nefungujúce cúvacie senzory na toyota auris -vyriešené

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

nefungujúce cúvacie senzory na toyota auris -vyriešené

Príspevok od používateľa Stoporko »

zdravím, auto má nabehané len cca 7000km a vrámci výbavy zadné cúvacie senzory (výbava 009).

auto: nebolo búrané, ani ťuknuté, len vzadu na boku nárazníka mi nejaký pako zodral lak (mal som tu o tom tému), čo však bolo ďaleko od senzorov, senzory stále fungovali bezproblémov.

problém: vrátim sa z dovolenky (auto mal medzitým požičané otec, najazdil na ňom cca 200km, žiadna nehoda, ani ťukanec, proste všetko v poriadku, aktivitu cúvacích senzorov si nevšimol = neviem, či mu fungovali), zaradím spiatočku a neozve sa obvyklé pípnutie signalizujúce aktiváciu cúvacích senzorov. Postavím za auto priateľku a auris by ju bez milosti zrazil a ani by nepípol :nono:

Kde môže byť chyba? Dá sa to nejako opraviť svojpomocne, prípadne s tým radšej ísť do servisu? Ak to bude len nejaký spínač, ktorý oco omylom prepol, tak mi príde servis zbytočný.

predom vďaka za pomoc

edit: podľa rady z toyoťáckeho fóra by mal byť v kufri vpravo hore malý prepínač on/off pre senzory. Je tam! Keď sme v aute prevážali skriňu, tak sa asi nedopatrením prepol - po nastavení do polohy ON senzory opäť fungujú :D
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: nefungujúce cúvacie senzory na toyota auris

Príspevok od používateľa Francek »

Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: nefungujúce cúvacie senzory na toyota auris

Príspevok od používateľa Stoporko »

francek - tam som už písal, no aj tak vďaka :)
Napísať odpoveď