Nástupný plat

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nástupný plat

Príspevok od používateľa Fabo »

No, a ja ti zase na to poviem, ze keby si nechodil len vylihovat na plaz, tak z toho mozno aj nejaky ten uzitok mas...
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Ano práve preto chodim teraz skôr na poznávacie zájazdy :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Myslíš také, kde nastúpiš s bandou dôchodcov do busu a idete sa do Budapešti pozrieť na krásne kostoly a centrum mesta so sprievodcom? :mnam:

Ja už tiež dovolenky neriešim tak, že by som 10 dní niekde ležal na pláži, ale idem na aute a za tých 10 dní obehnem 10 rôznych miest, ak nie viac. Neodsudzujem ale ani dovolenky, kam ide človek úplne vypnúť a iba vylihovať na pláži s pivom v ruke, ak má už všetkého dosť...
Markoff
Light Professional
Light Professional

Nie to by som nic nestihol vidiet :D Ja potrebujem tiez co najviac toho pochodit a vidiet. Lezat mozem aj doma na zahrade.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No tak ked chodis na dovolenky tak sa netvar aky si chudak, ze ani na dovolenky nechodis....
Markoff
Light Professional
Light Professional

Neni dovolenka ako dovolenka. Rozdiel je ist si pozriet Prahu a ist na 2 tyzdne sa vyhrievat niekde na Kanarske ostrovy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

peniaze na investovanie sa daju zarobit napriklad v zahranici, pokial clovek usilovne setri tak za par rokov v UK si dokaze priniest pekny balik a ten dalej rozmnozovat. Skor je to o tom ze ludia nie su ochotni pre dlhodobe ciele nieco aj spravit, malokedy su ochotni poctivo setrit. Radsej si kupia zbytocne drahe auto, chodia casto na dovolenky, atd. a potom sa pytaju ze z coho by mali usetrit. Kde je vôla tam je aj cesta.. /doslova placem ked u znamych vidim na ake sprostosti minaju peniaze pritom by si mohli vytvorit zaklad pre investicny tok penazi z ktoreho by mali uzitok kludne aj do smrti /
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ale u vela ludi nieje problem so samotnym chcenim ziskat kapital, ale problem je skor ako ten kapital pouzit. Nie kazdy ma na to vlohy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas

vlohy? precitat si jednu-dve jednoduche knizky alebo par clankov a nasledne dodrziavat urcity system-to dokaze kazdy kto ukoncil Zš. Minule som sa s jednym kolegom na tuto temu bavil a on nevedel pochopit ze preco by nemal peniaze ktore mu ostanu po zaplateni vydajov minut ale dalej setrit a investovat-ze on si chce uzit teraz.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Precitat ano, pochopit nie
gogo956
Redeemer
Redeemer

clovek s priemernou inteligenciou podstatu pochopi urcite,otazkou je ci bude ochotny sa podla toho aj spravat. A to ma presne suvis s vyskou Iq. Ludia s vyssim Iq su ochotnejsi dodrziavat tzv "odlozenu spotrebu" za predpokladu ze v buducnosti budu mat z toho vecsi uzitok.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

gogo956 napísal:wladas

vlohy? precitat si jednu-dve jednoduche knizky alebo par clankov a nasledne dodrziavat urcity system-to dokaze kazdy kto ukoncil Zš. Minule som sa s jednym kolegom na tuto temu bavil a on nevedel pochopit ze preco by nemal peniaze ktore mu ostanu po zaplateni vydajov minut ale dalej setrit a investovat-ze on si chce uzit teraz.
Ja poznám človeka, ktorý si na pol roka ide za robiť do zahraničia a keď si našetrí potrebnú sumu, tak cestuje po svete a prakticky všetko minie a takto stále dookola. Myslím si, že za doterajší život zažil toho o dosť viac ako ktokoľvek z nás. Možno sa budeš čudovať, ale je šťastný. Nerieši, čo bude v budúcnosti, žije teraz. Nechce sa usadiť, nechce rodinu. Je na tom niečo zlé? Niekomu proste taký systém, aký uprednostňuješ ty, nevyhovuje.

A keď mám pravdu povedať, tak sa mi jeho život páči o dosť viac, ako ten môj. Áno, patrím aj ja k tým, čo odkladajú peniaze a snažia sa zabezpečiť do budúcnosti, aj keď často o tom pochybujem, načo to vlastne robím.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ach, v teme nastupny plat sa riesia kraviny... :)

Povedzme si otvorene ziadna investicia v dnesnej dobe nie je bez rizika.. ak je to nieco co ta bavi, investovanie a zhodnocovanie penazi, je to tvoja volba.. nemoze to robit kazdy clovek na zemi..

