nejde mi zapnut OS

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
mimo21
Amateur
Amateur

nejde mi zapnut OS

Príspevok od používateľa mimo21 »

cawte, mam taky problem... jeden hdd som mal rozdeleny na tri. mal som tam vistu, seven a súbory. kedze som pouzival vacsinou alebo len 7, tak som chcel vistu zrusit a jej hdd spojit s tym kde su subory. spravil som to cez instalacne dvd visty, tam som ho naformatoval. teraz som isiel zapnut sedmicku a po starte mi ukazalo hlasku ze: bootmgr is missing, ctrl+alt+Del for reboot , a to sa opakovalo aj pri dalsom zapnuti a stale dokola. tak som to chcel skusit cez instal. dvd sedmicky opravit, ale tam mi zas neukazovalo ziadny op.system, ale dal som opravu aj tak. medzi tym som zlucil ten hdd co ostal po viste s tym so subormi a po tomto mi zas pri starte ukazuje dalsiu hlasku: Reboot and Select proper Boot device or insert Boot media in selected Boot device and press a key.
a ked som tam cez to dvd daval tu opravu a neukazovalo ziadny OS, tak tam bola moznost Load driver a mal to byt subor Setup informations, vtedy som mohol prehaldavat v suboroch co boli na hdd, ale nevedel som ktory ovladac to moze byt takze nic z toho. tak som vytvoril cez Paragon partition manager dalsi hdd a tam som znovu nainstaloval sedmicku a ide, takze take nieco ze odpojedny kabel alebo co to nebude, kedze je to cele jeden disk.

Neviete niekto pls, ako by sa to dalo napravit? Nerad by som preinstalovaval vsetky programy co som tam mal... ja neviem co s tym
Terepin
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: nejde mi zapnut OS

Príspevok od používateľa Terepin »

Tipujem, že Vista bola na primárnej partícii. A keďže si zmazal Vistu, spolu s ním aj MBR. Čiže ti neostáva nič iné, než reinštalovať Win7.
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

pre XPčka bola taká možnosť pri spustení PC za pomoci inštalačného média sa dalo spustiť Recovery console
tam stačilo pusiť príkaz fixmbr

neviem či je to obdobné aj pri Win7 , ale podľa mňa by malo pomôcť to urobiť aj cez to inštalačné médium XPčka
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Lenže on nemá žiadne MBR, ktoré by mohol fixnúť.
Napísať odpoveď