Napetie CPU klesa...
Napetie CPU klesa...
je to normále že keď využívam PC takmer naplno, teda prerabam avi na DVD v NEROvi tak my klesne voltáž z 1,37V na 1,26 - 1,28V. PLS či je to normalne alebo my throttluje(vynechávanie pracovných taktov) CPU alebo... prečo???
Dost mozne, ze je to prave kvalitou toho zdroja. Iba ten procesor ma odber v zatazi na zakladnych taktoch okolo 95w plus grafika a ostatny hardware. Takze je dost mozne, ze pri takej zatazi uz nedokaze udrzat stabilne napatie. Ale to je len moj nazor. Urcite by bol vhodnejsi daky fortron, kvalitny a pritom lacny zdroj. Vid Misokgb
Takty mas uz na urovni d 840, ktorá má v zátazi az 130 w. Jeden program, neviem ci nie sisoft sandra, dokazal zobrazit aj momentalnu spotrebu cpu. Mozno aj everest vo full verzii. Ja pouzivam home, takze ti neviem povedat.
Central brain identifier v prilohe, rozbal a spusti
Pod zalozkou Mobility , ukoncis stlacenim ESC. Aj mne to dlhsie trvalo 
- Prílohy
-
- cbid83b.zip
- Only for AMD processors :)
- (275.62 KiB) 52 stiahnutí
Ok teda tak buduci mesiac asi kúpim toto:
http://www.amishop.sk/zbozi/fortron-650 ... ?p=z:87482
ak mate nejake návrhy ohľadne niečoho lepšieho v rovnakej cene tak budem len rád
http://www.amishop.sk/zbozi/fortron-650 ... ?p=z:87482
ak mate nejake návrhy ohľadne niečoho lepšieho v rovnakej cene tak budem len rád
No ale ja netvrdim, ze je to presne tych 130 w, to som netvrdil ani v predoslych postoch. Ja tvrdim, ze je tu urcita predstava, mozno rozmedzie plus minus 5 wattov. O to by sa predsa mohol opriet, aby odhadom mohol vediet spotrebu svojej zostavy pri plnom zatazeni. Tu nikto nehovori o presnosti na desatiny wattu.
Edit: Ten zdroj, ked som videl, tak mi po dlhsom case zabehlo
To vobec nie je nutne kupovat 620 W zdroj, uplne ti postaci blue storm 500W, pripadne ked mozes tolko investovat, tak sa mozes pozriet aj po dacom exkkluzivnejsom ako enermax liberty /odnimatelne kabely, aktive pfc, maximalne tiche/ , pripadne ine ako seasonic, akasa alebo tagan.
Edit: Ten zdroj, ked som videl, tak mi po dlhsom case zabehlo
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Nikdy nedosiahnes, aby napatie na CPU nekolisalo... Jednak je to v norme a druhak by si musel mat EXTREMNE stabilizovany zdroj a super filtraciu na doske, ktoru nedosiahnes. Dalej pripojenie pinov do ZIF/LGA socketu, dalsi odpor navyse... Nie je o com tuto... Keby si chcel maximalne stabilizovat napajanie, kvalitny zdroj, k tomu kvalitna UPS, a aj tak by ti to kolisalo, moze mat doska aj 100 fazove napajanie, tak to nevyfiltrujes. A je normalne, ze v zavislosti od zataze kolise napatie CPU... Jo, kupil by som lacneho Fortrona, ktory aspon ako tak svoje hodnoty drzi...