Nedostatok športu v mestách?
Nedostatok športu v mestách?
Nezdá sa vám že v menších mestách nie sú žiadne poriadne ihriská na športy ako basketbal, futbal, tenis a podobne? Človek by si aj chcel zahrať vonku futbal, ale keď pozrie na ten trávnik kde sú psie exkrementy tak ho prejde chuť. Jedine sa dá ísť do haly a aj to si zaplatiť nehorázne peniaze.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nedostatok športu v mestách?
A co mi s tym? Ci chces aby ujo Fico siel otvarat nove sportoviska? Nane peniaze.
U nas sme hrali na kadejakej trave zamladi a dobre bolo
U nas sme hrali na kadejakej trave zamladi a dobre bolo
Neviem kde byvas, ale tu v Petrzalke su na kazdom kroku nejake ihriska, ci uz na futbal alebo basket, potom je tu mnoho skol, ktorych ihriska su volne pristupne, na mnohych z nich su basketbalove kose alebo hokejove branky, takisto su tu aj pingpongove stoly, travnate ihriska s brankami (chodime si tam zakopat dost casto a este som tam ziadny exkrement nenasiel), v zime je moznost zdarma si zakorculovat na ladovych plochach, atd. A tie haly, sice som uz velmi davno v ziadnej nebol, ale myslim, ze ked sa zlozia viaceri kamarati, tak to urcite nie je na jedneho ziadna nehorazna suma.
// ok sry, nevsimol som si to "v mensich"
// ok sry, nevsimol som si to "v mensich"
-
Soviet
Darca
Billy: "že v menších mestách" . Nie kazdy zije vo vsetkym presytenej BA. Taktiez chalan asi nebude mat v lete kazdy den na platenie haly cca 1-2eur, ked jeho rodicia nezarabaju ako vo velkomestach. Treba sa nato triezvo divat.
DonAndres ma pravdu co sa mensich miest tyka. Bohuzial stava sa tam kde je dopyt a na male miesta sa zabuda.
DonAndres ma pravdu co sa mensich miest tyka. Bohuzial stava sa tam kde je dopyt a na male miesta sa zabuda.
Nápodobne, ale vtedy ešte nebolo toľko psov ako teraz.. teraz sa naozaj bojím urobiť si nejakú skratku cez trávu, aby som nestupil do psieho hovna...Soviet napísal:U nas sme hrali na kadejakej trave zamladi a dobre bolo
Stavia sa tam, kde sú peniaze... vo väčších mestách sú, v menších nie - kým starosta nie je kamarát s niekým a nevybaví peniaze cez vládu alebo cez eurofondy. Výhoda menších miest, že za chvíľu si niekde na kraji mesta a tam zvyčajne máš nejakú lúku bez hovien od psov.
-
theBliZZard
Star
My sme hravali hokej pred panelakom na ceste, ale to bolo za cias, kedy nas auto vyrusilo raz za doobedie...
Mne sa zda, ze nejake to multifunkcne ihrisko je v sucasnosti v kazdom meste aspon jedno a takmer v kazdej dedine je tiez. Teda aspon v mojom okoli (Liptov) to tak je.
-
lowmanek
Light Professional
U nas na dedine mame jedno ihrisko, lenze ligu uz nasa dedina asi 3 roky nehra, takze momentalne tomu inak ako "Blasted lands" ani nepovieme...
Ked sa na to ale pozriem z tej druhej strany, tak nas futbal je iba o failoch a ihrisko s priemerom 0,25 krtinca/m2 je znacny booster
Na frisbee ale staci...
Najblizsie mesto (okresne) ma dve travnate ihriska, na ktore sa da ist zadarmo a par betonovych...
Neviem sice povedat, ako to bolo niekedy, lebo som mladsia generacia, ale minule som pozeral kratky dokument o tom, ako boli skalicke sidliska plne hokejbalistov a dnes je to tam uplne prazdne...bez dopytu nema zmysel nieco stavat...
Ked sa na to ale pozriem z tej druhej strany, tak nas futbal je iba o failoch a ihrisko s priemerom 0,25 krtinca/m2 je znacny booster
Na frisbee ale staci...
Najblizsie mesto (okresne) ma dve travnate ihriska, na ktore sa da ist zadarmo a par betonovych...
Neviem sice povedat, ako to bolo niekedy, lebo som mladsia generacia, ale minule som pozeral kratky dokument o tom, ako boli skalicke sidliska plne hokejbalistov a dnes je to tam uplne prazdne...bez dopytu nema zmysel nieco stavat...
