Nefunguje WD ( My book ) 1 TB

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Romeo2006
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Nefunguje WD ( My book ) 1 TB

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Caute,

Mam taky problem, ze mam HDD WD a asi pred mesiacom sa mi stale odpajal od TV, tak som to vytiahol a vcera som chcel pripojit k PC a k notebooku, ale ani na jednom sa nezobrazil.
Preinstaloval som drivery a vsetko mozne, ale okrem zvuku ked pripojim nic sa nedeje.

Pred 2 týzdnami mi skoncila záruka.

Nejake riesenie???
Dakujem
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Nefunguje WD ( My book ) 1 TB

Príspevok od používateľa uplink »

Ak sa nespustí, tak je mŕtvy. Počuj, kedy si si naposledy pozeral S.M.A.R.T. hodnoty toho disku? Pri prvom pochybnom správaní disku by si mal, hneď. A navyše by si to mal checkovať každú chvíľu, aspoň raz do týždňa. Čas to neberie, je to otázka pár sekúnd. Ja mám každú chvíľu pustený CrystalDisk Info.
Romeo2006
Expert
Expert

Asi pred mesiacom a pol som nan nieco daval, v tedy si spravil controlu ako vzdy a ficalo.
To by bol velky pruser, keby bol mrtvy, mam na nom dolezite udaje :-/
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Predpokladam ze si ho kupoval nejak okolo 2009-2010. Tieto disky boli vadne, vacsinou cela jedna seria. Odchadzaju flex kabliky vnutri v diskoch a USB 3.0 Radice. Je jedna firma co to v BA robi za 200e, vytahovanie dat. (Diagnostika zdarma)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Diagnostika síce zdarma, ale tá cena, teraz tam mám klientov disk, cena je od 150 - nekonečno [obvykle 500-1000 eur], taká reálna max hranica pri bežných diskoch je 2800 euro. Takže nič moc. Tu sú ponuky ktoré poslali tomu klientovi, jednalo sa o poškodený povrch.
Dobry den,

diagnostika Vasho pamatoveho media bola ukoncena.
Vysledok diagnostiky:
pamatove medium Toshiba MK5055GSX, SN: 7903F4PVS ma poskodeny povrch zaznamovej platne
Ponukame Vam 3 rozne varianty rezimov podla casu:

od najlacnejsieho:

STANDARD: 455,- € bez DPH ( 546,- € s DPH), na zakazke sa pracuje v pracovnom case - priemerna doba zachrany do 10 pracovnych dni,

EXPRES 50: 682,50 € bez DPH ( 819,- € s DPH), na zakazke sa pracuje uprednostnene pred ostatnymi zakazkami a az do vecernych hodin mimo vikendov a sviatkov - priemerna doba 4-6 dni,

EXPRES 100: 910,- € bez DPH ( 1092,- € s DPH), na zakazke sa pracuje nonstop (den, noc, aj cez vikend a sviatok ) priemerna doba zachrany 1-2 dni.
Jedná sa o 2.5" Toshita disk [klasika, drbnutá toshiba odišla]
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

To ano :) Ale tato firma to robi len cisto za 200e :) mozes mrknut.
http://www.diskart.sk

Len kamaratovi co padol HDD na zem sa nepodarilo data zachranit.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak to je potom slabučká firma, ak nezvládli pád disku na zem, asi nerobia vo vákuovom laborátoriu. To by si s poškodeným povrchom platničky neporadili asi určite. Ale na to čo má Romeo by to mohlo stačiť. Avšak za diagnostiku nikdy nič nedá. Fyzické poškodenie povrchu platne je najťažšie poškodenie disku, aké existuje, lebo sú postihnuté priamo dáta, nie len elektronika disku.

To samozrejme len bokom, čím lacnejšie, tým lepšie. Ale tak ja by som flintu do žita nehádzal, vytiahol by som externý disk z krabice a skúsil tak, ak to hodí v CrystalDisk Info chyby, žlté, tak ak sa dá čítať, tak zachraniť dáta, ak po pol hodine nabehne červená, tak jedine tá firma.
Romeo2006
Expert
Expert

Az tak dolezite veci na nom neboli, aby som bol ochotny tolko zaplatit...
Kupoval som v roku 2010 a uz v tedy asi po mesiaci bol na reklamacke, respektive hned dali novy kus, uz s USB 3.0.

Skusim otvoriť, pohrajem sa s kablami, ved je tomu uz aj tak jedno :(
Napísať odpoveď