Nefunkcny internet (novy byt)

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Nefunkcny internet (novy byt)

Príspevok od používateľa saj »

Zdravim, prisiel som na novy byt, je tu, zevraj aktivny a pri minulych ubytovanych funkcny internet. Je tu len kabel klasicky rj45, ktory ked strcim do macbooku, tak net nenabehne a kabel ani nesvieti, skusal som aj iny kabel, ale rovnako to nejde. Malo by to fungovat na automaticke nastavenie, no pise, ze je kabel odpojeny, kabel by vsak mal byt OK, aj jeden aj druhy.

Neviete mi poradit, kde by mohol byt problem, pripadne co skontrolovat?
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Nefunkcny internet (novy byt)

Príspevok od používateľa beardie »

pravdepodobne kabel nie je zapojeny v domovom rozvadzaci
saj
Addict
Addict

to rovnako testoval ten pan a hovoril, ze to bezi a je to OK...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tak je niekde od rozvadzaca po tvoju stenu kabel seknuty
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

skus iny PC/notebook
ak nebudu vobec blikat ledky tak kabel neni zapojeny, resp seknuty ako pise beardie
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ktorý "ten pán"? Nejaký technik od poskytovateľa alebo ten komu ten byt patrí prípadne predošlému nájomníkovi?
Na sieťovke máš jednu alebo dve diodky? Bývajú s jednou zelenou, alebo s dvoma - zelená a oranžová. V jednom aj druhom prípade by však zelená mala svietiť hneď po zapojení kábla. Ak sa tak nedeje a skúšal si viacero káblov, tak možno chybná sieťovka
saj
Addict
Addict

problem bol dost hlupy. Na druhom (windows) notebooku sa po pripojeni kabla net rozbehol automaticky, opisal som si odtial IP a ostatne adresy a nastaivl Ethernet connection na macbooku podla nich a uz to islo. Neviem preco sa s tym nevysporiadal macbook sam... Takze hotovo.
Ale nastal problem c.2 asi po tyzdni. Po stiahnuti par GB ma jednoducho odpojilo z netu a uz nejde ani kabel, ani wifi, ktora fungovala. Pri kabli mi vyhadzuje macbook ze nie je mozne pripojit sa a pri wifi ukazuje connection timeout occured. Na ostatnych zariadeniach kablovy aj wifi net ide. Takze som vydedukoval, ze to bude prave asi kvoli tomu stahovaniu, no internet nie je obmedzeny ani nic. Je moznost nejako zmenit/premenovat moje zariadenie (macbook) aby som sa mohol znova napojit? Alebo co teraz? Momentalne mi rada "chod sa spytat do hotela" nepomoze, bolo by to na dlhsie. (dana bytovka spada pod hotel a jedna sa o hotelovu wifi aj net)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

zrejme to bude viazané na MAC adresu. Premenovať sa niekedy dá, niekedy nie. Záleží od sieťovky
saj
Addict
Addict

Pytal som sa, z ich strany je vsetko v poriadku. Obmedzene nieje nic, Na macbooku problem pretrvava. Skusal som asi uz vsetko co som vygooglil na zahr. forach co sa tyka problemu nefunkcnosti ethernetu a wifi (cez nejaky reset neviem uz coho, po zmeny nastaveni, odstranenie nejakych zloziek atd atd) ale nic nepomaha. Skusal som aj nahodit novy OS X (bez formatovania) a nic. Na ost. zariadeniach net ako som spominal ide, takisto net (iny) ide u mna doma, respektive ine wifi siete a domace ethernet pripojenie, takze celkova chyba nie je. Som uz fakt zufaly...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

mala si zapnute DHCP????
saj
Addict
Addict

som chlap lol... skusal som aj dhcp aj manualne ipcky podla ineho notasu a nic...
vcera vecer ma z nicoho nic napojilo. Mal som pripojeny iphone, skusal som sa stale pripajat, odpajat, bol som na nete cez zdielany iphone 3G net a ani neviem ako, no zrazu ma pripojilo aj na tu wifinu, potom na noc som zavrel mac a rano opat rovnaky problem... riadne tomu prepina, neviem co s tym
Napísať odpoveď