Da sa povedat, ze som clovek s vyssim IQ ale nemam priority ako ty.. moja filozofia spociva v tom, ze zijem len raz.. nikdy neviem ci sa zajtra zobudim alebo ci prezijem dalsi den a tak si uzivam kazdy den a kazdu vyplatu a minam peniaze aby som seba alebo mojich blizkych spravil stastnymi.. preto mi nepride prirodzene nejak vo velkom investovat a cakat na nieco / neustale na nieco (dlhodobo) setrit.. (nehovorim o veciach ako 2 pilier alebo ine dlhodobe sporenie malej ciastky kazdy mesiac)
Ako sa vravi, 100 ludi 100 chuti
gogo956
Redeemer
Redeemer

pinco

je to o otazke zivotnych priorit. Niekto nechce byt v buducnosti zavisly iba od prijmu zo zamestnania a inemu je to jedno a chce hlavne cestovat.

xH4wK

"moja filozofia spociva v tom, ze zijem len raz.. nikdy neviem ci sa zajtra zobudim alebo ci prezijem dalsi den a tak si uzivam kazdy den a kazdu vyplatu"

-ale ked clovek zomrie tak je mu uplne jedno ci si v zivote uzival alebo nie, uz proste nejestvuje "to" co by si to mohlo uvedomit :wink:
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

ked nechapes princip tak zrejme nepatris medzi inteligentnych.
Nechces byt zavisly ? Zaloz si vlastnu firmu.. totiz na Tvojich 'investiciach' vzdy zarobi niekto iny viac ako ty sam
Inak vacsina normalnych ludi si chce budovat/buduje karieru a robi nieco co ich bavi.. preco by sa teda obavali, ze by boli na niecom zavisly ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

pinco napísal:Ja poznám človeka, ktorý si na pol roka ide za robiť do zahraničia a keď si našetrí potrebnú sumu, tak cestuje po svete a prakticky všetko minie a takto stále dookola. Myslím si, že za doterajší život zažil toho o dosť viac ako ktokoľvek z nás. Možno sa budeš čudovať, ale je šťastný. Nerieši, čo bude v budúcnosti, žije teraz. Nechce sa usadiť, nechce rodinu. Je na tom niečo zlé? Niekomu proste taký systém, aký uprednostňuješ ty, nevyhovuje.

A keď mám pravdu povedať, tak sa mi jeho život páči o dosť viac, ako ten môj. Áno, patrím aj ja k tým, čo odkladajú peniaze a snažia sa zabezpečiť do budúcnosti, aj keď často o tom pochybujem, načo to vlastne robím.
Len ci to za par (desiatok) rokov nebude naopak, ze on bude zavidiet tebe.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Veď práve o tom to je. Len či... Len či ma zajtra neklepne a celé moje investovanie mi bude na dve veci.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

To uz je o zivotnej filozofii, niekto zije zo dna na den a uziva si, lebo za mesiac moze byt koniec sveta a na stare kolena potom lutuje. Niekto naopak a niekto si vyberie nieco medzi tym.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Najlepsia je zlata stredna cesta, aj si nieco uzit aj nieco usetrit. To iste plati aj o honbe za co najvecsim prijmom: nie je az taky problem zarabat naozaj velke peniaze, lenze otazka je ci je ochotny clovek znasat aj znacny stres,pracovat soboty nedele a hlavne ako dlho to vydrzi.. Je rozdiel byt radovym pracovnikom ktory si opracuje 8-9hodin a padla-ide domov a nemusi nic pracovne riesit. A ine je byt podnikatelom alebo vyssim manazerom ktori pracuju castokrat v podstate den-noc,nedela- sviatok nehovoriac o obrovskej financnej a inej zodpovednosti. Bezny clovek iba vidi ze aha henten zaraba kopec penazi a vozi sa na novej audine ale vecsinou netusi co to vsetko obnasa.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jeden typek od nas z firmy v zahranicnom HQ makava priblizne 12 hodin denne, cosi cez vikend, vsetko mimo domaceho prostredia
rodinu vidi asi tak 6x do roka na tyzden

neviem, ci mu tych 400 000 euro rocne za to stoji, ale zase, deti pojdu na Ivy League...
ak ho dovtedy nejebne...
Napísať odpoveď