Napetie CPU klesa...

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
XavierX
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Napetie CPU klesa...

Príspevok od používateľa XavierX »

je to normále že keď využívam PC takmer naplno, teda prerabam avi na DVD v NEROvi tak my klesne voltáž z 1,37V na 1,26 - 1,28V. PLS či je to normalne alebo my throttluje(vynechávanie pracovných taktov) CPU alebo... prečo???
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Co mas za masinu, hlavne zdroj a v com to merias?
XavierX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

No tak Zdroj: to je dáke NoName za 700SK 400W, Intel Pentium D 805 2,66GHz @ 3,2GHz. a meriam to v Evereste a v Cpuz. A klesá až na 1,25V
pato83
Addict
Addict

Dost mozne, ze je to prave kvalitou toho zdroja. Iba ten procesor ma odber v zatazi na zakladnych taktoch okolo 95w plus grafika a ostatny hardware. Takze je dost mozne, ze pri takej zatazi uz nedokaze udrzat stabilne napatie. Ale to je len moj nazor. Urcite by bol vhodnejsi daky fortron, kvalitny a pritom lacny zdroj. Vid Misokgb :) Takty mas uz na urovni d 840, ktorá má v zátazi az 130 w. Jeden program, neviem ci nie sisoft sandra, dokazal zobrazit aj momentalnu spotrebu cpu. Mozno aj everest vo full verzii. Ja pouzivam home, takze ti neviem povedat.
XavierX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

a nevieš náhodou dáky soft na ktorom by sa to teda dalo otestovať???
pato83
Addict
Addict

Central brain identifier v prilohe, rozbal a spusti :) Pod zalozkou Mobility , ukoncis stlacenim ESC. Aj mne to dlhsie trvalo :)
Prílohy
cbid83b.zip
Only for AMD processors :)
(275.62 KiB) 52 stiahnutí
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ziadny program ti nezobrazi realnu aktualnu spotrebu systemu. Tento to odhaduje na zaklade % zatazenia procaku a jeho maximalnej spotreby, ktora pri intele nieje udavana ako realna maximalna, ale typicka spotreba. U AMD je to skutocne maximalna spotreba.
pato83
Addict
Addict

Pozeral som TDP procesorov rady Pentium D, tak jeho 805 mala 95 W, t.j. maximalna spotreba +/-, on ma takt 3.2GHz t.j. 840 s TDP 130 W. Tak ked to pocita percentualne, tak je to relativne dost presne, jednotky wattov plus minus pri maximalnom zatazeni, ci nie?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Mas tie wattaze zmerane multimetrom?
pato83
Addict
Addict

To nie, ja sa len pytam, pokial oficialne zdroje uvadzaju TDP /max spotreba / tak by mali byt presne. Ale to bola skor otazka na teba, ake su rozdiely, ja sa len pokusam na nieco prist.
XavierX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

tie watáže my napísalo v Evereste takto:
Typický príkon 95 - 130 W (v závislosti na takte)
Maximálny príkon 130 - 163 W (v závislosti na takte)
sakra ved to žere viac ako chladnička :D
takže asi budem predsa len musieť potom zainvestovať do Zdroja :?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Mali by, ale nie su. Je to orientacne. U AMD presnejsie, u Intelu o cosi menej. Ale presne hodnoty si z prstu nevycucam. Kazdopadne to nema s temou moc spolocneho. Problem by som videl v zlom napajani dosky, alebo nekvalitnom zdroji. A Noname 400W za 700 korun veru ziadna kvalita nebude :-)
XavierX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ok teda tak buduci mesiac asi kúpim toto:
http://www.amishop.sk/zbozi/fortron-650 ... ?p=z:87482
ak mate nejake návrhy ohľadne niečoho lepšieho v rovnakej cene tak budem len rád
pato83
Addict
Addict

No ale ja netvrdim, ze je to presne tych 130 w, to som netvrdil ani v predoslych postoch. Ja tvrdim, ze je tu urcita predstava, mozno rozmedzie plus minus 5 wattov. O to by sa predsa mohol opriet, aby odhadom mohol vediet spotrebu svojej zostavy pri plnom zatazeni. Tu nikto nehovori o presnosti na desatiny wattu.

Edit: Ten zdroj, ked som videl, tak mi po dlhsom case zabehlo :D To vobec nie je nutne kupovat 620 W zdroj, uplne ti postaci blue storm 500W, pripadne ked mozes tolko investovat, tak sa mozes pozriet aj po dacom exkkluzivnejsom ako enermax liberty /odnimatelne kabely, aktive pfc, maximalne tiche/ , pripadne ine ako seasonic, akasa alebo tagan.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Nikdy nedosiahnes, aby napatie na CPU nekolisalo... Jednak je to v norme a druhak by si musel mat EXTREMNE stabilizovany zdroj a super filtraciu na doske, ktoru nedosiahnes. Dalej pripojenie pinov do ZIF/LGA socketu, dalsi odpor navyse... Nie je o com tuto... Keby si chcel maximalne stabilizovat napajanie, kvalitny zdroj, k tomu kvalitna UPS, a aj tak by ti to kolisalo, moze mat doska aj 100 fazove napajanie, tak to nevyfiltrujes. A je normalne, ze v zavislosti od zataze kolise napatie CPU... Jo, kupil by som lacneho Fortrona, ktory aspon ako tak svoje hodnoty drzi... :wink:
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

t0m4s3 napísal:Mas tie wattaze zmerane multimetrom?
"wattaz" multimetrom nezmeras. Na to potrebujes wattmeter, ktory len tak hocikto doma nema. Mozes si akurat zmerat prud a napätie, ale z toho si vypocitas aj tak iba zdanlivy prikon cize aj tak ti to je na nic.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

misokgb napísal:Nikdy nedosiahnes, aby napatie na CPU nekolisalo...
Je jasne, ze napatia bude kolisat, ale pri kvalitnom zdroji a doske aspon kolise v nejakych medziach, ktore su v norme a na osciloskope to nevyzera ako pri zemetraseni 8meho stupna.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

XavierX, trapis sa podla mna uplne zbytocne. zakladne napatie u D805-ky je 1,264V. tebe kleslo na 1,25V co je rozdiel 0,014V. cize zanedbatelny. ak je system stabilny aj po pretaktovaní, tak sa tym nema cenu zatazovat.
Napísať odpoveď