napalovacka nechce napalovat DVD-R

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
combo
Amateur
Amateur

napalovacka nechce napalovat DVD-R

Príspevok od používateľa combo »

Zdravim
mam tu taky problem ze moja DVD napalovacka HP-640c nechce napalovat media DVD-R. DVD+R napali normalne. Tento problem mam odvtedy co som preinstaloval winXP. Ak s tym niekto mate skusenosti tak prosim odpiste
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a predtým ti pálila aj mínuska? to je nejaké divné :shock:
combo
Amateur
Amateur

predtym palila vsetko. sak som si robil este zalohu na DVD+R
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a keď dáš DVD-R tak predpokladám že ti vyhodí nejakú chybu. Čo v nej píše? že nekompatibilné médium alebo dačo také? skúsil si hodiť nové drivery?
combo
Amateur
Amateur

nevihodi ziadnu chybu. nechce ho z detekovat, takze sa sprava ako keby tam nebolo ziadne dvd. ked dam napalovat v nere tak chce aby som vlozil dvd a pritom tam je . Daval som aj novy firmware a nepomohlo. Driver som nenasiel novy
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

audiotrack napísal:a keď dáš DVD-R tak predpokladám že ti vyhodí nejakú chybu. Čo v nej píše? že nekompatibilné médium alebo dačo také? skúsil si hodiť nové drivery?
drivery na co???? na napalovacku by som nedaval novy firmware lebo padne zaruka
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

maslo napísal:drivery na co???? na napalovacku by som nedaval novy firmware lebo padne zaruka
ježiš no nikto sa nikdy nepomýlil, že? každý vie že som myslel firmware (aj combo a to je hlavné). No hej, záruka padne, ale iba v prípade že ešte je v záruke. Potom ale nevidím dôvod prečo ju nejde reklamovať.
combo
Amateur
Amateur

v zaruke by este mala byt. A ten firmware som ani nechcel davat novy ale soft co bol k tej napalke mi sa ma sam spytal ci chcem instalovat novy firmware tak som dal ze hej.
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

zaruku urcite nestratis, skus si dat najnovsieho nera, alebo pal cez alcohol 120% a ine napalovacie programy, skus napalovacku vyskusat v inom kompe, skusit ine media DVD-R, ak nepomoze tak format a instalacia na novo windowsu, ak uz ani toto nepojde tak reklamovat napalovacku :wink:
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

ONdr3j napísal:zaruku urcite nestratis, skus si dat najnovsieho nera, alebo pal cez alcohol 120% a ine napalovacie programy, skus napalovacku vyskusat v inom kompe, skusit ine media DVD-R, ak nepomoze tak format a instalacia na novo windowsu, ak uz ani toto nepojde tak reklamovat napalovacku :wink:
nero neni furmware

to audiotrack: sak ovadac a firmware je to iste len som nechapal naco novy kd to je v zaruke
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

ja viem ze nero nieje firmware :evil:
ale novy firmware mu nepomoze, ja by som vyskusal ine media a napalovacku u kamarata ak nepojde tak by som ju reklamoval
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Mám otázku. Je nejaký rozdiel medzi DVD médiami DVD-R a DVD+R? Ak napaľovačka si vie poradiť z oboma tak je to úplne jedno, alebo? Prípadne má to nejaký vplyv na iné DVD mechniky / DVD prehrávače pri ich čítaní atd?
(Mám možnosť kúpiť väčšie množstvo DVD-čiek, ale sú to DVD+R doteraz som používal len DVD-R tak preto sa pýtam)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Hlavny rozdiel je v style zapisu a riadeni Laseru

Na DVD-R sa laser riadi podla LPP (Land Pre Pit) Cize do DVD su vytvorene needitovatelne plosky ktore informuju Logiku mechaniky kde sa na danom disku laser prave nachadza

Na DVD+R sa laser riadi pomocou ADIP (ADress In Pregroove) namodulovanej vlny na povrchu ... Ktora taktiez informuje logiku kde sa nachadza.

A prakticky rozdiel je ze DVD+R je presnejsi pri vyssich rychlostiach citania a ma jednoduchsi algoritmus na nahradu poskodenych dat. (Mierne odolnejsi na chyby zapisu, media, citania) A vseobecne sa hodi na Multi Session a DVD filmy.
DVD-R zase vynika v Suvislom zapise a citani a celkovo su s nim Mechaniky kompatibilnejsie, Ich zapis je lepsie citatelny a cistejsi. Ale pri Nahodnom Seeku je o trosicku pomalsi. Pri suvislom citani napr. Image vyhrava nad DVD+R
Napísať odpoveď