NAS Synology DS213+ alebo HP Proliant N40L ?
NAS Synology DS213+ alebo HP Proliant N40L ?
Ahojte, plánujem kúpiť NAS server do domácnosti, ale natrafil som na:
HP ProLiant MicroServer N40L, ktorý je parametrami úplne niekde inde. Rozhodujem sa medzi Synology DS213+ a týmto Hpčkom.
To HP je teraz aj v dobrej cene, Agem 189 € - http://www.agem.sk/produkt/serv-hp-prol ... 22611.html
Len ma odrádza záruka 12 mesiacov.
Čo vy nato ? Na to HPčko by som dal Windows Home Server 2011. A čo očakávam ? Streamovanie obsahu, aj 1080p do tabletu, mobilu, a prístup cca. dvoch PC na tento server.
Ďakujem
HP ProLiant MicroServer N40L, ktorý je parametrami úplne niekde inde. Rozhodujem sa medzi Synology DS213+ a týmto Hpčkom.
To HP je teraz aj v dobrej cene, Agem 189 € - http://www.agem.sk/produkt/serv-hp-prol ... 22611.html
Len ma odrádza záruka 12 mesiacov.
Čo vy nato ? Na to HPčko by som dal Windows Home Server 2011. A čo očakávam ? Streamovanie obsahu, aj 1080p do tabletu, mobilu, a prístup cca. dvoch PC na tento server.
Ďakujem
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: NAS Synology DS213+ alebo HP Proliant N40L ?
Proliant je úplne inde, ako si napísal a 12 mesačnej záruke nerozumiem. Priamo zo stránky HP s CarePackom je s 5 ročnou zárukou. Hmm.
nevadi, uz som zobrl hp. agem 189 €, alza 360 €... no nekupt to 
uz len nejaky schopny system do toho zohnat, rozmyslam nad tym windows home server 2011 ale neviem ho nikde zohnat okamzite. hmm.
uz len nejaky schopny system do toho zohnat, rozmyslam nad tym windows home server 2011 ale neviem ho nikde zohnat okamzite. hmm.
Tú 12 mesačnú záruku poskytuje AGEM, 5 ročnú záruku poskytuje HP... otázne od ktorého dátumu. To HP určite bude bazárovka na sklade Agemu, nejaký vrátený tovar od zákazníka alebo z nejakého dôvodu použitá zostavička. Aj Alza ponúka bazár na sklade s 12 mesačnou zárukou... keby ten tovar bol čisto nový, zo zákona by tam mala byť minimálne 24 mesačná záruka.
//aha, oki...
//aha, oki...
bazar alebo vrateny by to nemal byt, maju este 2 kusy za tu istu cenu. uvidim ked to dnes kolega prinesie.
EDIT:// s HP to maju nejak divne, aj pri PC a inych servroch tam maju: Záruka pre firmy 12 a pre fyzické osoby 24 mesiacov
EDIT:// s HP to maju nejak divne, aj pri PC a inych servroch tam maju: Záruka pre firmy 12 a pre fyzické osoby 24 mesiacov
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
áno, tak je to všade na našom [sku*venom] Slovensku. Právnicka osoba má 12, fyzická 24 od zákona. Nepýtajte sa ma prečo, tu by sa vedel kompetentne asi vyňadriť Peter-Retep.
tak je to doma, všetko original zabalene, tak som rad. je k tomu windows 2008 r2 tak tam asi prasknem to, windows home server 2011 by som asi zbytocne kupoval ked vychádzaju z 2008 r2.
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2013, 16:55)
Nemáte niekto skúsenosti s kupovaním licencií tu: http://prathaprabhu.blogspot.sk/ ?
Viem, že na fórach sú jeho MSDN iso, tak by to mohlo byť OK.
Dík
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2013, 16:55)
Nemáte niekto skúsenosti s kupovaním licencií tu: http://prathaprabhu.blogspot.sk/ ?
Viem, že na fórach sú jeho MSDN iso, tak by to mohlo byť OK.
Dík
-
viliammmmm
Novice
AHoj , mozes prosim napisat ako si za cca rok spokojny s HP microserverom.
Rozhodujem sa presnemedzi SYNOLOGY a HPmicrosever.
Budem ti velmi vdacný.Je tam na HP nejaky HDD strop? napr ako u SYNOLOGY zých 8TB,.
MOHOL by som napr: do HP dat 4 4TB HDD ciže 16TB? len teoretizujem (:
A este k softu. niekomu sa podarilo dat do HP synology soft.
DAKUJEM VILO
Rozhodujem sa presnemedzi SYNOLOGY a HPmicrosever.
Budem ti velmi vdacný.Je tam na HP nejaky HDD strop? napr ako u SYNOLOGY zých 8TB,.
MOHOL by som napr: do HP dat 4 4TB HDD ciže 16TB? len teoretizujem (:
A este k softu. niekomu sa podarilo dat do HP synology soft.
DAKUJEM VILO
čau, no momentálne tam mám 1TB black wd na systém (viem zbytocnost, ale nemal som ho kde pouzit a stale drzi ..
. na dáta mám 2x 3TB WD Red (zrkadlovo) . Mám tam Windows home server 2011 a v podstate som spokojný. Ono ja z toho celého potencíalu využívam asi tak 10% mozno menej, pretože to mam len ako sklad dát a mam tam nahodeny jdownloader. server mam umiestneny tak aby ma nerušil, v podstate ide 24/7. skusal som odber pri pozerani fhd filmu a stahovaní naraz, neprekrocil 30 W. nevem, opytaj sa konkretne veci, ak budem vediet odpoviem. chystam sa ho preinstalovat znova a ponastavovat podla nejakych clankov z pctuning.cz.
pristihol som sa ale pri myslienke, zeby som ho vymenil za nejaky 4 diskovy synology, paci sa mi jednoduchost a appky na mobil
predpokladam, že aj natom synology sa da nieco nahodit aby to vedelo stahovat z sharerapid a pod .. nieco ako jdownlaoder.
no a k tym diskom, myslim ze obmedzenie tam neuzde, 4x4tb by to malo dat v pohode. budes ale muset prerobit vnutro, resp. namiesto dvd mechaniky dat systemovy disk a do 4 pozicii disky na data.
pristihol som sa ale pri myslienke, zeby som ho vymenil za nejaky 4 diskovy synology, paci sa mi jednoduchost a appky na mobil
no a k tym diskom, myslim ze obmedzenie tam neuzde, 4x4tb by to malo dat v pohode. budes ale muset prerobit vnutro, resp. namiesto dvd mechaniky dat systemovy disk a do 4 pozicii disky na data.