nastavenie kodovania pre vsetkych
nastavenie kodovania pre vsetkych
da sa nejakym scriptom (PHP) nastavit vsetkych uzivatelom rovnake kodovanie ? kodovanie je nastavene aj v mysql aj v php suboroch rovnake ale ja mam FF a kamarat Operu a niekedy sa stane ze jemu zobrazi v poriadku a mne nie... da sa to nejako nastavit ?
presne tak ako píše chrono, ešte k tomu dodám, že nestačí správne nastaviť kódovanie v jazykovom balíčku, ale v celom komplexe, čiže aj v DB a pripojenie k DB, a tie súbory treba aj uložiť v tom kódovaní,
v podstate je potrebné aby všade bolo rovnaké kódovanie, v určitých prípadoch je možno použiť isté odchylky, ale to sa práve vypomstí pri používaní rôznych prehliadačov,
ja tiež používam php-fusion, a tiež firefox, s kódovaním som nemal žiadny problém, treba to len správne nastaviť, k opere sa nevyjadrujem nepoužívam, a aj tak píšeš, že problémy sa zjavujú v FF,
to že rôzne prehliadače sa rôzne správajú, je stará a známa vec, a keď k tomu prirátaš aj nekorektne nastavené kódovanie, tak sa potom nečuduj, že ti to blbne
v podstate je potrebné aby všade bolo rovnaké kódovanie, v určitých prípadoch je možno použiť isté odchylky, ale to sa práve vypomstí pri používaní rôznych prehliadačov,
ja tiež používam php-fusion, a tiež firefox, s kódovaním som nemal žiadny problém, treba to len správne nastaviť, k opere sa nevyjadrujem nepoužívam, a aj tak píšeš, že problémy sa zjavujú v FF,
to že rôzne prehliadače sa rôzne správajú, je stará a známa vec, a keď k tomu prirátaš aj nekorektne nastavené kódovanie, tak sa potom nečuduj, že ti to blbne