Nastavenie Wifi Router ASUS RT-G32

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
luto
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nastavenie Wifi Router ASUS RT-G32

Príspevok od používateľa luto »

Ahojte, uz par dni sa trapim s nastavenim tohoto routeru. Kupila si ho znama, lebo jej ho doporucili v predajni, ako jednoduchu instalaciu cez utilitu. Testoval som ho aj doma a nefunguje ako ma, alebo to neviem nastavit ... :roll:

Takze postup: Internet poskytuje Martico v kablovych rozvodoch, ktory je pripojeny na modem zn.Motorola a sietovym kablom do PC. Vsetko ide ako ma.
Po pripojeni Routeru, bol chvilu problem s komunikaciou routeru, ale ta sa vyriesila zmenou jeho IP adresy zo 192.168.1.1 na 192.168.1.200. Vybral som si ju nahodne, bola v tolerancii rozsahu IP adries.
Niekde na googli som sa docital, ze internet z modemu by sa mal priviest len do sietovky teda vstup LAN nie WAN alebo na routery tohto modelu je vstup oznaceny Internet. Skusal som oba, jedine co fungovalo bola sietovka, internetove data nesli. Dalej som skusil v routri vypnut DHCP server a Routovanie. Parada, internetove data zacali fungovat, ale iba po Lan kabli, wifi-nou uz nie. A zaroven sa uz nedalo dostat na router po naklikani zmenenej IP 192.168.1.200 . Pokial som nevypol DHCP server a Ruotovanie, do nastaveni sa dalo dostat, ale nesli internetove data.

Poprosim kazdeho, kdo ma s niecim podobnym skusenosti, alebo sa tomu rozumie, nech napise. Ak to nebude fungovat, dam to na reklamaciu, len nerad by som reklamoval nieco, co mozno funguje, len ja to neviem nakonfigurovat. Dakujem

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2010, 10:02)
Nikdo ziaden napad, preco to nefunguje ?? :roll: Este chvilu pockam a ked nic, tak supnem na Reklamaciu.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Nastavenie Wifi Router ASUS RT-G32

Príspevok od používateľa hrban »

neviem ako je riešený internet na tom Martico ale mrkni sa do siečovách pripojení vo windowse či máš nastavená na automatické pridelenie IP adries
najlepšie by bolo nastaviť MAC adresu toho routru na takú istú ako má PC a pichnúť sieťový kábel z modemu do WAN portu a zapnúť DHCP
vo WAN interface nastav pridelenie IP autpmaticky (ak je tak aj v PC, keď je pripojený bez routru, iba čisto s modemom)
v LAN interface nastav IP 192.168.2.1 (na tú sa budeš pripájať keď budeš chcieť nastavovať router potom)
vo wireless zapni DHCP a nastav na 192.168.2.100-192.168.2.200 a malo by to ísť
SC0U7
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SC0U7 »

ja mám ten istý router , všetko šlape jak má len chcem zmeniť názov wifi a dať tam heslo aby sa mi tam nemohol niekto cudzí prihlásiť. Len mi to nejde. Kliknem na wireless a tam sa to tuším nastavuje, no nejde mi dať apply! neviete čo s tým?
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

SC0U7 napísal:ja mám ten istý router , všetko šlape jak má len chcem zmeniť názov wifi a dať tam heslo aby sa mi tam nemohol niekto cudzí prihlásiť. Len mi to nejde. Kliknem na wireless a tam sa to tuším nastavuje, no nejde mi dať apply! neviete čo s tým?
Skús íst do routra cez iný prehliadač.
Napísať odpoveď