napalovacka nechce napalovat DVD-R
napalovacka nechce napalovat DVD-R
Zdravim
mam tu taky problem ze moja DVD napalovacka HP-640c nechce napalovat media DVD-R. DVD+R napali normalne. Tento problem mam odvtedy co som preinstaloval winXP. Ak s tym niekto mate skusenosti tak prosim odpiste
mam tu taky problem ze moja DVD napalovacka HP-640c nechce napalovat media DVD-R. DVD+R napali normalne. Tento problem mam odvtedy co som preinstaloval winXP. Ak s tym niekto mate skusenosti tak prosim odpiste
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
-
audiotrack
VIP
ježiš no nikto sa nikdy nepomýlil, že? každý vie že som myslel firmware (aj combo a to je hlavné). No hej, záruka padne, ale iba v prípade že ešte je v záruke. Potom ale nevidím dôvod prečo ju nejde reklamovať.maslo napísal:drivery na co???? na napalovacku by som nedaval novy firmware lebo padne zaruka
nero neni furmwareONdr3j napísal:zaruku urcite nestratis, skus si dat najnovsieho nera, alebo pal cez alcohol 120% a ine napalovacie programy, skus napalovacku vyskusat v inom kompe, skusit ine media DVD-R, ak nepomoze tak format a instalacia na novo windowsu, ak uz ani toto nepojde tak reklamovat napalovacku
to audiotrack: sak ovadac a firmware je to iste len som nechapal naco novy kd to je v zaruke
-
Clean_Up
Professional
Mám otázku. Je nejaký rozdiel medzi DVD médiami DVD-R a DVD+R? Ak napaľovačka si vie poradiť z oboma tak je to úplne jedno, alebo? Prípadne má to nejaký vplyv na iné DVD mechniky / DVD prehrávače pri ich čítaní atd?
(Mám možnosť kúpiť väčšie množstvo DVD-čiek, ale sú to DVD+R doteraz som používal len DVD-R tak preto sa pýtam)
(Mám možnosť kúpiť väčšie množstvo DVD-čiek, ale sú to DVD+R doteraz som používal len DVD-R tak preto sa pýtam)
-
Shark NX
Addict
Hlavny rozdiel je v style zapisu a riadeni Laseru
Na DVD-R sa laser riadi podla LPP (Land Pre Pit) Cize do DVD su vytvorene needitovatelne plosky ktore informuju Logiku mechaniky kde sa na danom disku laser prave nachadza
Na DVD+R sa laser riadi pomocou ADIP (ADress In Pregroove) namodulovanej vlny na povrchu ... Ktora taktiez informuje logiku kde sa nachadza.
A prakticky rozdiel je ze DVD+R je presnejsi pri vyssich rychlostiach citania a ma jednoduchsi algoritmus na nahradu poskodenych dat. (Mierne odolnejsi na chyby zapisu, media, citania) A vseobecne sa hodi na Multi Session a DVD filmy.
DVD-R zase vynika v Suvislom zapise a citani a celkovo su s nim Mechaniky kompatibilnejsie, Ich zapis je lepsie citatelny a cistejsi. Ale pri Nahodnom Seeku je o trosicku pomalsi. Pri suvislom citani napr. Image vyhrava nad DVD+R
Na DVD-R sa laser riadi podla LPP (Land Pre Pit) Cize do DVD su vytvorene needitovatelne plosky ktore informuju Logiku mechaniky kde sa na danom disku laser prave nachadza
Na DVD+R sa laser riadi pomocou ADIP (ADress In Pregroove) namodulovanej vlny na povrchu ... Ktora taktiez informuje logiku kde sa nachadza.
A prakticky rozdiel je ze DVD+R je presnejsi pri vyssich rychlostiach citania a ma jednoduchsi algoritmus na nahradu poskodenych dat. (Mierne odolnejsi na chyby zapisu, media, citania) A vseobecne sa hodi na Multi Session a DVD filmy.
DVD-R zase vynika v Suvislom zapise a citani a celkovo su s nim Mechaniky kompatibilnejsie, Ich zapis je lepsie citatelny a cistejsi. Ale pri Nahodnom Seeku je o trosicku pomalsi. Pri suvislom citani napr. Image vyhrava nad DVD+R