Nastavenie verejnej IP
Nastavenie verejnej IP
Ahojte, mám trošku menší problém s verejnou ip adresou. Verejnu IP mám pridelenú od správcu ale je viditeľná len po anténu konkrétne po switch potom sa ip adresy delia na lokálne ip . Ako nastavím/povolím porty alebo nejak pridelím IP na môj konkrétny pc ? Diki za rady

Re: Nastavenie verejnej IP
tzn. ze nemas verejnu IP
porty sa povoluju na NATe (router) takze s tym musis za spravcom
porty sa povoluju na NATe (router) takze s tym musis za spravcom
ale mám verejnú ip pridelenú volal som správcovi a tá verejná je ale ako hovorím po anténu. Dajú sa porty povoliť aj cez switch ?
tak ked to beries takto, tak KAZDY kto je na nete ma verejnu IPcku
to ci sa za nou schovava 1 PC alebo 1000 PC je jedno? nie
este raz, nemas verejnu IP
verejna IP je ked tu IPcku mas na SVOJOM zariadeni (router) a nie na nejakom spravcovskom ktore je az za 10timi routrami
ale to nemeni nic na tom ze preposielat porty by nemal byt problem...ak to nebude problem pre spravcu samozrejme
to ci sa za nou schovava 1 PC alebo 1000 PC je jedno? nie
este raz, nemas verejnu IP
verejna IP je ked tu IPcku mas na SVOJOM zariadeni (router) a nie na nejakom spravcovskom ktore je az za 10timi routrami
ale to nemeni nic na tom ze preposielat porty by nemal byt problem...ak to nebude problem pre spravcu samozrejme
Tak čo mi ten spŕavca potom táral,že ju mám pridelenú ? aj keď si dám nejakú strankú kde mi zistí ip tak tam figuruje tá verejná 
@DwDckQo
figuruje tam IP pod ktorou sa pripajas ale pre teba nieje verejna
figuruje tam IP pod ktorou sa pripajas ale pre teba nieje verejna
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
DwDckQo: ked ti povedal ze mas verejnu ip, tak tu ipcku ma router (nie switch, ten nema ziadnu ip) ktory je u teba doma, to znamena ze mas verejnu ip.
otazne je, ci sa dostanes do nastavenia toho routru a dokazes si presmerovat porty. mas od neho heslo alebo nie?
otazne je, ci sa dostanes do nastavenia toho routru a dokazes si presmerovat porty. mas od neho heslo alebo nie?