Nechce mi nacitam externy HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dudy3321
Novice
Novice

Nechce mi nacitam externy HDD

Príspevok od používateľa dudy3321 »

Zdravím, potrebujem pomoc.
Nechce mi nacitam noj externy hdd ADATA HDD SH93 . Ale nie ze mi ho nechce vobec nacitat ale 8 z 10 pokusov o nacitanie mi ho nechce nacitat a popri tom mi ho zoberie (vid obr.1-2) , a ked som si pozrel v Spravcovi zariadeni tak ta je (vid obr.3). Som si myslel ze to bude zrejme v kabli , tak som si pozical od kamosa druhy kabel(rovnaky) a tiez sa vyskytovala tato chyba. Pravdepodobne s toho vyplyva ze je asi zly HDD ale ma len 1/2 roka, a nikdy mi este nepadol, a nechcem prist o data ktore tam mam(skola,filmy,fotky,inedata) , HDD ma 1TB a mam tam 600GB dat(to je dost straty :) ) Dik za rady, aj ked mi tu asi potvrdite aby som dal na reklamacie, ale chcel by som to vyriesit bez 30dni pocas ktorych nebudem mat svoj HDD :)
TOTO JE TEN MOJ HDD: http://pevne-disky.heureka.sk/a-data-sh ... ecifikace/
Prílohy
hdd1.jpg
hdd2.jpg
hdd4.jpg
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nechce mi nacitam externy HDD

Príspevok od používateľa typek61 »

skus to este otvorit v total commanderi
cumilko
Star
Star

Príspevok od používateľa cumilko »

tiež sa mi momentálne stala úplne rovnaká vec na externom seaget, už má niekoľko rokov. Vybral som ho z externeho boxu skúsil som dokovaciu stanicu, tak isto som ho nahodil aj interne do pc bez vysledku, nejako sa idem asi odhodlať k formatu disku a ak pôjde otvoriť skúsim obnoviť dáta.

//otváral som ho cez filezillu, kedže sa mi nechcelo ťahať TC ale asi skúsim ešte aj TC. (tak isto som sa ho snažil otvoriť cez live CD linuxu tam ho otvorilo ukazovalo aj kapacitu normálne 20gb volných z 500 no súbory na nom neboli.
dudy3321
Novice
Novice

typek61 napísal:skus to este otvorit v total commanderi

otvoril som to v total commanderi a naslo ho ale ked som ho 'otvoril' tak tam nic nebolo(vid obr.)

ALE JE TU JEDNA ZAUJIMAVA VEC, HDD MI TV AJ DVD NACITA, TAK NEVIEM CI NAHODOU NEMAM ZLY OVLADAC NA TEN HDD V PC :D
Prílohy
hdd5.jpg
cumilko
Star
Star

Príspevok od používateľa cumilko »

takte môj prípad v podstate vyriešený formatom HDD a následne dám obnovit dáta zrejme cez Recuvu či máte nejaký iný lepší soft ? to som len vygooglil čo som to chvilku nechal bežať tak to zrejme funguje no robil som to večer okolo polnoci a nechcelo sa mi to nechať bežať už hodinu.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Stiahni si easeus data recovery wizard, skus si zalohovat data, ktore ti ten program najde a potom ho znova naformatuj na ntfs.
dudy3321
Novice
Novice

LukasqoO napísal:Stiahni si easeus data recovery wizard, skus si zalohovat data, ktore ti ten program najde a potom ho znova naformatuj na ntfs.

prosím ťa čo sme zmení ak ho naformátujem na NTFS od naformatovania na FAT32?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to že budeš môcť na ňom mať väčší ako 4GB súvislý súbor a tiež to, že predídeš takýmto problémom, nakoľko sa podľa mňa jedná o poškodenú alokačnú tabuľku
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

stava sa mi to ked vytiahnem hdd bez toho aby som ho softwerovo najprv odpojil od pc. vtedy disk napojim na moj mac, tam spustim v repair v disk utility a do polhodinky je disk opat funkčný
dudy3321
Novice
Novice

jukel napísal:stava sa mi to ked vytiahnem hdd bez toho aby som ho softwerovo najprv odpojil od pc. vtedy disk napojim na moj mac, tam spustim v repair v disk utility a do polhodinky je disk opat funkčný
no ja HDD na 90% vytahujem bez odojenia :) :( takze uz viem preco... skusim to ako mi pisal LukasqoO...
haustik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa haustik »

Zdravím mám problém s externým diskom, ktorý som si doniesol od kamoša.
Keď som ho zapojil videl som ho ako raw format bez údajov. Potom som ho naformátoval a skopíroval nejaké súbory. Potom som ho zobral ku kamošovi on svoje súbory videl ale moje nevidel. toto sa udialo na Win7-čkách. Keď som zapojil na WinXP tak som ho musel tiež formátovať. v disk managemente mi ukazovalo 4x 938 GB hoci disk bol iba terabajtový. Som iba ja koko* alebo to je nejaký druh encryption alebo kerý fras?
Napísať odpoveď