nefunkčný Acer Aspire One po výmene RAM
nefunkčný Acer Aspire One po výmene RAM
Ahojte,
dnes som chcem urobiť upgrade na laptope Acer Aspire One ZG8 a vymeniť ramku.
1 GB za 2 GB. Laptop samozrejme nenabehol, tak som vrátil pôvodnú RAMku, lenže
po zapnutí na laptope preblikne capslock a numlock ostane svietiť dioda napájania,
trošku počuť HDD ako keby sa chcel roztočiť ale hneď stíchne a ďalej sa nič nedeje.
pôvodná ramka je OK, nová ramka je asi kaput lebo nenabehla v druhom notebooku.
Môže byť že som odpálil dosku na Aceri???
Za každú radu ďakujem
dnes som chcem urobiť upgrade na laptope Acer Aspire One ZG8 a vymeniť ramku.
1 GB za 2 GB. Laptop samozrejme nenabehol, tak som vrátil pôvodnú RAMku, lenže
po zapnutí na laptope preblikne capslock a numlock ostane svietiť dioda napájania,
trošku počuť HDD ako keby sa chcel roztočiť ale hneď stíchne a ďalej sa nič nedeje.
pôvodná ramka je OK, nová ramka je asi kaput lebo nenabehla v druhom notebooku.
Môže byť že som odpálil dosku na Aceri???
Za každú radu ďakujem
Re: nefunkčný Acer Aspire One po výmene RAM
To je asi nepravdepodobné...
Skôr by som to videl tak, že v BIOSe máš zlé nastavenie časovača a voltáž pre RAMku, a preto sa ti noťas vypína. Vieš sa dostať do BIOSu alebo sa ti ani nerozsvieti monitor?
Skôr by som to videl tak, že v BIOSe máš zlé nastavenie časovača a voltáž pre RAMku, a preto sa ti noťas vypína. Vieš sa dostať do BIOSu alebo sa ti ani nerozsvieti monitor?
Všimni si podrobne ako svietia caps lock a num lock väčšinou to značí (počet bliknuti) konkrétny problém.
Na ntb by to chcelo reset biosu. Novu ramku by si pripadne mohol reklamovat.
Diody spolu raz bilknu a dalej sa nic nedeje.Obrazovka tma, ziadne zvuky. Takze do biosu sa nedostanem. Reset biosu nemam ponatia ako sa robi na tom netbooku. Idem hladat manual a kde ma cmos baterku.
Vyzera to na skrat na doske..(pripadne doska bez cpu), keby to boli komponenty tak doska ostane svietit cca 5sec alebo stale..podporovala ti doska frekvenciu novej RAM?..aj nekompatibilna ram by toto sposobit nemala..nepadlo ti nieco vodive na dps..skrutka?
Dioda napájania ostane svietiť. Počuť nábeh HDD ale hneď stíchne a ďalej sa nič nedeje.
Takto sa to správa aj keď vyberiem RAMku.
Pri výmene ram som dával pozor, nevšimol som si že by mi tam niečo spadlo. RAMku mám od známeho, je to HYNIX DDR2 667 ,neviem či nie nejaký šit z Aliexpresu a tým som to celé po....kazil.
Takto sa to správa aj keď vyberiem RAMku.
Pri výmene ram som dával pozor, nevšimol som si že by mi tam niečo spadlo. RAMku mám od známeho, je to HYNIX DDR2 667 ,neviem či nie nejaký šit z Aliexpresu a tým som to celé po....kazil.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Co staticka elektrina, nemohol preskocit skrat pri praci???
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
strč tam tú starú ram ešte raz a poriadne, mne robil acer laptop to isté, keď som prebehol konektor starou zubnou kefkou a poriadne napchal ram tak bežal ďalej, podľa mňa tam tá stará ram nie je dobre zasunutá poprípade tam je bordel alebo prach. Tie kovové zúbky po stranách ramky boli dobre ale aj tak to nechcelo bežať.
//autoeditácia príspevku (08 Dec 2016, 18:39)
a dúfam, že vkladáš ramku správne, pod úhlom 45° a len zacvaknúť do roviny,
//autoeditácia príspevku (08 Dec 2016, 18:39)
a dúfam, že vkladáš ramku správne, pod úhlom 45° a len zacvaknúť do roviny,
Hrban ďakujem za radu, zubná kefka pomohla. Už som sa bál že som známemu odpiekol laptop
Ďakujem aj ostatným za rady.
Ďakujem aj ostatným za rady.