Nejde mi Pc zostava - SURNE

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Hip-hoper
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nejde mi Pc zostava - SURNE

Príspevok od používateľa Hip-hoper »

Cawte, takze dneska mi prislo cele pc, zlozil som pozapajal vsetko a nejde :(
Ked zaplnem pc, pohnu sa ventilatory v zdroji aj na procaku ale pc sa nerozbehne.zly zdroj?

Gigabyte GA-M57SLI-S4
AMD Athlon 64 X2 4200+ EE BOX, socket AM2, nízka spotreba 65W
A-DATA 1GB DDR2-800 CL5
Sapphire ATI Radeon X1650XT 256MB
WD3200AAKS
zdroj: Fortron FSP400-60GLN 400W

//edit nemam odkial skusit iny zdroj :(
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ventilátory sa iba pohnú, alebo sa aj točia? reproduktor máš zapojený? Pri nejakej chybe by mal vydávať nejaké zvuky. Ak nevydáva žiadne, a ventilátory sa točia, bude asi zle pripojený procesor.
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

skus odpojit disk
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ventilatory sa len pohnu, neotocia. Reprak v bedni nemam, ale ked zapojim stolove reproduktory?

//edit disk som odpojil a nic sa nezmenilo
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Rozober to a skús poskladať odznova. Najskôr zapoj iba základnú dosku, grafiku, ram, cpu, zdroj a potom postupne pridávaj ďalšie zariadenia hdd/fd/cd/dvd..

Mne sa niečo také dialo, keď som zle založil základnú dosku do bedne, presnejšie zle som mal podávané tie kolíčky a jeden sa niekde dotýkal dosky (nebol napasovaný na otvor v mb)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Nj, znova ako brm pisal, rozobrat do sroba, zlozit do sroba, pripadne kazdy spoj [kartu, konektor] prefukni, ale na sucho, nie ze to oplujes vsetko... A potom ked nepojde, tak resetni BIOS CMOS. Ak nepojde aj tak, odpoj zdroj od elektriny, vyber baterku z dosky a spoj tie dva kontakty na chvilu [1s], tie co su na doske na baterku. Spoj ich na chvilku, zaloz naspat baterku, CMOS jumper nechaj origo a znova skus nakopnut... Imho bezne ozivovanie :wink:
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tazke somto vsetko vybral na stol, na podlozku(co bola pri maticnej) a zapojil vsetko na stole. Stale to iste, ziadna zmena. Skusim toto co pisal misokgb. A ten zdroj bude v poriadku?mal by to potiahnut v pohode, vsak? nieje slaby?
//edit resetnem to tak, ze vytahnem jumper a dam ho spat?
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

ja som mal raz taky isty problem a stacilo vytiahnut procak a prepastovat ho a isiel. Ak mas 2 ramky daj iba jednu. Skus pc spustit bez pridavnych ventilatorov - aj ked by to nemalo vadit. Zapoj len dosku, ramku, procak, a gpu.

// bios resetnes tak ze vytiahnes baterku a prehodis jumper
chrono
VIP
VIP

V papieroch máš napísané, ako treba ten jumper zapojiť, aby sa to resetlo. Ale nemyslím, že je problém v tom. Ešte raz skontroluj všetky vodiče, či sú zapojené správne.
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:V papieroch máš napísané, ako treba ten jumper zapojiť, aby sa to resetlo. Ale nemyslím, že je problém v tom. Ešte raz skontroluj všetky vodiče, či sú zapojené správne.
hladal som to v papieroch a nenasiel som, ale este pozrem a vodice by mali byt ok
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

No 400Wattove GLNko tuto zostavu musi utiahnut s prstom v zadku a na dalsie volne moleXy mozes pripojit kavovar a furt to pojde :D

