Neda sa mi dovolat (niekedy)

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
usefull
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Neda sa mi dovolat (niekedy)

Príspevok od používateľa usefull »

Zdravim,
Uz dlho mam problem ze sa mi niekedy neda dovolat, a co je horsie ani o tom neviem, ak mi to nepovie volajuci...
Najprv som si myslel ze je to operatorom, kedze som presiel do 4ky hned ako prisli na trh. Nestava sa to velmi casto, ale dlhodobo... Uz som pomenil viacero telefonov (co si pamatam tak sony xperia z1, redmi note, a potom 2x xiaomi. Teraz mam Xiaomi 12x). A asi mesiac dozadu som si povedal, ze to vyriesim zmenou operatora. Preniesol som si cislo do Orangu (cize som dostal aj novu sim). Ale problem pretrvava stale, i ked je jemne zmeneny. Predtym (ked som bol u 4ky) sa moje cislo tvarilo ako vypnute, teraz v orangi sa to pre volajuceho javi ako by chvilku zvonil, a potom som ho zrusil. Ja na telefone nevidim nic, ako by mi nikto nikdy nevolal(nepride ani sms,ze mi niekto volal pocas mojej nedostupnosti, ani nic nevidim v denniku hovorov). Telefon ma signal, mozem volat, ide mi internet.

Dlho som si myslel ze je to operatorom, ale zjavne nie. A pochybujem ze je to telefonom, kedze som prestriedal minimalne 4 telefony a robil to kazdy. (i ked v podstate len 2 znacky).
Pozeral som aj ci nemam dake blokovane tel. cisla, ale nie. A je to nepravidlene, niekedy sa mi da dovolat bez problemov (da sa povedat vacsinou) a potom su dni ked sa mi neda dovolat vobec. Skusal som restartovat mobil, niekedy to pomoze, niekedy nie...

Kedze to pravdepodobne nie je operatorom, a ani telefonom. Tak ma napada len ci to nesposobuje daka aplikacia. Nemate niekto skusenosti ?
V Orange to este nemam uplne odsledovane, ale robilo mi to v zahranicnom roamingu zatial.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Re: Neda sa mi dovolat (niekedy)

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

nepoužívaš sd kartu?
usefull
Medium Star
Medium Star

Nie, nemam na nu slot. Ale momentalne mam 2 sim karty v telefone. Ale robilo mi to aj ked som mal len jednu.
A este som zabudol dodat, ze nemam zapnute filtrovanie spamu v aplikacii "telefon".
Som par krat aj volal do 4ky s tymto problemom ale neuspesne...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Či to môže robiť nejaká aplikácia ťažko povedať no stálo by za pokus prejsť si u všetkých "oprávnenia" a s výnimkou tých, čo to potrebujú pre svoju funkčnosť všetkým ostatným zakázať čítanie kontaktov, tlf, sms a prejsť mobil niektorým solídnym antivirákom.
usefull
Medium Star
Medium Star

Skusim prebehnut tie opravnenia. Som nasiel daku starsiu temu na hojku, kde bol rovnaky problem. Zevraj to moze sposobovat prepnanie medzi signalom (2g,3g,5g). Skusil som si nastavit na orange len 2g. ci to pomoze. Ani by mi to nevadilo, ked na internet mam simku od 4ky.

Ked som pripojeny na wifi, telefon stale hlada najlepsi signal ? dajme tomu ze by som mal doma dobre pokrytie 3g signalom, a slabe pokrytie 5g. Snazilo by sa to pripajat na 5g, aj ked je telefon pripojeny na wifi s funkcnym internetom ?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Dialo sa mi pred rokmi to iste, a to mam O2. Kolega mi vtedy poradil vypnut datovy roaming a kupodivu to pomohlo. Data som nikdy zapnute nemal, ale hovory mozno isli cez VoLTE. Wtf...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Mám VoLTE, dual LTE, mám národný roaming a nedeje sa mi to.
Napísať odpoveď