Nastavenie wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Nastavenie wifi

Príspevok od používateľa saj »

Mám internet od T-comu, k nemu router, kde môžem zapínať,vypínať wifinu. Rád by som ju mal stále zapnutú ( pre otca ktorý ma notebook ) ale pripájajú sa na mňa hocijaký susedia a pri hraní mi to laguje atp. :)
Preto by som potreboval nastaviť ju tak, aby sa mohol pripojiť len otec. Takže v prílohe sú screeny (všetky možné nastavenia, ktoré môžem spraviť) a bol by som rád, keďže sa v tom moc nevyznám, čo ako nastaviť. vďaka
Prílohy
router3.jpg
router 2.jpg
router1.jpg
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

takze v tom povolit kontrolu pristupu to zafajknes, napises otcovu mac adresu do tych policok a das pridat a ok,

tym nastavis mac filter

dalej mozes nastavit v bezpecnostnych nastaveniach jedno z sifrovani ktore tam mas na vyber, bud wep alebo wpa a vyplnis podla toho co tam mas napisane a mal by si mat pokoj.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ak nevies ako zistis otcovu mac adresu tak ked je na sieti pripojeny len on, chod do bezdrotova lan -> zoznam klientov -> tam si na tu adresu klikni a dole daj pridat. Tym sa ti automaticky prida jeho mac adresa do filtra. Este mozes jeho mac adresu zistit tak ze na jeho kompe kliknes na start -> spustit -> napises "cmd" a das enter a tam napises "ipconfig/all". Jeho mac adresu potom zistit v odseku wireless lan adpater pod polozkou physical adress. K tomu tam nastav nejake sifrovanie na heslo a ma v podstate pokoj.

Mam ten isty router takze keby si este nieco ohladom toho potreboval tak napis na icq.
Napísať odpoveď