca. 2-3GB, ale je nutne to napalit na DL DVD+R). Dalej su zname pripady, ked si instalacia kontrolovala, ci je hra instalovana z media alebo z virtualnej mechaniky a ci bezi na pozadi emulator, rovnako nasledna kontrola prebiehala aj v pripade spustania hry/programu.
para: a co potom upravene instalacky pomocou nlite? mam napr. jednu, kde som si pridal drivery potrebne pre moj hw, komplet cd-katalog, antivir. ???
hojko: musim ti opat oponovat. mam kopec original hier a samozrejme aj kopec ilegalnych. tie som riesil rovno pridanim adresara s crackom na niektore z medii s hrou - kde bolo dostatok volneho miesta. samozrejme, ze som NENAHRADIL povodne subory tymi cracknutymi.
ano, kontrola nazvu media sa moze konat, no to je mimo otazky autora tejto temy.
o kontrole ci ide o media "+" alebo "-" alebo dl nema instalacny (potazmo napalovaci) soft ani paru. je to len otazka mechaniky (a verzie fw) - jej schopnosti s tymto pracovat.
a o virualnych mechanikach - nedokazem posudit, nepouzivam to. asi mas pravdu.
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2011, 0:37)
alebo ako priklad: moja stara instalacka wme
hojko: musim ti opat oponovat. mam kopec original hier a samozrejme aj kopec ilegalnych. tie som riesil rovno pridanim adresara s crackom na niektore z medii s hrou - kde bolo dostatok volneho miesta. samozrejme, ze som NENAHRADIL povodne subory tymi cracknutymi.
ano, kontrola nazvu media sa moze konat, no to je mimo otazky autora tejto temy.
o kontrole ci ide o media "+" alebo "-" alebo dl nema instalacny (potazmo napalovaci) soft ani paru. je to len otazka mechaniky (a verzie fw) - jej schopnosti s tymto pracovat.
a o virualnych mechanikach - nedokazem posudit, nepouzivam to. asi mas pravdu.
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2011, 0:37)
alebo ako priklad: moja stara instalacka wme
-
hojko
Site Admin
Vidis, tak nakoniec sme dosli ku kompromisu medzi tvojim a mojim nazorom. Do prilohy si dal instalacku z Windows Millemium, neviem ci to myslis vazne alebo nie, ale je to 10 rokov stary Windows a v tom case bola najlepsia ochrana taka, ked si mal CD v obale a ten si mal polozeny tri metre od pocitaca. Windows XP ci ME nemali ziadnu ochranu, isli pohodlne kopirovat z diskov a urcite sa nas najde na fore par, co si pamatame casy, ked sa na disku nachadzal adresar Win98 a pri kazdom zlyhani ci poskodeni Windowsu doslo k preinstalacii systemu.
-
p4ra
Redeemer
lokkju, presne ako ti napisal hojko. Davas sem velmy zly priklad. V dnesnej dobe, ked mame DRM atd. je ochrana tak pokrocila, ze ani netusis ake vsetky kontroly a kedy prebiehaju. nLite ti overuje VELKOST suboru, ktoru na koniec .iso zapise. Ked potom ty chces to .iso vypalit a buchnes prazdne CD/DVD do mechaniky, tak na zaklade tohto zapisu ti dokaze overit, ci sa na CD/DVD zmesti alebo nie, resp. ci je to pouzitelne alebo nie na nasledny boot disk.
hojko: ukaz mi jednu jedinu ochranu proti kopirovaniu, ktora je pouzita v nt systemoch a davam klobuk dolu. wme instalacku som uviedol len ako priklad a ty sa toho hned chytis ako topiaci sa slamky.
para: co to tu miesas? kto hovori o tom ci sa nieco zmesti/alebo nie na medium? pisalo sa tu o tom ze povodny setup udajne robi checksum media - kontroluje celkovy objem dat a takto vraj posudzuje (ne)originalitu. ja hovorim, ze je to blabol. po implementacii akehoholvek suboru pomocou nlite by to teda podla tejto teorie nefungovalo aj pri zmene velkosti co len o jediny byte. alebo chces povedat, ze nlite nejako zazracne modifikuje povodny instalator? ci ako?
co sa tyka drm - tusis vlastne kde sa pouziva alebo si len "googlil"?
ale da sa aj to obist, ze?
para: co to tu miesas? kto hovori o tom ci sa nieco zmesti/alebo nie na medium? pisalo sa tu o tom ze povodny setup udajne robi checksum media - kontroluje celkovy objem dat a takto vraj posudzuje (ne)originalitu. ja hovorim, ze je to blabol. po implementacii akehoholvek suboru pomocou nlite by to teda podla tejto teorie nefungovalo aj pri zmene velkosti co len o jediny byte. alebo chces povedat, ze nlite nejako zazracne modifikuje povodny instalator? ci ako?
co sa tyka drm - tusis vlastne kde sa pouziva alebo si len "googlil"?
ale da sa aj to obist, ze?
Jasne že môžeš.
Tak isto ako aj Ubuntu (alebo iná distribúcia podporujúca wubi) Máš normálnú inštaláciu ktorú nainštaluješ pri bootovaní a ešte aj software ktorý ti dovolí nainštalovať si ten Linux cez Windows na dual-boot.
A určite keď pozmeníš iso cez nejaký software a vložíš do neho nejaký folder (napr.soft) a nepoškodíš ten bootovací sektor tak by to malo fungovat
Tak isto ako aj Ubuntu (alebo iná distribúcia podporujúca wubi) Máš normálnú inštaláciu ktorú nainštaluješ pri bootovaní a ešte aj software ktorý ti dovolí nainštalovať si ten Linux cez Windows na dual-boot.
A určite keď pozmeníš iso cez nejaký software a vložíš do neho nejaký folder (napr.soft) a nepoškodíš ten bootovací sektor tak by to malo fungovat
Sú iba dve roviny.
Technická - kapacita média a vedomosti na vytvorenie boot CD/DVD.
Legislatívna - legálny SW.
P.S. Dá sa napáliť aj celý PC na DVD pre obnovu ako záloha. Takže bez komplikovanej W inštalácie, iba základný W a obnova zo zálohy, z DVD alebo záložného HDD/net.
Technická - kapacita média a vedomosti na vytvorenie boot CD/DVD.
Legislatívna - legálny SW.
P.S. Dá sa napáliť aj celý PC na DVD pre obnovu ako záloha. Takže bez komplikovanej W inštalácie, iba základný W a obnova zo zálohy, z DVD alebo záložného HDD/net.