-
guess.whoo
Redeemer
vobec to nie je o tom, ze nie je kde hravat. my sme si vzdy nasli miesto lenze vtedy sme este netravili 5 hodin denne doma za PC alebo s telefonom
Rozmazaná doba. My sme za mladi hrali proste na každom voľnom miestečku medzi barákmi, kde sa dalo. Hodili sa na zem kabele a boli bránky a hralo sa. Dnes bez špeciálnych multifunkčných ihrísk si ľudia ani neuprdnú.
-
guess.whoo
Redeemer
presne tak. a ked vidim ako su tie ihriska v mnohych obciach "vyuzite" tak mi je az do placu z toho, ako "rozumne" boli tie peniaze investovane. kde je vola tam je cesta. presne ako si napisal, stacil kus rovnej plochy, dole tricka a uz sme hrali...a ani vyhovorky typu ze dnes je viac aut, viac psov, viac dazda, slimakov su podla mna trapne
Presne ako pisu chalani nadomnou, vyhovorka typu nemozem sportovat nemame ihrisko neobstoji. Tiez sme hravali futbal kade tade lebo na futbalove ihrisko nas nechceli pustit, aj ked bolo prazdne. Celkovo v prirode stretavam castejsie starsie rocniky, ako moju vekovu kategoriu, spohodlneli sme, ale strasne 
Strasne ta to bavi v 20+ rokoch behat po dvore, ktory prebehnes 10timi krokmi a chodit si po loptu medzi lavicky kde klabosia 70 rocne susedky. Tato era mala skoncit u kazdeho v 15 rokoch. So sportom je to dnes o peniazoch. Ked si chces nieco zahrat, musis investovat.
-
theBliZZard
Star
V tom mas pravdu, ale vravim, ja som za mladi hraval hokej na (sirokej) ceste pred panelakom. Teraz tam mam vobec problem prejst, lebo je tam zaparkovane auto na aute... ale suhlasim, miesto sa da najst vzdy. Ale naco? Ved mame smartphony, facebooky, dnesnym detom to staci ...hughito napísal:Rozmazaná doba. My sme za mladi hrali proste na každom voľnom miestečku medzi barákmi, kde sa dalo. Hodili sa na zem kabele a boli bránky a hralo sa. Dnes bez špeciálnych multifunkčných ihrísk si ľudia ani neuprdnú.
-
guess.whoo
Redeemer
lenze ked mas 20+ tak nemas tolko casu ako ked si mal 15-..teraz som rad ked sa zideme 8 a zahrame v dedinskej telocvicni aspon futsal. Ked nas je 10 a ideme na umelu travu tak je to skoro ako sviatok. Vsetci su rozlietani a nemaju tolko casu.SRneC napísal:Strasne ta to bavi v 20+ rokoch behat po dvore, ktory prebehnes 10timi krokmi a chodit si po loptu medzi lavicky kde klabosia 70 rocne susedky. Tato era mala skoncit u kazdeho v 15 rokoch. So sportom je to dnes o peniazoch. Ked si chces nieco zahrat, musis investovat.
Ked som bol na zakladke tak jedina vec, na ktorej sme sa v skole dohadovali bolo, ze kam pojdeme po skole a obede hrat futbal. ci na luku, ihirsko alebo na skolak a vzdy sme sa vedeli vynajst
-
theBliZZard
Star
dokonca aj bez mobilnych telefonov, facebooku, alebo inych komunikacnych vymozenosti 
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Tak tak a brvno bolo pokade brankar dociaholhughito napísal:Rozmazaná doba. My sme za mladi hrali proste na každom voľnom miestečku medzi barákmi, kde sa dalo. Hodili sa na zem kabele a boli bránky a hralo sa. Dnes bez špeciálnych multifunkčných ihrísk si ľudia ani neuprdnú.
Si este pamatam ked som bol maly tak medzi barakmi skoro ani trava nebola co sme kazdy den hrali... Teraz ked sa tam pozrem cele zarastene co tam nikto nehrava
Nam susedia nicili lopty, lebo sme drali travnik, triafali auta a kricali. Vraj nepocuju televiziu a okna maju otvorene lebo je teplo. 
-
mirak2
Hardcore addict
na mna stale vrieskala suseda z prveho, lebo strikovala na balkone a kvoli mne nepocula telku z izby, boli casy, kedy sme hrali hokejbal doslova medzi smetiakmi, lebo sa dali pouzivat ako mantinely a dali sa na ne davat bodyceky
uz to hrame na vyssej urovni a z nasho ihriska je parkovisko, lebo auta nemaju, kde stat
-
theBliZZard
Star
Nam isty pan par kart rozbil hokejovu branku, ked sme hrali na asflate pred garazami, kedze podla jeho slov to bolo to iste, ako keby sme hrali v jeho obyvacke
... oj, to boli casy