nastavenie T-Mobile modemu a WiFi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Bagi
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

nastavenie T-Mobile modemu a WiFi

Príspevok od používateľa Bagi »

Ahojte, nema dakto skusenost s nastavenim WiFi siete na AirLive WL-5460AP a T-Mobile modemu Flarion.

Na internet pouzivam modem T-Mobile ktory ma aj ethernet, to som chcel spojit s Airlivom aby mi po dome vysielal WiFi siet, ale ked som nastavil DHCP na tom airlive tak stale mi ide iba jeden PC, bud cez Wifi alebo cez kabel, ale nikdy nie 2 PC naraz, a ked do toho AP nepichnem ethernet kabel od T-mobilu, tak to AP pekne vysiela a prideluje IP, ale ked tam dam ethernet od T-mobile tak do zrusi DHCP AP, a prideli jednemu PC IP daku T-Mobilacku (10.xxx.xxx.xxx) a na druhy PC neda nic....ako mam to AP nastavit? :(

Dakujem.
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

Mas to dobre zapojene? Lan2 sa stava Wan portom. A mas v1 alebo v2 toho AP?
Bagi
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Walky napísal:Mas to dobre zapojene? Lan2 sa stava Wan portom. A mas v1 alebo v2 toho AP?
no toto presne neviem, skusim to dat do LAN 2, a nastavit to AP netreba niako specialne ze? staci ked mu dam DHCP trebarz 192.168.3.10-15 a zakladnu IP AP dam 192.168.3.1 a malo by to chodit?

Dik
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

tento isty problem sme mali aj my ked este na intrakoch nebol net tak sme si dali net od ty-debilu a ze routrom to rozosleme na cele poschodie co sme sa skladali ... ibaze problem bol ze tiez vzdy siel net iba na jednom PC... tak som zistoval a zistoval a prisli sme nato ze flarion je tak nastaveny aby pridelil net prave iba jednemu uzivatelovy ... tak sme to potom vyriesili tak ze sme moj komp puzivali ako server ... s flarionu siel cez usb net do kompu a cez sietovku sme ho posielali do routra ... inaksie riesenie nas vtedy nenapadlo a neviem ci aj inaksie je ...
Bagi
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ale logicky by to malo ist, lebo ty vlastne routrom sporavis ako druhu siet, a vlastne to AP/Router by sa mal spravat ako to tvoje spominane PC, a potom na vystupe toho AP (wifi) by malo spravit druhu siet na ktoru sa moze pripojit neobmedzeny pocet PC.
ci?

....len pre info akurat som volal do T-Mobile a ze to musi fungovat ze to nemaju niako bloknute
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

neviem ako je to teraz ... toto co som ti pisal bolo pred 2-3 rokama ... no malo by to fungovat ... vela veci by malo fungovat a nejde ... a to volanie do t-mobilu ja som im tam vtedy ties niekolo krat volal a ties mi vraveli ze to ma ist no potom raz to nezdvihla njaka sliepka ale chlap a ten mi povedal ze mi to nepojde ...
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

Klikni na TCP/IP a tam skus nastavit DHCP na Server.
Napísať odpoveď