Návod na nastavenie brzd

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Návod na nastavenie brzd

Príspevok od používateľa dekarbon »

cawte zhanam niekde na nete návod ako nastavit V-BRAKE brzdy zn.ALHONGA diki moc
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

A by si chcel presne nastaviť?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tka hej chcel proste potrebujjem niekde na nete nájsť nejaký návod ako sa nastavuju brzdy typu V-Brake u mna ej to konkretne znacka ALHONGA..absolutne neviem prinicp ako je to cele uchytene nic o tom neviem a nechcem stym stale behat do servisu a platit za taku volovinu ked sa mi poserie brzda..uz si tam pripadam jak debil co si nevie opravit take volaco ako je brzda :( proste chcem sa to naučiť robiť sám a nie stale behať do servisu tak zato to zhanam..ak niekto o niecom vie tak rposim vas dajte mi sem link diki
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Staci ti iba dotiahnut lanko, aby bolo viac napnute.
V prilohe mas obrazok, musis povolit tu skrutku napravo(ako je sipka Anchor Bolt), potiahnut lanko kliestami a zas utiahnut skrutku.
//edit: mala by sa dat nastavit aj vzdialenost gumenych celusti, tym to mozes doladit tiez, ale malo by sa to skor pouzit iba na to, aby sa obidve celuste dotkli rafika naraz.
Prílohy
vbrake-overall.jpg
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

budes k tomu potrebovat imbusovy kluc velkosti 5

pripadne na jemne doladovanie sluzi skrutka pri packe
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

no dobre ale pomoze takyto postup aj ked mi jedna strana blokuje cele koleso? porste si zoberte zadne koleso bicykla..stojite v pohlade za sedankou..z lavej strany jak je gumena celust ta je akoby tahana pravou celustou a ta lava celust blokuje cele koleso a ide sa an to biku tazko neviem kde moze byt chyba a jak to nastavit
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ved som to pisal - musis povolit celuste a nastavit ich tak, aby dosadali naraz. Musis pouzit metodu pokus - omyl :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Konkrétne tie brzdy na obrázku majú pri tej pružine skrutku, takže pomocou nej sa dá nastaviť, aby sa obe strany odťahovali rovnomerne (samozrejme po tom, ako sa zabezpečí, že je koleso v strede a že tie čeluste sú tiež v strede).
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ak mas brzdove kladivka opotrebovane odporucal by som ti ich vymenit, nestoja az tak vela, dalej by ma napadlo ci nemas skriveny rafik kolesa. Nedaval si nedavno koleso dole? Lebo problem moze byt aj v tom ze ak si menil napriklad loziska tak sa ti posunul loziskovy system aj s kontro-matkou a tym padom sa ti teraz zda ze ti jedna brzda uteka a druha dolieha natesno. alebo proste skus koleso otocit vo vidlici v osi o 180°. Pripadne ma este napada ci nemas prasknutu alebo vytahanu tu pruziacu cast ktora vracia celust naspat (je to ockova pruzina a nachadza sa v mieste cerveneho kruzku na obr.)
Prílohy
gfdg.JPG
Napísať odpoveď