nastavenie kodovania pre vsetkych

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
neppo
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

nastavenie kodovania pre vsetkych

Príspevok od používateľa neppo »

da sa nejakym scriptom (PHP) nastavit vsetkych uzivatelom rovnake kodovanie ? kodovanie je nastavene aj v mysql aj v php suboroch rovnake ale ja mam FF a kamarat Operu a niekedy sa stane ze jemu zobrazi v poriadku a mne nie... da sa to nejako nastavit ?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Možno je to problém v nastavení servera.
neppo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa neppo »

problem je to ze zalezi ake kodovanie mas v prehliadaci a ze je to php fusion... problem som vyriesil tak ze som dal nastavit kodovanie skoro do vsetkych suborov... dufam ze to ide vsetkym... problem vyrieseny zatial... tak mozete :lock:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Tak máš potom zle nastavené kódovanie v jazykovom balíčku. Php-fusion som skúšal, a žiadny problém tam nebol.
zupanok
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zupanok »

presne tak ako píše chrono, ešte k tomu dodám, že nestačí správne nastaviť kódovanie v jazykovom balíčku, ale v celom komplexe, čiže aj v DB a pripojenie k DB, a tie súbory treba aj uložiť v tom kódovaní,
v podstate je potrebné aby všade bolo rovnaké kódovanie, v určitých prípadoch je možno použiť isté odchylky, ale to sa práve vypomstí pri používaní rôznych prehliadačov,
ja tiež používam php-fusion, a tiež firefox, s kódovaním som nemal žiadny problém, treba to len správne nastaviť, k opere sa nevyjadrujem nepoužívam, a aj tak píšeš, že problémy sa zjavujú v FF,
to že rôzne prehliadače sa rôzne správajú, je stará a známa vec, a keď k tomu prirátaš aj nekorektne nastavené kódovanie, tak sa potom nečuduj, že ti to blbne
Napísať odpoveď