nastavenie WiFi siete
nastavenie WiFi siete
caute ludia, potrebujem pomoct, chcem si s kamosom urobit klasicku LAN siet, ale sposobom cez AP, lebo sme od seba cca 150 m, ale super viditelnost, bez stromov ani nicoho. Dalo by sa to len cez AP - cka alebo asi by trebalo dokupit ext. antenu ??? a dalsia vec je ze nikde pri AP-ckach v cennikoch nie je napisany dosah ze na kolko metrov bude dobry signal... poradte pls dikes 
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Dalo by sa to riesit dvomi APckami ako spominas. Nastavis ich do rezimu bridge, co by bolo v tomto pripade najvyhodnejsie, ked chces, aby sa to chovalo tak, ako kablom. Dosah jednotlivych APciek je podobny. Pri kupe APcka tam mas 2 az 4 dB antenu. To by malo stacit na 150m vonku aeste na priamu viditelnost. Ak nie dokupite 8 dB anteny, co nieje az taka polozka a je to. 
ok dikes za raduDon_Pipino napísal:Dalo by sa to riesit dvomi APckami ako spominas. Nastavis ich do rezimu bridge, co by bolo v tomto pripade najvyhodnejsie, ked chces, aby sa to chovalo tak, ako kablom. Dosah jednotlivych APciek je podobny. Pri kupe APcka tam mas 2 az 4 dB antenu. To by malo stacit na 150m vonku aeste na priamu viditelnost. Ak nie dokupite 8 dB anteny, co nieje az taka polozka a je to.
-
Don_Pipino
Darca
ok, pozriem nieco take, a este sa chcem spytat, ze ako sa to konfiguruje to AP-cko do tych rezimov...?? A este tiez chcem vediet ze ci sa to podla tych dB na antene da niako vypocitat ze na kolko metrov by to malo byt... ? dikes za odpovede...Don_Pipino napísal:mno vyrobca mi mal udavat aku antenu na svojom vyrobku ma teda ci 2 dB alebo 4 dB. Popripade, ak sa ti nejaky produkt zapaci, stiahni si v pdf manual k nemu a pozri to tam.
-
Don_Pipino
Darca
jj da sa to vypocitat, avsak vzorec neviem. skus pokukat na googli alebo na wikipedii. Ked si kupis APcka, tak potom sa budeme bavit o tom ako ich nakonfigurovat, bo na kazdom sa to inak. Ale principialne to funguje asi tak. Ze 1.APcko nastavis do rezimu bridge (point to point) a urcis mu s ktorym APckom sa ma spojit (podla MAC adresy).A na 2.APcku to iste. Da sa to este nastavit aj cez heslo.Ale aj tak ked to mas nastavene cez MAC adresy je minimalna sanca, ze sa ti tam niekto napoji.
Re: nastavenie WiFi siete
ja osobne by som zainvestoval aj na antenu a pigtail a je pokoj zo signalom ved to ta vijde 1000 sk to nieje veladitexi napísal:caute ludia, potrebujem pomoct, chcem si s kamosom urobit klasicku LAN siet, ale sposobom cez AP, lebo sme od seba cca 150 m, ale super viditelnost, bez stromov ani nicoho. Dalo by sa to len cez AP - cka alebo asi by trebalo dokupit ext. antenu ??? a dalsia vec je ze nikde pri AP-ckach v cennikoch nie je napisany dosah ze na kolko metrov bude dobry signal... poradte pls dikes