No resetnes CMOS tak, ze ked to mas odpojene od el. resp. vypinacom na zdroji, mas ho v polohe 0, tak tam mas na doske CMOS/battery reset jumper. Su to tri kolicky vedla seba, jak by som ti to... Proste tie tri kolicky, tak pamataj, stredny bude VZDY zapojeny s tym jumperom, to znamena ze mas koliky 1 2 3 a jumperom mas spojenu 1 + 2, 3ka pin je volny, tak ty ten jumper vytiahnes, das ho do polohy 2 + 3, jednotka pin bude volny. A hned to znova prehodis naspat ako to mas teraz. To znamena, len prehodit jumper a hned naspat, to staci kontakt na milisekundu... Snad si pochopil :wink:
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tomik napísal:ja som mal raz taky isty problem a stacilo vytiahnut procak a prepastovat ho a isiel. Ak mas 2 ramky daj iba jednu. Skus pc spustit bez pridavnych ventilatorov - aj ked by to nemalo vadit. Zapoj len dosku, ramku, procak, a gpu.

// bios resetnes tak ze vytiahnes baterku a prehodis jumper
nemam pastovany procak, lebo nemam pastu( ale neskor asi dam), mam tam len tu gumu+chladic, mam len jednu ramku a mal som zapojenu dosku,ram,graficku,procesor a toto iste
chrono
VIP
VIP

Ten resetovací konektor sa volá JBAT1 a má 3 piny. Treba to posunúť z 1-2 na 2-3 (aspoň na tých doskách čo som doteraz videl).
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

mas ho tam nad baterkou
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

chalani uz som to spustil:-)(na stole), takze nemam tam NIKDE 3koliky s jumperom, mam 2koliky, toto je z manualu
You may clear the CMOS data to its default values by this header. To clear CMOS, temporarity short the two pins. Default doesn t include the jumper to avoid improper use of this header.
myslim, ze netreba prekladat( anglicky vem poslabsie a rozumiem...)
chyba bola v 12V kably, ktory isiel zo zdroja.(su tam az 2 12V kabe) Totiz dva kable- 12V a ten 20pinovy boli spojene buzirkou, a tamten (12V) bol sam. Skusim som ich vymenit tie 12V a nabehlo to... idem to nahodit s5 do bedne a uvidime :) dakujem vsetkym, ale asi sa este ozvem :D [/code]
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

chrono napísal:Ten resetovací konektor sa volá JBAT1 a má 3 piny. Treba to posunúť z 1-2 na 2-3 (aspoň na tých doskách čo som doteraz videl).
nebude pre neho jednoduchsie na 10s vybrat baterku a potom ju tam znova vlozit? Ja to vidim na nespravne pozapajane kabliky k power buttonu, repro, a resetu :wink: Chyba bude najskor tam - takze si zober pekne manual a nastuduj presne zapojenie tychto dolezitych veci...
chrono
VIP
VIP

CMOS pamäte majú veľmi malý odber. Preto ak je tam nejaký kondenzátor, môžu údaje v CMOS vydržať veľmi dlho (aj niekoľko hodín). Ale tiež si myslím, ako ty, že chyba bude skôr v tom pripojení vodičov.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

chrono napísal:CMOS pamäte majú veľmi malý odber. Preto ak je tam nejaký kondenzátor, môžu údaje v CMOS vydržať veľmi dlho (aj niekoľko hodín). Ale tiež si myslím, ako ty, že chyba bude skôr v tom pripojení vodičov.
asi zalezi na vyrobcovi, mne sa moja asusa deluxe po vybrani baterie zmazala do 10s, v niektorych manual som videl aj 3 minuty
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mam problem s USBckami co su v predu na panely, nevem ako ich mam napojit na maticnu. Problem je, ze na koncovke USBciek nemam co je + a co - . Na maticnej mam taketo koliky

Kód: Vybrať všetko

http://img402.imageshack.us/my.php?image=cliprb8.jpg
a koncovka USB vyzera takto( ten jeden co je sam, cierny, je nulak)

Kód: Vybrať všetko

http://img127.imageshack.us/my.php?image=beznzvutj2.jpg
pls pomozete mi??
martin850
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martin850 »

na pin 1 alebo 2 zapojis cerveny a potom idu v tomto poradi: cerveny, biely, zeleny, cierny. samozrejme zapajaj iba do jedneho riadku, nie ze budu jeden tam a druhy tam.
Napísať odpoveď