Nastavenie siete medzi dvoma PC

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
icefiresr
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Nastavenie siete medzi dvoma PC

Príspevok od používateľa icefiresr »

Zdravim,
moja siet doma vyzera nejako takto:
//Obrazky vkladaj do prilohy.

Potreboval by som spristupnit PC1 a PC2 z nakresu tak, aby bolo mozne z jedneho PC na druhom prehliadat obsah HDD a teda aj medzi nimi kopirovat, ako keby boli na jednej sieti a zaroven ich mat pripojene na internet sucasne.

Je to mozne spravit to tak, aby sa nedalo z vonkajsieho prostredia (internetu) na tieto HDD pristupovat? Na oboch PC je Windows 7.

Vdaka za kazdy tip. Ak tiez poznate nejaky program na vzdialenu spravu plochy druheho PC, aby sa na nom dalo pracovat bez fyzickej nutnosti byt u neho, by bolo tiez fajn napisat :)
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Nastavenie siete medzi dvoma PC

Príspevok od používateľa mathev »

je moznost vymenit router so swichom respektive routrom neroutovat ?
program na spravu plochy - logmein
icefiresr
Addict
Addict

Ak je logmein od tych istych tvorcov, ako hamachi, uz som to skusal a bolo to nemastne-neslane. Skor hladam nieco lepsie.

Nie je absolutne ziadne moznost vymenit Router so Switchom a router routruje, je to potrebne, kedze vytvara Wifi Siet.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

router routuje kedze vytvara wifi siet? tomuto zdovodneniu nerozumiem. co to s tym ma spolocne

ja tam podla toho ako som pochopil obrazok vidim jeden zbytocny router ktory sa da pouzit ako swich+AP a problem sa tym velmi jednoducho vyriesi
icefiresr
Addict
Addict

Zbytocny ten router nie je, lebo su nan napojene cez Wifi dalsie zariadenia. Jeho lokalizaciu tiez nemozem zmenit, vzhladom na charakter budovy musi byt tam kde je. Cize ho nemozem vyuzivat ako AP alebo switch. Keby to bolo take jednoduche, sam by som to v prvom rade aj tak spravil.

Jedina prekazka v uspesnom nastavi sieti spociva v samotnom nastaveni routra tak, aby umoznil viditelnost zariadeni v sieti, konkretne oboch PC. Skusim sa obratit na zahranicne fora zaoberajuce sa vylucne sietami, kedze tu presnu odpoved nemozem ocakavat ohladne konfiguracii zariadenia. Vsade na takychto forach mi radia zmenit topologiu siete, co je jedine, co vacsina ludi dokaze poradit, ale nikto nevie pochopit, ze je to v mnohych pripadoch nemozne/nevedie to k rieseniu primarneho problemu, ktory spociva iba v samotnom nastaveni zariadenia.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no stale si nepovedal preco by ten router mal routovat a nie bridgovat ale budiz.... mne to je v podstate jedno ale tebe ako laikovi je najjednoduchsie poradit "vypni na routeri DHCP server a prepoj na routeri kabel z wan portu do hociktoreho LAN"

pochop ze na tom obrazku nemas popisane ip adresy nemas tam napisane odkial ti ide kam internet , ci mas DHCP server na tej sieti kde je PC2, co je brana do internetu pre siet....
icefiresr
Addict
Addict

Router ma DHCP vypnute a Bridge mode nepodporuje. Ak potrebujes nejake screeny koonfiguracie, rad ich samozrejme poskytnem.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mozno by sme mohli zacat elementarnymi zakladmi
1) pokial mas ten router zapojeny tak ze nestrcis nic do WAN ale budes pracovat iba s LAN portami bude sa ti spravat ako obycajny transparentny bridge respektive obycajne viacportove AP (to znamena ze pocitace sa navzajom budu vidiet takisto ako by si ich mal strcene do swichu plus sa budu takisto vidiet s pocitacmi ktore su prihlasene do WIFI)

2) takze teraz mame modelovu situaciu ze mame odroutovanu siet 1 co je ten horny swich, do druhej siete ktora nam vystupuje za routrom!

-tuto siet za routerom odporucam zrusit a zapojit tak ako som napisal v bode 1 to znamena spravime z toho routera blbe APso swichom tak ze nepouzijeme na routri WAN port a nehame ho prazdny (samozrejme kedze mame na sieti pred prvym swichom DHCP server musime ho na LAN strane toho routru vypnut !)

tymto docielime to ze obidve siete sa "zlucia do jednej a vsetky pocitace budu dostavat IP adresy od DHCP servera ktory je este pred swichom (pravdepodobne kedze to z tvojho nakresu nedokazem zistit)

takze zhrnieme si postup do bodov
1) vypnes na routri DHCP server vo web rozhrani
2) prepojis swich s routrom tak ze kabel na routri pojde do portu oznaceneho LAN
3) prepojis PC1 s routrom tak ze kabel pripojis do portu LAN

tak teraz mame vsetky pocitace v jednej sieti (aj tie co su pripojene kablami aj tie co su pripojene cez wifi )

(takze pokial este stale trvas na tom ze chces tu siet cez ten router routovat prosim o vysvetlenie ze preco je to take potrebne)
icefiresr
Addict
Addict

DHCP server mathev ani nie je zapnuty, dnes som volal providerovi. Absolutne tiez neprichadza do uvahy, aby som zariadenia menil, proste to nie je mozne, to som uz tiez pisal... 3 prispevky pred tymto.

Vsetky riesenia, ktore navrhujes su neuskutocnitelne pre mna :/ Neviem, ako to mam este popisat, aby si to pochopil, ze tu siet nemozem menit (budova, rozvody, dosah Wifi apod.). Keby to bolo take jednoduche, tak sem nepisem a sam tie dve zariadenia medzi sebou vymenim. Ale vdaka za pomoc, ako vzdy si musim pomoct sam :nono:
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no nic nema zmysel ti radit kedze si zjavne nepochopil o co mi ide.

povedz mi kde som pisal ze mas nejake zariadenia menit?

ako ti ma vobec niekto poradit ked ani sam nevies napisat nejaky zrozumitelny popis tvojej situacie?

vies mne by stacilo napisat konkretny dovod ze preco chces routrom routovat ale nenapisal si nic ine ako "proste to nejde"

z tvojho planiku sa nedozvie nikto nic.

ked chces riesenie problemu nakresli taky planik v ktorom bude popis IP adries VSETKYCH zariadeni v sieti
napis ake konkretne typy zariadeni v tej sieti mas
napis aka ip je na WAN strane routra a aka je IP na LAN strane routra
nakresli planik aj s tym co je pripojene na tu ciaru ktora smeruje zo swichu hore
napis aku IP adresu ma zariadenie ktore ti robi branu do internetu (to bude to co je navrchu nad swichom ale neni na planiku)

pochop ze takato debata nema vyznam pokial nenapises aspon trosku viac ako si napisal doteraz lebo s odpovedami " proste to nejde " je diskusia onicom.
icefiresr
Addict
Addict

Chapem tvoju snahu pomoct a som za to vdacny, takze K+.

Do sieti sa ale tak velmi nevyznam, ale vcera sa mi to konecne podarilo spojazdnit. Dokonca som nastavil UltraVNC, takze som maximalne spokojny.
Napísať odpoveď